Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Waarom zouden bijziende patiënten moeten investeren in een ergonomische stoel?

22 februari 2023

Het is geen geheim dat 7 op de 10 volwassenen een bril dragen vanwege zichtproblemen. 

 

Inderdaad, met de leeftijd gaat het gezichtsvermogen geleidelijk verloren, inderdaad, ze treffen vooral mensen ouder dan 45 jaar. 

 

Wanneer zichtproblemen niet tijdig worden aangepakt, kunnen ze een functionele beperking vormen die min of meer gevaarlijk kan zijn. Vrouwen lijken ook meer getroffen te zijn dan mannen als het gaat om visusstoornissen. 

 

Als we de cijfers onder de loep nemen, zien we dat van de 7 op de 10 Fransen die een bril dragen, 69% een corrigerende bril draagt en 7% een bril nodig heeft om te rusten. 

 

Bril: dé oplossing tegen zichtproblemen 

Een bril corrigeert niet alleen zichtproblemen, maar hun actie is meervoudig. Ze hebben ook een preventieve functie die het mogelijk maakt om na verloop van tijd ernstigere pathologieën te beschermen en te voorkomen. 

 

Het dragen van een bril wordt sterk aanbevolen voor iedereen met een visuele beperking. De belangrijkste vormen van visuele stoornissen zijn: 

 

l bijziendheid: de persoon heeft zichtproblemen bij het kijken van een afstand. 

l verziendheid: de persoon kan van ver zien, maar als hij goed kijkt, is zijn zicht wazig.

l astigmatisme: de persoon zal zowel dichtbij als veraf wazig zien.

 

Over het algemeen dragen mensen met deze 3 gezichtsstoornissen een bril of contactlenzen om hen dagelijks te helpen. 

Dit type gezichtsstoornis kan gemakkelijk hoofdpijn of zelfs migraine veroorzaken die het gezichtsvermogen kan aantasten, dus het kan moeilijker zijn om te werken of zich te concentreren als u een van deze drie pathologieën heeft. Dus als je weet dat je na een paar uur achter je computer zitten bijna altijd hoofdpijn krijgt, is het normaal dat je niet te lang wilt werken. 

 

Bij Flexispot zijn we ervan overtuigd dat het adopteren van ergonomisch meubilair brildragers kan helpen. Werken aan een bureau of een ergonomische stoel zal inderdaad extra comfort bieden aan de gebruiker die in de beste fysieke omstandigheden zal verkeren om zijn werkuren te kunnen uitvoeren. 

 

Dit extra comfort dat een ergonomische stoel biedt, zorgt ervoor dat u langer gefocust kunt blijven of vele uren kunt blijven zitten. Hoewel het niet aan te raden is en het beter is om regelmatig pauzes te nemen, is het gemakkelijk om de tijd uit het oog te verliezen in een ergonomische stoel. 

 

Bovendien biedt de ergonomische stoel de mogelijkheid om de helling van de rugleuning van de stoel te kiezen, wat zeer op prijs zal worden gesteld, vooral door mensen die lijden aan bijziendheid, die zo gemakkelijk van het scherm kunnen weggaan als ze moeite hebben met lezen.

Reizen is gemakkelijker en stiller omdat onze modellen ergonomische stoelen allemaal zijn uitgerust met de beste materialen, zodat u zich gemakkelijk en in stilte op verschillende soorten vloeren kunt verplaatsen, wat vooral in open ruimtes in bedrijven zeer op prijs zal worden gesteld. 

 

Daarnaast is een ergonomische stoel eenvoudig te verstellen en past zich snel en eenvoudig aan alle gebruikers aan. Als u thuis een ergonomische stoel heeft, kunt u deze gebruiken maar ook configureren voor uw kinderen. Problemen met het gezichtsvermogen zijn over het algemeen erfelijk, dus dit stelt u in staat om al het nodige comfort te bieden aan degenen die uw entourage delen. In dezelfde logica zijn ergonomische stoelen ook het best mogelijke werkinstrument in open ruimtes, omdat ze de verschillende gebruikers een ongeëvenaard comfort laten genieten. 

Tot slot weten we dat de aankoop van een ergonomische stoel belangrijker kan zijn dan de aankoop van een klassieke stoel, maar de vele aanpassingsmogelijkheden om een stoel te hebben die zich perfect aanpast aan zijn lichaamsbouw en zijn behoeften, maken een winnende investering voor hun fysieke en mentale gezondheid, aangezien de gebruiker zich in de beste omstandigheden zal bevinden om zich te kunnen concentreren. 

 

Voor mensen met een bril (en anderen) maakt de ergonomische stoel het gemakkelijker om zich te verplaatsen, of het nu gaat om de noodzaak om een paar centimeter van uw werkplek af te gaan of om naar een collega te gaan, doe het in stilte. 

 

De ergonomische stoel zal u al het nodige comfort bieden tijdens onze te lange werkdagen waarbij we ongeveer 8 uur aan ons bureau zitten en achter onze computer werken. Bijziend of niet, deze ritmes zijn behoorlijk intens en kunnen behoorlijk agressief zijn voor onze ogen, wat volgens experts ook de reden is waarom zoveel mensen tegenwoordig een bril dragen om zichtproblemen te corrigeren.