Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie

Waarom hebben bureaustoelen wielen nodig?

12 januari 2023

Het is u waarschijnlijk opgevallen dat de meeste standaard bureaustoelen wieltjes hebben en u vraagt zich misschien af of u niet zonder kunt.

Natuurlijk zijn er veel bureaustoelen zonder wielen in verschillende stijlen die esthetisch aantrekkelijker kunnen zijn, maar als u een vaste stoel kiest in plaats van een stoel met mobiliteit, beperkt u uw bewegingsvrijheid en heeft u een negatieve invloed op uw gezondheid.

Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over  bureaustoelen op wielen  en waarom ze essentieel zijn voor een eersteklas ergonomisch kantoor!

wiel soorten

Bureaustoelen maken vaak deel uit van de eerste indruk die een bezoeker heeft bij het betreden van een kantoor, en de bureaustoel op wielen is een van de meest populaire typen.

Een typische rollende bureaustoel heeft vier wielen. De twee voorwielen zijn meestal de grootste en staan schuin naar buiten zodat u achterover kunt leunen in de stoel. De twee achterwielen zijn kleiner en naar binnen gericht, zodat u in de stoel naar voren kunt leunen.

Naast vier wielen hebben sommige stoelen een vijfde wiel dat aan de achterkant van de stoel is bevestigd om een stabielere basis te bieden voor mensen die voor langere tijd aan een bureau moeten zitten.

Heb je echt een bureaustoel met wielen nodig?

De bureaustoel met wielen is perfect voor wie tijdens zijn werkdag veel moet bewegen. Het is ook geweldig voor degenen die van tijd tot tijd moeten opstaan en rondlopen, omdat ze gemakkelijker staan en zitten mogelijk maken.

Er zijn veel verschillende soorten wielen die kunnen worden gebruikt op een echt ergonomische bureaustoel. Wheels en sliders zijn het populairst en hebben elk hun eigen doel.

Wielen

Zwenkwielen zijn niet zomaar een wiel, ze zijn ergonomisch ontworpen om zware voorwerpen of apparatuur te helpen verplaatsen. Ze zijn meestal gemaakt van rubber, staal of plastic en worden meestal geleverd op een set van vier zwenkwielen voor balans en gelijkmatige gewichtsverdeling - perfect voor bureaustoelen.

De wielen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en vormen en kunnen op elk oppervlak worden gebruikt zonder uw tapijt te krassen of te slijten. Zwenkwielen worden vaak gebruikt en zijn oorspronkelijk ontworpen voor magazijnen, fabrieken, winkels en andere plaatsen waar zwaar materieel moet worden verplaatst.

Daarom zijn zwenkwielen perfect voor bureaustoelen. Als u vaak aan uw bureau beweegt, kies dan voor een stoel met zwenkwielen, omdat deze het risico op letsel verminderen en ook het risico op schade aan uw vloer verminderen. .

schuifregelaars

Sliders zijn ontworpen om bureaustoelen comfortabeler te maken. Ze zorgen voor een dempend effect waardoor de stoel in de lucht lijkt te zweven. Ze zijn ontworpen om de slijtage van uw vloer te verminderen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen die veel aan hun bureau moeten bewegen of een hoekbureau hebben en zachthouten vloeren die gevoelig zijn voor krassen.

Er zijn twee hoofdtypen schuifregelaars: vilt en nylon. Vilt wordt meestal gebruikt voor ruimtes met veel verkeer, zoals ontvangstruimtes of gangen, omdat het duurzamer is dan nylon. Nylon is populairder in kantoren omdat het goedkoper en flexibeler is dan vilt.

Glijders zijn een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft vanuit uw stoel, terwijl u toch een vrije, soepele beweging krijgt die uw gewrichten niet belast of uw spieren onnodig belast.

Wielen laten je multitasken 

Met wielen kun je door het kantoor bewegen om dingen gedaan te krijgen. U kunt aan meerdere projecten tegelijk werken, wat betekent dat u meer gedaan krijgt met minder moeite en tijd. U kunt ook gemakkelijker van uw bureau naar een andere werkruimte of partner gaan.

Wielen maken uw stoel mobiel

De wieltjes maken uw stoel mobiel en makkelijker te verplaatsen. Als je niet de hele dag op één plek vast wilt zitten, spelen wielen een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat je kunt opstaan en je kunt verplaatsen als dat nodig is en je stoel van de ene plek naar de andere kunt verplaatsen.

Wielen zorgen voor een gezonde houding

De wielen ondersteunen uw gewicht veel beter dan traditionele statische stoelen. Hiermee kunt u uw beenspieren gebruiken in plaats van uw rug te belasten door op te staan uit een stoel of fysiek een stoel op te tillen om van positie te veranderen. Stoelen met wielen stellen u in staat om rechtop te zitten zonder dat u de hele dag met uw handen hoeft te steunen, wat een meer gebruikelijke houding is bij stationaire stoelen.

Rolstoelen zijn de juiste keuze

Het is belangrijk om voor uw gezondheid en welzijn te zorgen, wat betekent dat u voor uw werkomgeving moet zorgen. Het is aangetoond dat langdurig zitten leidt tot rugpijn, nekpijn en andere gezondheidsproblemen. Daarom moet het ontwerp van de stoel comfort en ondersteuning bieden voor iemands rug, nek en wervelkolom.

Het is daarom essentieel dat uw bureaustoel wieltjes heeft, zodat u volledige ondersteuning heeft terwijl u flexibel blijft en de stoel probleemloos van de ene plaats naar de andere kan worden verplaatst.