Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Waarom is de gezondheid van uw medewerkers belangrijk voor de groei van uw bedrijf?

22 februari 2023

Werk is gezondheid, luidde het lied en voor een bedrijf is de gezondheid van werknemers essentieel. Inderdaad, als uw werknemers in goede gezondheid verkeren, werken ze beter omdat ze profiteren van de beste omstandigheden om hun dagelijkse taken uit te voeren en misschien nog meer om zichzelf te overtreffen als ze de motivatie hebben. 

 

We zullen in dit artikel zien waarom het belangrijk is om aandacht te besteden aan de gezondheid van uw medewerkers voor de groei van uw bedrijf.

 

Gezonde werknemers, minder afwezige werknemers 

We weten allemaal dat sporten, zelfs met matige intensiteit, helpt om gezond en dus minder ziek te blijven. Sporten kan je immuunsysteem versterken en op langere termijn het risico op hart- en vaatziekten, kanker of andere gevaarlijke ziekten verkleinen. Een oplossing voor uw medewerkers kan zijn om bijvoorbeeld kantoorfietsen aan te bieden , een abonnement op een sportschool, zelfs een sportcoach die in de lunchpauze komt of zelfs een connected watch. 

 

Aarzel niet om interne wedstrijden te organiseren om uw teams te motiveren, hun werk te verbeteren en te belonen dankzij deze accessoires die altijd zullen plezieren en ervoor zorgen dat uw teams zichzelf willen overtreffen om met de jackpot naar huis te gaan. Profiteer van de eindejaarsfeesten of de verschillende gelegenheden in het jaar om dit soort evenementen te organiseren volgens de seizoenen.  

 

Sportieve werknemers of in ieder geval werknemers die regelmatig aan lichaamsbeweging doen, staan immers vaak synoniem voor een minder afwezig team. Zoals we weten, kan verzuim in een team moeilijk te beheersen zijn. Een afwezige persoon kan ervoor zorgen dat er een extra werklast wordt verdeeld over de overgebleven leden, wat een eerder negatieve impact kan hebben op de motivatie en het moreel van de teams. 

 

Bied goede arbeidsvoorwaarden, een troef om je te onderscheiden van concurrenten tijdens rekrutering

Sterker nog, tegenwoordig is het steeds moeilijker om de juiste mensen aan te trekken. Afhankelijk van de functies, bijvoorbeeld in de IT-omgeving, zijn kandidaten niet meer alleen op zoek naar een salaris, maar naar uitzonderlijke voorwaarden, en daarin kun je opvallen. Het gaat er niet meer om klassieke voordelen aan te bieden zoals een tafelvoetbaltafel of andere klassieke voordelen die vandaag de dag geen verschil meer maken. 

 

Kandidaten zijn vandaag op zoek naar een zekere levenskwaliteit, de mogelijkheid om in alle vrijheid te telewerken. U kunt zich misschien onderscheiden door uw werknemers bijvoorbeeld ergonomische apparatuur voor thuis aan te bieden, of het nu een ergonomisch bureau of een ergonomische stoel is , met dit soort aandacht onderscheidt u zich van uw concurrenten.  

 

Sporten op de werkvloer, een manier om banden te creëren tussen de verschillende leden 

Een initiatief dat eenvoudig uitvoerbaar blijft en positieve gevolgen zal hebben voor de mentale en fysieke gezondheid van uw teams, is sportbeoefening op de werkvloer. 

We weten allemaal dat sporten ongetwijfeld de beste manier is om stress los te laten en te decomprimeren. Sporten op het werk kan dus een manier zijn om voor de mentale gezondheid van uw werknemers te zorgen en het hoeft niet ingewikkeld te zijn. 

 

Als u niet het geluk heeft een sportschool in de buurt van uw pand te vinden waarmee u aantrekkelijke prijsvoorwaarden voor uw werknemers kunt bedingen, kunt u een hardloopgroep, yogasessies of een andere sport organiseren. Aarzel niet om de mening van uw medewerkers te vragen, betrek ze bij dit project om erachter te komen wat hen interesseert. Zorg ook voor de nodige infrastructuur, bijvoorbeeld douches of zelfs goed bereikbare sportmatten. 

 

Als uw medewerkers tijdens hun werkuren gaan sporten, moet het gemakkelijk blijven en geen beperking. Dit is ook de reden waarom wij geloven dat de kantoorfietsoplossing een oplossing is die zich aan iedereen aanpast. Een gematigde activiteit die je tijdens je werktijd kunt doen, individueel of in een team om jezelf uit te dagen en erachter te komen wie de meeste kilometers zal afleggen, de ideale manier om je teams te overtreffen. 

 

We hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en vooral dat je er zin in hebt gekregen om op je werk een sportpraktijk op te zetten. Sporten is immers een goede manier om voor de gezondheid van uw werknemers te zorgen. Werknemers in een uitstekende fysieke en mentale conditie zullen klaar zijn om zichzelf te overtreffen en hun doelen te bereiken en meer!