Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Alles wat u moet weten over de Internationale Dag van de Programmeur

17 oktober 2022

De Internationale Dag van de Programmeur gaat over het erkennen van programmeurs en pioniers die ons dagelijks leven vereenvoudigen door innovatieve en ontwikkelende software te introduceren. Het is een erkenning van de inspanningen van programmeurs om ons leven te verbeteren en positief te veranderen. Meestal vindt deze dag plaats op 7 januari, 12 september (in schrikkeljaren), 13 september of de 256e dag van het jaar! Het leuke van deze dag is dat hij wordt gevierd met behulp van binaire code! Elke codeur begrijpt dat 256 een uniek identificatienummer is. Het wordt weergegeven door een acht-bits byte met de waarde 256, gelijk aan 2 tot de achtste macht. Dit cijfer symboliseert de hoogste macht van twee minder dan 365. De dag wordt in binaire code weergegeven als 1 0000 0000 - over serieus nadenken en moeite doen om deze feestdag te maken gesproken!

Als u denkt dat dit interessant is, wacht dan maar tot u meer te weten komt over deze leuke dag.

Geschiedenis van de Dag van de Programmeur

In 2002 verzamelden de Russische programmeurs Valentin Balt en Michael Cherviakov van Parallel Innovations supporters en handtekeningen om de Russische regering te verzoeken een Dag van de Programmeurs uit te roepen. Het duurde echter tot 2009 voordat het Russische ministerie van Massamedia en Communicatie de Dag van de Programmeur als officiële feestdag aanwees. Op 11 september 2009 stemde president Dmitry Medvedev ermee in om een wetsvoorstel ter ere van softwareontwikkelaars te ondertekenen.

Daarnaast vieren verschillende landen de dag op meerdere dagen. De Dag van de Programmeur, die in China al tientallen jaren in acht wordt genomen, wordt gevierd op 24 oktober. Deze dag werd gekozen omdat hij ook kan worden gedocumenteerd als 1024, wat gelijk is aan 210. In de praktijk wordt 1024 meestal beschouwd als 1000 als brug tussen binaire codes en het decimale rijk. Ongeacht schrikkeljaren blijft de dag ongewijzigd. Vóór 13 september werd de Dag van de Programmeur gevierd op 7 januari. Feestelijkheden op 7 januari worden steeds zeldzamer.

De Dag van de programmeur viert programmeurs over de hele wereld. Bijna niemand in de wereld van vandaag heeft geen baat bij de hulp van een programmeur. Codering is cruciaal voor de efficiënte werking van elke dienst, of het nu gaat om openbaar vervoer, geneeskunde, financiële diensten of onderwijs. De meeste grote bedrijven hebben codeurs nodig om hun informatietechnologie-infrastructuur in stand te houden. Ook communicatiesystemen zijn sterk afhankelijk van codeurs.

De auto-industrie heeft codeurs nodig om ervoor te zorgen dat de productielijnen soepel lopen. Codeurs dragen ook bij tot het behoud van veiligheid, maatschappij en plezier. We hebben programmeurs nodig om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, ontwerp en vooruitgang.

Viering van de Dag van de Programmeur

Verbeter uw codeervaardigheden.

Op de Dag van de Programmeur kunt u overwegen basiscodering te bestuderen, zelfs als u geen codeur bent. Volg een online les of vraag een bevriende codeur om hulp.

Volg cursussen om uw carrière te bevorderen.

De opleiding van een programmeur houdt nooit op. Schrijf u in voor een geavanceerde cursus om meer te begrijpen over codering en talen en uw carrière te verbeteren.

Train een vriend

Kent u iemand die wil leren programmeren of moeite heeft met programmeren?

Bied aan hen bij te staan op de Dag van de Programmeur.

Codeergames om te spelen

U kunt een aantal van de beste coderingsspelletjes ontdekken en ervan genieten om uw coderingsvaardigheden te verbeteren. Spelletjes spelen lijkt een geweldige manier om codering te ontwikkelen in een omgeving met weinig druk. Hoewel spelletjes vaak worden genegeerd, kunnen ze u helpen sneller te leren door begrip te kweken terwijl u oefent.

Leren programmeren

Misschien heeft de Internationale Dag van de Programmeur u geïnspireerd tot een carrière als programmeur. Er lijken talloze hulpmiddelen en technieken beschikbaar om u te helpen een echte programmeur te worden. Als beginner weet u misschien niet zeker welke programmeertaal u eerst moet leren.

Java is een van de meest gevraagde computertalen op de arbeidsmarkt, en het kan een uitstekende plek zijn om te beginnen. Wat is uw favoriete aspect? Dat is niet zo moeilijk als u denkt.

Waarom wij dol zijn op de Dag van de Programmeur

Tegenwoordig zijn programmeurs essentieel voor bijna elke industrie. De Dag van de programmeur viert de cruciale rol die programmeurs en codering spelen in de wereld van vandaag.

Een dag gewijd aan het leren van een nieuwe vaardigheid

De Dag van de programmeur wordt ook gevierd door anderen en zichzelf aan te moedigen om de grondbeginselen van codering te begrijpen. Het is een geweldige dag om een nieuwe vaardigheid op te doen of meer kennis op te doen over iets wat u al weet.

Het heeft een lange geschiedenis.

Coding heeft een lange en voorname geschiedenis die meer dan 200 jaar teruggaat. De Dag van de Programmeur viert alle vooruitgang die in de loop der jaren is geboekt.

De voordelen van programmeur worden Programmeren is leuk!

Volledig begrijpen hoe u moet programmeren is een belangrijk talent. Zodra u de grondbeginselen hebt geperfectioneerd, kunt u gemakkelijk een breed scala van apps maken, van op maat gemaakte websites tot scripts die vervelende taken automatiseren en zelfs spelletjes! De enige beperking is uw interpretatie als u over het doorzettingsvermogen beschikt om enkele nieuwe technieken en programmeertalen te leren. Hackathons zijn een fantastische manier om te ontspannen tijdens het programmeren en worden vaak gehouden voor een nuttig doel. Een hackathon is namelijk een bijeenkomst van techneuten die gedurende een korte tijd (meestal een weekend) intensief coderen om een taak te volbrengen, gericht op een reden, instrument of dialect. Het is een uitstekende manier om mensen te ontmoeten die uw voorkeuren delen en interessante bijbanen aan uw cv toe te voegen.

De banen zijn fantastisch.

Er is veel vraag naar programmeurs. Volgens het Bureau of Labour Statistics zullen de vooruitzichten op een baan voor softwareontwikkelaars tussen 2018 en 2028 naar verwachting met 21% stijgen, wat aanzienlijk meer is dan de gemiddelde beroepen. Niet te vergeten dat het gemiddelde salaris meer dan £90k bedraagt!

Programmeren draagt bij tot een betere wereld.

Zonder programmeurs zou de wereld niet zijn wat hij nu is. Alles maakt gebruik van technologie. Codeurs hebben het dagelijks leven gemakkelijker gemaakt, van het contact met geliefden die ver weg wonen tot het krijgen van instructies op reis. Innovatie heeft ook een gunstige invloed gehad op de gezondheidszorg. Alles, van insulinepompen tot gezondheidsinformatie van het CDC, heeft ertoe bijgedragen dat mensen langer en gezonder leven. Dit is nog maar het begin.

De Internationale Dag van de Programmeur erkent de heilzame bijdragen die programmeurs uiteindelijk leveren aan ons dagelijks leven. Of u nu codeur/programmeur bent of niet, ook u kunt meedoen aan de viering van deze dag.