Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Welk bureau past het beste bij mij?

27 december 2022

Toe aan een nieuw bureau voor thuis of op kantoor? Lees hier meer over de voor- en nadelen van de verstelbare zit-sta-bureaus van FlexiSpot.  

Het belang van een goede werkhouding

We weten allemaal dat lang in één bepaalde houding zitten schadelijk kan zijn voor de gezondheid. De meest voorkomende klachten van mensen die lang achter een bureau zitten zijn rugklachten, tennisarm, opgezwollen ledematen, nekklachten, hoofdpijn en slechte ogen. Wanneer we gezondheidsklachten hebben, heeft dat gevolgen voor de productiviteit van ons werk.

 

Iedere ergonoom zal je vertellen dat een goede zithouding begint bij een hoek van 90% in de knieën, een rechte rug tegen het stoelframe, en wanneer je je ellebogen ook in een hoek van 90% buigt, dienen deze net iets over het tafelblad te zweven. Om de ideale afstand tot het beeldscherm te bepalen, kan je uitgaan van een gestrekte arm; zo’n 50 tot 70 cm.

 

De standaardhoogte van een normaal kantoor bureau ligt tussen de 74 en 76 centimeter. Deze hoogte is prima voor de meeste mensen, maar zeker niet voor iedereen! Iedereen verschilt in grootte, breedte en lichaamshouding. Bovendien zijn mensen geen stokpoppetjes, maar bewegende wezens. Geen wonder dat mensen met een kantoorbaan vaak gezondheidsklachten hebben!  

Modernisering van het werk en de werkhouding

Dat de hele dag zitten niet goed voor je is, weten we allemaal. De hele dag staan is ook geen optie. Uit onderzoek is gebleken dat afwisselend zitten en staan het beste is voor het menselijke skelet en de algemene gezondheid. En dus ook voor de productiviteit!

Het wordt daarom hoog tijd om onze oude gewoontes eens tegen het licht te houden en ons af te vragen of sommige dingen niet anders kunnen.

In hoogte verstelbare bureaus

Het komt steeds vaker voor dat men op kantoor een bureau met delen met een andere werknemer. Flexplekken worden de norm. Ook deze ontwikkeling vraagt om een oplossing. In hoogte verstelbare bureaus op kantoor zijn geen overbodige luxe meer, maar een must.  

Het zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is een bureau waarvan je de hoogte van het tafelblad op een hele gemakkelijke manier kunt verzetten. De zit-sta bureaus van FlexiSpot hebben een hoogtebereik van 60 tot en met 125 centimeter. Je kunt de hoogte verzetten wanneer je het bureau overneemt van je collega, een andere stoel gebruikt, of om je energie en creativiteit beter te laten vloeien.

De meeste gebruikers van de zit-sta bureaus van FlexiSpot zijn het er over eens dat de mogelijkheid om tijdens bepaalde werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld brainstormsessies en presentaties, het bureau omhoog te zetten een positief effect heeft.

 

Wanneer je zittend werk af en toe afwisselt met werken vanuit een staande positie kun je de volgende effecten verwachten:

1. Verbeterde concentratie

Herken je dat gevoel, dat je na uren zitten stijf bent, moe wordt en er geen greintje creativiteit meer in je zit? Dit kan heel goed komen omdat je te lang in één bepaalde houding hebt gezeten. Een actieve lichaamshouding zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam. Je hersenen krijgen meer zuurstof en daardoor kun je je beter concentreren en dus beter presteren.

2. Verhoogde creativiteit

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die opstaan en gaan wandelen maar liefst 2.5 keer vaker op goede ideeën komen dan mensen die op hun stoel blijven zitten. Een zit-sta bureau is dus niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook goed voor de productiviteit!

3. Actiever leven

De meeste mensen bewegen te weinig. We werken van 9 tot 5, zittend aan een standaard bureau, nemen de auto (zittend) naar huis, om de avond zittend voor de tv door te brengen.

En om al deze luiheid weer ongedaan te maken, haastten we ons naar de gym.

Wist je dat je wanneer je staand achter je bureau werkt meer calorieën verbrand dan zittend? Wanneer je af en toe gaat staan, zul je je veel minder moe voelen dan na een hele dag zitten.

4. Langer en gezonder leven

Uit een onderzoek van de University of Missouri-Columbia blijkt dat regelmatig lang zitten de stofwisseling negatief kan beïnvloeden. Mensen die een zittend beroep hebben lopen een groter risico op diabetes en hartkwalen.

 

De unieke zit-sta bureaus van FlexiSpot

Alle bureaus van FlexiSpot worden geleverd met minimaal 5 garantie op het buitengewone stabiele frame. Behalve de hoogte van het frame kan bij de meeste modellen ook de breedte van het tafelblad aangepast worden (van 85 cm tot 129 cm). Tafelbladen zijn in verschillende afmetingen, vormen en kleuren apart te bestellen. De diepte kan verschillen van 50 cm tot 80 cm.

Handmatig of elektrisch verstelbaar?

Flexispot heeft verschillende soorten in hoogte verstelbare bureaus in haar assortiment.

Je kunt kiezen voor een bureau waarbij de de hoogte handmatig dient te verzetten en zit-sta bureaus die met een druk op de knop bediend kunnen worden. Deze laatste hebben een geheugen hebben voor vier voorkeursinstellingen.

 

Het handmatig verstelbare zit-sta bureau met zwengel arm

De zit sta bureaus met zwengel arm zijn ideaal voor mensen die heel flexibel gebruik willen maken van het werkblad. Met een gemakkelijk te plaatsen zwengel arm kan zonder kracht het tafelblad hoger of lager gedraaid worden. De zwengel is afneembaar zodat deze niet in de weg zit tijdens het werken aan het bureau.  

Dit bureau is ideaal voor als je bijvoorbeeld ook vanaf je wiebelstoel of evenwichtsbal wilt werken, of als je je bureau moet delen met je kinderen.  

Het elektrisch verstelbare zit-sta bureau

Het elektrisch verstelbare zit-sta bureau heeft de optie om 4 ingestelde preferentie hoogtes te onthouden. Zo hoef je nooit te zoeken naar de juiste hoogte instelling, en met één druk op de knop zet je je bureau in de voor jouw gewenste houding. Ideaal voor bijvoorbeeld het wisselen van zittend naar staand werk. Maar ook als flexplek op kantoor is dit elektrisch verstelbare bureau ideaal. Het bedieningspaneel kan vergrendeld worden, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.  

 

Niet alleen praktisch en gezond, maar ook mooi!

Dat kantoormeubelen er ook mooi uit kunnen zien hebben de designers bij Flexispot goed in hun oren geknoopt. Deze solide bureaus zijn te verkrijgen in verschillende kleurcombinaties. Het stalen frame kan geleverd worden in metallic, zwart of wit en de verschillende tafelbladen kunnen geleverd worden in de kleuren wit, zwart, mahonie en esdoorn.