Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Vijf essentiële tips voor het instellen van uw ergonomische stoel

21 februari 2023

Een gezonde wervelkolom is essentieel voor een gezond lichaam. Met de vele uren die we achter onze computers doorbrengen, is het essentieel om ervoor te zorgen dat onze werkstations ergonomisch zijn opgezet voor maximaal comfort en maximale productiviteit.

Een comfortabele stoel maakt een groot verschil in onze dagelijkse productiviteit en algeheel comfort. Daarom is het essentieel om de juiste stoel te kiezen die past bij uw behoeften, comfortabel is en goed past in uw werkomgeving.

Kijk met ons mee hoe u kunt genieten van ergonomisch comfort. In dit artikel beschrijven we onze vijf essentiële tips voor het inrichten van je ergonomische stoel.

#1: Probeer verschillende stoelen uit om de juiste te vinden

Als u uw ergonomische stoel correct wilt instellen, zijn er een paar dingen die u moet doen. Het is essentieel om verschillende stoelen uit te proberen om de juiste voor jou te vinden. Elke fabrikant heeft opties die gericht zijn op comfort, ongeacht lengte, gewicht of houding, en het is essentieel om te zoeken naar een ergonomische stoel die het volgende bevordert:

● een neutrale lichaamshouding

● staat vrijwillige beweging toe

● stimuleert rusttijd

De verstelbaarheid van de stoel is misschien wel de meest kritische factor bij de aanschaf van een ergonomische stoel. Elke stoel heeft andere kenmerken die hem min of meer comfortabel maken. Sommige hebben bijvoorbeeld lendensteun, terwijl andere hoofdsteunen hebben. Sommige hebben bovendien een verstelbare zithoek, terwijl andere ingebouwde voetsteunen hebben.

Zorg ervoor dat de bureaustoel de juiste hoogte heeft, meestal zodat de knieën op gelijke hoogte zijn met de heupen, en dat u zich vrij kunt bewegen op een plek zonder obstakels. Steeds vaker is de esthetiek van de bureaustoel essentieel voor de koper. Bureaustoelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, dus u kunt er een vinden die past bij uw persoonlijkheid of de locatie die u van plan bent te gebruiken, een thuiskantoor of een werkplek.

# 2: Leun achterover, ontspan en leun achterover

Een ergonomische stoel is een geweldig hulpmiddel dat helpt bij het introduceren van comfort, welzijn en verhoogde productiviteit wanneer deze correct is geconfigureerd voor uw houding. Er zijn tal van vereisten waarmee rekening moet worden gehouden:

● Ga met een rechte rug zitten met uw voeten plat op de grond of op een voetsteun

● Houd uw hoofd en nek in een neutrale positie.

● Houd uw schouders naar beneden en weg van uw oren, met de polsen gestrekt en de handen op of onder de ellebooglijn

● Vermijd onderuitzakken

● Gebruik een kussen of hoofdsteun om uw hoofd en nek te ondersteunen

● Zorg er bij het gebruik van een computer voor dat uw ogen iets naar beneden kijken wanneer u naar het midden van het scherm kijkt

#3: Wees ergonomisch slim op kantoor

Als u zich in een kantooromgeving bevindt, is het redelijk om een ergonomische stoel te verwachten die alleen voor uw gebruik is bedoeld. Dit is natuurlijk veel makkelijker te realiseren als je vanuit huis werkt; bedrijven streven er echter vaak naar om een comfortabele, maar kosteneffectieve omgeving voor het personeel te bieden en dit kan soms gepaard gaan met het delen van bureaus (en bureaustoelen).

Andere ideeën om vermoeidheid op kantoor te voorkomen zijn:

● Houd uw armen ondersteund en kom niet in de verleiding om onderuit te zakken of zijwaarts op een bureau te leunen.

● Ondersteun de nek te allen tijde, laat u niet verleiden om de nek naar voren te buigen als u met collega's praat.

● Ga rechtop zitten om de ruggengraat te beschermen en vermijd leunen en reiken naar items zoals een toetsenbord en muis.

● Gebruik een headset tijdens het telefoneren; een telefoonhoorn tussen je nek en schouders houden is een slechte gewoonte om mee te beginnen.

● Vermijd schittering van het scherm om de ogen te beschermen. Overweeg een schermverblindingsfilter te gebruiken of vraag lokale voorzieningen om jaloezieën te sluiten of de verlichting aan te passen.

# 4: Perfectioneer je houding


U zit waarschijnlijk vele uren op uw bureaustoel en als u een verkeerde houding aanneemt, kan dit leiden tot ongewenste rug- en nekpijn. Om uw houding te perfectioneren, verbetert u uw werkdag met een gebruiksvriendelijke werkplek, die vrij is van rommel en goed verlicht is.

Leun achterover in de zitting van de stoel, laat u niet verleiden om op het uiteinde van de stoel te gaan zitten en denk er altijd aan om een pauze te nemen. Dit kan zijn door gewoon je ogen naar de verte te richten om spanning te verminderen of door een korte wandeling te maken om van omgeving te veranderen. In beweging blijven is geweldig voor de geest en geeft je lichaam de broodnodige beweging waar het naar hunkert.

#5: Evalueer je zithouding opnieuw

Hopelijk ben je geïnspireerd om de manier waarop je zit te herzien. Wanneer u een ergonomische stoel op de juiste manier instelt, kan deze de overmatige belasting van de wervelkolom aanzienlijk verminderen, wat na verloop van tijd uw houding kan verbeteren, rug- en nekpijn kan verminderen, de druk op de heupen kan verlichten en de bloedcirculatie kan verbeteren.

Ga comfortabel vooruit

Allereerst: zorg ervoor dat u een ergonomische stoel van goede kwaliteit heeft. Het veranderen van je houding helpt alleen als je om te beginnen in een ondersteunende stoel zit. Flexispot biedt een divers assortiment ergonomische stoelen  met tal van innovatieve functies, zodat u de hele dag comfortabel en stijlvol kunt werken!

Evalueer vervolgens uw houding opnieuw door de positionele hoogte en hoeken van uw stoel te controleren; overweeg de aanschaf van een uitwendig lendenkussen om de onderrug te ondersteunen of een zitkussen om het bekken te stabiliseren en de druk in het stuitbeen te verlichten. U kunt zelfs beklede armleuningen proberen; deze kunnen de armen ondersteunen met langwerpige ondersteuning.