Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie

Waarom brildragers een ergonomische stoel moeten gebruiken

25 februari 2023

Ongeveer 3/4 mensen hebben zichtcorrectie , of dat nu een bril of contactlenzen is. Het is belangrijk om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw ogen beschermd en comfortabel zijn. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat een ergonomische stoel een belangrijke rol kan spelen bij het behoud van de gezondheid van de ogen.


Er is een belangrijk verband tussen de gezondheid van uw gezichtsvermogen en uw schermgebruik. Maar hoe u aan uw bureau zit, is ook belangrijk - en hier kan een ergonomische stoel echt helpen.


Ergonomische stoelen en ooggerelateerde gezondheid

Ergonomische stoelen zijn ontworpen om een juiste houding te bevorderen en de natuurlijke kromming van de wervelkolom te ondersteunen. Als u in een ergonomische stoel zit, is uw lichaam goed uitgelijnd, waardoor uw ogen minder worden belast en uw algehele gezondheid verbetert.

Oogvermoeidheid verminderen

Een van de belangrijkste voordelen van een ergonomische stoel is dat het vermoeide ogen kan helpen voorkomen.

Oogvermoeidheid treedt op wanneer de ogen gedwongen worden harder te werken dan zou moeten, wat kan leiden tot hoofdpijn, wazig zien en zelfs langdurige schade. Oogvermoeidheid is met name een probleem voor iedereen die urenlang gegevens of kleine tekst op een scherm bekijkt.

Wanneer u een ergonomische stoel gebruikt, kunt u de juiste afstand tussen uw ogen en het computerscherm behouden, waardoor u uw ogen minder hoeft te belasten om te zien.

Nek- en rugpijn verminderen

Een ander voordeel van het gebruik van een ergonomische stoel is dat het nek- en rugpijn kan helpen verminderen, wat ook kan bijdragen aan vermoeide ogen.

Een slechte houding kan onnodige druk uitoefenen op de nek- en rugspieren, waardoor ze pijnlijk en stijf worden. Dit kan leiden tot spanningshoofdpijn en vermoeide ogen, omdat de ogen gedwongen worden om het ongemak in de nek en rug te compenseren.

Door een ergonomische stoel te gebruiken, kunt u de belasting van uw nek en rug verminderen, wat op zijn beurt de kans op vermoeide ogen vermindert.

Verbetering van de bloedsomloop

Een ergonomische stoel helpt uw ruggengraat de juiste uitlijning te vinden, wat op zijn beurt de bloedsomloop verbetert. Een goede bloedsomloop helpt de ogen de zuurstof en voedingsstoffen te krijgen die ze nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

 

Ergonomische stoelen en andere gezondheidsvoordelen

Hoewel ergonomische stoelen vooral geweldig zijn voor brildragers, hebben ze ook veel algemene gezondheidsvoordelen waardoor ze een ideale investering zijn voor iedereen.

Hier zijn slechts enkele van de geweldige voordelen die een ergonomische stoel biedt:

 

● Verminderde nekpijn;

● Verminderde spanning in de schouders en polsen;

● Lendensteun ter ondersteuning van uw houding en rug;

● Kantelbare rugleuning om uw benen en onderrug te ontlasten;

● Houdingsondersteuning;

● verlicht heupdruk;

● Verbeterde bloedcirculatie;

● Dikke vulling voor algemeen comfort;

● Verbetering van uw humeur dankzij het verbeterde niveau van comfort en ondersteuning;

● Verhoogt de productiviteit.

 

Welke ergonomische stoel moet ik kopen?

Een goede ergonomische stoel moet volledig verstelbaar, comfortabel en ondersteunend zijn. Het assortiment ergonomische bureaustoelen van FlexiSpot voldoet aan alle eisen.

Met name de Flexi-Chair Ergonomic Office Chair BS8P biedt veel waar voor zijn geld met zijn uitstekende comfort en dikke vulling, kwaliteitswielen en volledige verstelbaarheid.

Let bij het investeren in een ergonomische stoel op de volgende kenmerken:

● In hoogte verstelbaar, zodat uw voeten plat op de grond kunnen staan;

● Kantel de rugleuning om uw ruggengraat actief te houden (het is niet gezond om uw ruggengraat de hele dag recht te houden);

● Armleuningen op de juiste hoogte om uw schouder ontspannen te houden en u te helpen gemakkelijk bij uw toetsenbord te komen;

● Hoofdsteun op de juiste hoogte om uw nek te laten ontspannen en spanning te verminderen;

● Kwaliteitswielen zodat u zich kunt verplaatsen en niet hoeft te leunen en naar dingen moet reiken;

● Ademend en wasbaar materiaal;

● Comfortabele en ondersteunende zitkussens.

 

Wanneer moet ik mijn ergonomische stoel gebruiken?

U heeft misschien een ergonomische stoel gekocht voor op het werk, maar er zijn eigenlijk veel activiteiten waarvoor uw ergonomische stoel kan worden gebruikt, zoals:

 

● Computerwerk;

● Gamen;

● Lezen;

● Schrijven;

● Dingen knutselen of maken;

● Persoonlijke of zakelijke administratie doen;

● Uw kind helpen met zijn huiswerk;

● Elke keer dat u uw bril draagt en een tijdje stil zit.

 

In welke andere bureaubenodigdheden moeten brildragers investeren?

Naast een ergonomische stoel zijn er een paar uitstekende items die brildragers kunnen gebruiken om uw bureau te upgraden en uw gezondheid ten goede te komen, zoals:

 

● Filtert blauw licht en antireflectie op uw bril om de negatieve effecten van te veel schermtijd te verminderen.

● Een bureaustandaard om uw monitor op ooghoogte te plaatsen en nek- en rugpijn te verminderen.

● Een stijlvolle brillenstandaard om uw bril bij de hand te houden.

Kortom, mensen die een bril dragen zouden moeten overwegen om een ergonomische stoel te gebruiken om de gezondheid van de ogen te bevorderen en vermoeide ogen te verminderen. Door een ergonomische stoel te gebruiken, kunt u de juiste afstand tussen uw ogen en het computerscherm behouden, nek- en rugpijn verminderen en de bloedsomloop naar de ogen verbeteren. Dit helpt je ogen gezond en comfortabel te houden, zodat je je kunt concentreren op de taak die voorhanden is.