Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Zo blijf je lekker warm in het koude kantoor

05 januari 2023

Nu het winterweer begint, worden koude kantooroplossingen en hoe je warm kunt blijven in een koud kantoor steeds belangrijker. Het actief bewaken en regelen van de temperatuur in uw kantoor tijdens de koude maanden kan het moreel en de productiviteit verbeteren. Het kan echter zijn dat veel bedrijven door de energiecrisis moeten bezuinigen, met koude kantoren tot gevolg.

Hier geven we je tips wat je kunt doen als het op kantoor te koud voor je is.

 

Hoe koud is te koud voor een kantoor?

 

De ideale kantoortemperatuur is warmer dan je zou denken. Experts raden al jaren aan dat de beste thermostaatinstelling tussen de 18 en 20 graden Celsius is. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat dit gebied te koud is, aangezien weinigen van ons nog een pak en stropdas naar het werk dragen.

 

Het foutenpercentage van de arbeiders daalde met 3% bij elke graad hitte, tot een optimale temperatuur van 22 graden . Als de temperatuur in uw kantoor constant onder de 20 graden blijft, is het waarschijnlijk te koel voor veel van uw werknemers. U moet nadenken over wat u kunt doen als uw kantoor te koud is.

 

Kunnen arbeiders weigeren te werken in de kou?

 

Onaangename temperaturen op kantoor zijn een van de meest voorkomende klachten van werknemers. Zeer extreme temperaturen die het welzijn en de veiligheid van werknemers aantasten, kunnen leiden tot rechtszaken. Dergelijke gevallen zijn echter zeldzaam in kantooromgevingen.

 

De comfortzone van de een kan voor de ander aanvoelen als een diepvriezer, waardoor het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen of een gemeenschappelijke norm te stellen. Tenzij er een ernstig temperatuurprobleem in uw kantoor is dat werknemers in gevaar brengt, hebben werknemers niet het recht om werk te weigeren.

 

U wilt echter ook niet dat uw medewerkers klagen. Uitzoeken wat je moet doen als het te koud is in je kantoor zal de ontevredenheid verminderen, het moreel verbeteren en de productiviteit verhogen.

 

7 manieren om warm te blijven op het werk

 

Ook nadat u er alles aan heeft gedaan om een optimale temperatuur in uw kantoor te bereiken, kunnen uw medewerkers het alsnog koud krijgen. Hier zijn enkele suggesties om warm te blijven in een koud kantoor.

 

Hier leest u hoe u warm kunt blijven op het werk

 

1. Kleed je in laagjes

 

Gelaagde kleding is een geweldige manier om je aan te passen aan de wisselende temperaturen op kantoor. Begin met een isolerende basislaag en warme sokken. Voeg een trui toe die je gemakkelijk kunt verwijderen als de dag warmer wordt. Een sjaal of muts helpt ook om de warmte in het lichaam vast te houden.

 

2. Investeer in een ruimteverwarmer voor uw kantoor

 

Als u nadenkt over manieren om uzelf warm te houden op het werk, kunt u overwegen een kleine ruimteverwarming toe te voegen aan uw kantoor of ruimte om het op te warmen. Energie-efficiënte verwarming kan warmte leveren aan individuele werknemers die hogere temperaturen verkiezen zonder het energieverbruik van uw kleine onderneming te beïnvloeden of hogere temperaturen voor iedereen af te dwingen.

 

3. Gebruik een thermische deken

 

Elektrische dekens zijn nog energiezuiniger dan warmtestralers. Je kunt erop zitten, hem om je schouders of om je voeten wikkelen en zo een gepersonaliseerde en gezellige werkomgeving creëren. Zo verwarm je jezelf direct in plaats van de lucht om je heen op te warmen. Naast de conventionele plug-in modellen zijn er ook oplaadbare, op batterijen werkende dekens die bijzonder energiezuinig zijn.

 

4. Drink koffie of andere warme dranken

 

Een effectieve manier om uw lichaamstemperatuur te verhogen, is het drinken van warme vloeistoffen. Warme thee is het lekkerst. Veel koffiezetapparaten hebben een heetwateroptie waarmee je thee of soep kunt zetten. In de winter moet u vooral warm eten, omdat het u ook van binnenuit opwarmt.

 

5. Draag vingerloze handschoenen als u werkt

 

Sommige mensen hebben het koud in de ledematen, zelfs als de temperatuur op kantoor binnen het normale bereik ligt. Zelfs als je een trui draagt, kunnen je handen koud aanvoelen. Vingerloze handschoenen geven je de behendigheid die je nodig hebt om te typen of andere handmatige taken uit te voeren, met warmte waar je die het meest nodig hebt.

 

6. Beweeg meer tijdens het werk

 

Gebruik een in hoogte verstelbaar bureau zoals het FlexiSpot E7 of ED5 elektrisch in hoogte verstelbaar bureauonderstel . Hierdoor wordt je bloedsomloop gestimuleerd en krijg je automatisch een warmer gevoel. Als u staat, oefen dan uw tenen, vooral als u last heeft van koude voeten. Maak een wandeling tijdens je lunchpauze, ook als het koud is. Door de beweging en de verandering in temperatuur voel je je daarna warmer op kantoor.

 

7. Doe je best om koude lucht buiten te houden

 

Geen lijst met koude kantooroplossingen zou compleet zijn zonder in de eerste plaats manieren op te nemen om uw kantoor warm te houden. Het belangrijkste is om de koude lucht buiten te houden en tocht te voorkomen. Dit geldt vooral voor degenen die in het thuiskantoor werken.

 

Controleer uw isolatie, vooral rond deuren en ramen. Je zou kunnen overwegen om seizoensgebonden windschermen toe te voegen aan deuren die direct naar buiten leiden om tocht en koude luchtvlagen te voorkomen. Plaats richtingaanwijzers op deze deuren om werknemers eraan te herinneren de deuren niet op een kier te zetten en rekening te houden met het welzijn van anderen.

 

Een comfortabele kantooromgeving creëren

 

Een aangename kantooromgeving is de sleutel tot moreel en productiviteit. Hoewel er geen ideale temperatuur is waar iedereen blij mee is, zullen uw teams harder werken, minder fouten maken en gelukkiger zijn als u oplossingen biedt voor koude kantoren en manieren om op te warmen op het werk.

 

Nu de winter voor de deur staat, moet u nadenken over hoe u warm kunt blijven in een koud kantoor, zodat iedereen in uw team zich comfortabel en gelukkig voelt.