Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Welk type matras past bij jou?

08 november 2022

Heb je het gevoel dat je vastzit in een eindeloze cyclus van rugpijn en slecht slapen? Wat u misschien zal verbazen, is dat uw matras de sleutel kan zijn om uw pijn te verlichten.

Is uw matras de oorzaak van uw slechte rug?

Hoewel uw matras niet de werkelijke oorzaak is van uw rugpijn, kan het zijn dat als u op een matras slaapt die geen goede rugondersteuning biedt - wat van cruciaal belang is voor een goede uitlijning van de wervelkolom en een echt goede nachtrust - de pijn wordt veroorzaakt. slechter.

 

Er zijn verschillende soorten rugpijn en elk kan verschillende oorzaken hebben. Pijn in de bovenrug kan het gevolg zijn van slungelig, pijn in de middenrug wordt vaak veroorzaakt door een slechte houding en pijn in de onderrug kan worden veroorzaakt door een spierspanning of zelfs een nierinfectie.

 

Als u denkt dat uw matras het probleem kan zijn, overweeg dan hoe lang u uw huidige matras al heeft. Als ze 10 jaar of ouder is, heb je waarschijnlijk een ondersteunende matras nodig die beter past bij je huidige behoeften. Hier zijn een paar vragen - als u een of meer van deze vragen met ja hebt beantwoord, is het misschien tijd voor een nieuwe matras: -

 

 1. Groei je op met pijn en ongemak?
 2. Ben je niet uitgerust als je wakker wordt?
 3. Zorgt je matras ervoor dat je opkrult met je partner?
 4. Heb je de laatste tijd beter geslapen toen je op een ander matras sliep?
 5. Is uw matras doorgezakt of klonterig?
 6. Is je matras te klein? Past een king- of superking-matras beter bij uw behoeften?

Veelvoorkomende oorzaken van rugpijn:

 • Slungelig en slechte houding
 • Slechte houding bij het tillen van zware lasten
 • Uitglijden, struikelen of vallen
 • Lang zitten
 • Zwakke kernspieren (rug en buik) door gebrek aan lichaamsbeweging
 • Hernia's (de kussentjes tussen je botten)
 • zwangerschap
 • nierinfecties
 • artritis
 • osteoporose

 

Om de oorzaak van uw rugpijn te achterhalen , raden wij u aan om met uw huisarts te overleggen. Het kan van alles zijn, van de manier waarop je je boodschappen naar binnen draagt tot het aantal uren dat je achter een bureau werkt.

 

De beste manier om een goede nachtrust te bevorderen, is door je slaapkamer te associëren met slaap en intimiteit - en niets anders! Werken vanuit bed kan je hersenen leren om je slaapkamer te associëren met de stress van het werk, en dit kan leiden tot rugpijn. Als u vanuit de slaapkamer moet werken, richt dan een aparte werkruimte in en berg uw spullen op voordat u zich klaarmaakt om naar bed te gaan om een positieve verbinding tussen bed en slaap te behouden.

Soorten matrassen voor rugpijn

Bij het zoeken naar de beste matrassen voor rugpijn is het belangrijk om te beseffen dat er veel verschillende combinaties van matrastypes zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stevige matras die orthopedisch, pocketvering of opgevuld is met traagschuim. Er zijn ook matrassen die stevig of zacht zijn en tegelijkertijd hypoallergeen, milieuvriendelijk of zelfs geschikt voor veganisten.

 

Eén ding is zeker: we zijn allemaal individuen en onze behoeften aan comfort, ondersteuning en slaap zijn net zo individueel. We variëren in lengte, gewicht en vorm en voor velen van ons verandert dit ook in de loop van de tijd waardoor onze matras vaak niet meer geschikt is voor onze huidige lichaamsvorm, lengte en gewicht. De positie waarin we slapen kan ook een verschil maken.

Helpen orthopedische matrassen bij rugpijn?

De meeste orthopedische matrassen zijn stevig of extra stevig, maar er zijn ook medium matrassen beschikbaar voor wie een iets zachtere ondergrond nodig heeft. Een steviger oppervlak helpt de druk te verlichten door uw gewicht gelijkmatig te verdelen. Dit stimuleert de natuurlijke uitlijning van uw wervelkolom, wat op zijn beurt uw spieren helpt om volledig te ontspannen in plaats van u in positie en evenwicht te houden terwijl u slaapt. Orthopedische matrassen zijn een goede keuze als je een stevigere ondersteuning wilt. Omdat deze matrassen van nature steviger zijn, heb je ook minder kans om op te krullen.

 

Zijn traagschuimmatrassen goed voor rugpijn?

Traagschuimmatrassen kunnen geweldige rugondersteuning bieden omdat hun schuim met hoge dichtheid zich naar de contouren van uw lichaam vormt om de druk te verlichten en uw ruggengraat uit te lijnen, net zoals een stevige orthopedische of medische schuimmatras dat doet. Er zijn zachte, middelharde en stevige matrassen. Je kunt dus zelf kiezen hoe diep je in een traagschuimmatras wilt wegzakken, maar als je op je rug slaapt en het toch al pijn doet, raden we een stevig of extra stevig matras aan.

 

Traagschuimmatrassen kunnen een goede rugondersteuning bieden. Dit innovatieve schuim reageert op uw lichaamstemperatuur, vormt zich naar de contouren van uw lichaam en absorbeert druk voor superieur drukverlagend comfort en ondersteuning. Hoewel het traagschuim een zacht oppervlak biedt, is het belangrijk dat ofwel de veren of het onderliggende schuim een goede ondersteuning bieden in de kern van de matras.Dit type matras werkt perfect met onze S2 en EB01 aangedreven bedbodems die u in een nog diepere slaap brengen. en meer rustgevende slaap.

Zijn latexmatrassen goed voor rugpijn?

Latex heeft een natuurlijke flexibiliteit, elasticiteit en uitstekende veerkracht. Latex reageert onmiddellijk op elke lichaamsbeweging en zorgt voor een correcte uitlijning van de wervelkolom met maximale drukverlichting - zodat u verfrist en versterkt wakker wordt! Latex is ook een goed alternatief als memoryfoam te zacht voor je is.

Zal een steviger matras je slechte rug helpen?

Stevigere matrassen verdelen de druk beter, wat erg handig kan zijn bij rugklachten. De stevigheid van je ideale matras hangt echter ook af van wat je van nature het prettigst vindt en in welke houding je slaapt.

 

Het is altijd de moeite waard om verschillende hardheidsniveaus van matrassen te proberen, maar hier is een algemeen overzicht:

 

 • Zachte matrassen: deze zijn ideaal als u op uw zij slaapt, omdat hun zachtheid ervoor zorgt dat uw ruggengraat tijdens de slaap op natuurlijke wijze wordt gebogen, waardoor u comfortabel en ondersteund blijft.
 • Medium matrassen: Ze zijn ideaal voor mensen die 's nachts overschakelen van liggend naar liggend op hun rug en vice versa. Ze zijn een mix van zacht en stevig, wat betekent dat ze de beste ondersteuning bieden die je nodig hebt in beide slaapposities.
 • Stevige en extra stevige matrassen: ze zijn ideaal als je op je rug of op je buik slaapt, omdat ze je lichaam de hele nacht in een goede houding houden, de druk gelijkmatig verdelen en voorkomen dat je ruggengraat zo veel kromt, zoals het geval zou zijn bij zachtere matrassen.