Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Top 7 beste bureaus of stretches die werknemers op kantoor kunnen doen

21 oktober 2022

Te lang zitten kan een ravage aanrichten in ons lichaam. De meeste werknemers hebben niet veel keuze, omdat hun 9 tot 5 banen vereisen dat ze aan een bureau zitten, en met hun jarenlange routine kan hun tol eisen en de algehele gezondheid beïnvloeden. Toegewijde werknemers die lang zitten en blijven werken zonder veel te bewegen, weten het misschien niet, maar vermenigvuldigen hun gezondheidsrisico's.

Wanneer werknemers te lang zitten of niet goed zitten, kunnen ze na verloop van tijd ernstige gevolgen hebben. Meer dan 70% van de Britse professionals heeft kniepijn, rugpijn en zelfs RSI - repetitive strain injury.

Zulke werknemers moeten pauzes nemen en bewegen. Eenvoudige maar effectieve stretches aan bureaus dagelijks kunnen helpen. Soms worden ze ook wel "deskercise" genoemd. Laten we enkele van de eenvoudige, snelle en effectieve deskercises verkennen.

1. Borst stretch

De eerste vorm van deskcercise kan zowel zittend als staand worden uitgevoerd. Omdat urenlang op een enkel bureau zitten ongemak in onze schouders en borst kan veroorzaken, kunt u deze oefening uitvoeren volgens de onderstaande stappen:

Hoe doe je het?

Plaats je handen achter je rug en verstrengel ze. Om de rek in je borst te voelen, til je voorzichtig je handen een paar centimeter op terwijl je je armen recht houdt. Blijf 10 tot 30 seconden in dezelfde positie en ontspan dan.

2. Schouder schouderophalen

Vanwege de eenvoud zijn schouderophalen een populair alternatief voor het verlichten van nek-, schouder- en bovenrugpijn. Deze oefening kan ook worden uitgevoerd in een zittende of staande positie.

Hoe doe je het?

Leg je armen naast elkaar en ga staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Knieën moeten licht gebogen zijn als je staat. Houd je hoofd recht en je kin omhoog. Til langzaam je schouders op naar je oren terwijl je inademt. Terwijl je uitademt, laat je je schouders zakken. Streef naar drie sets van 10 herhalingen.

3. Bovenrug stretch

Terwijl de voormalige deskercise, schouder schouderophalen je kan helpen om je bloedsomloop op gang te brengen, kan deze bovenrug stretch oefening bijdragen aan het trainen van de spanning tussen je schouderbladen. Het kan ook worden uitgevoerd in een zittende of staande positie.

Hoe doe je het?

Strek je armen op een manier dat je handpalmen van elkaar verwijderd zijn terwijl je beide handen uitstrekt. Kruis geleidelijk je armen en druk je handpalmen tegen elkaar. Span je buikspieren aan en rond je rug alsof je over een bal buigt. Reik weg en laat je hoofd rusten.

4. Spinale Twist

Een andere oefening op de lijst is een spinale draaiing die alleen zittend kan worden uitgevoerd. Het moet heel langzaam gebeuren om ervoor te zorgen dat je niet overbelast raakt. Het is ideaal voor lage rugspanning van een dag urenlang zitten.

Hoe doe je het?

Ga comfortabel zitten in je bureaustoel met je voeten plat op de grond en schouderbreedte uit elkaar. Gebruik de arm van de stoel om de stretch te intensiveren terwijl je zachtjes naar rechts draait terwijl je je buikspieren samentrekt. Volg dezelfde procedure aan de linkerkant.

5. Lange torso stretch

Wanneer je de hele dag voorovergebogen over de laptop zit, zal dit ongetwijfeld pijn en pijn veroorzaken. Lange torso is een van de stretches die die pijn loslaat. Het kan worden uitgevoerd in een zittende of staande positie.

Hoe doe je het?

Adem diep in terwijl je je armen omhoogtilt en je vingers aan elkaar rijgt. Adem na een paar seconden in dezelfde positie uit terwijl je je armen naar achteren naar je zijkanten laat zakken. Doe dit stuk 8 tot 10 keer.

6. Muis Pijn Onderarm Stretch

Als je voor je werk de hele dag moet typen en de muis moet gebruiken, kan dit veel spanning in je onderarmen opbouwen. U kunt de pijn onderarm van de muis oefenen om het repetitive strain injury te stoppen.

Hoe doe je het?

Strek je rechterarm terwijl je je handpalm omhoog houdt. Trek je vingers voorzichtig naar achteren zodat ze met je linkerhand naar de vloer kijken. Zorg ervoor dat je de spier niet overbelast. Herhaal dit met de andere hand na 10 tot 30 seconden vasthouden met zachte druk.

7. Nek stretch

Het kan vervelend zijn als je deze jaren spanning in je nek hebt opgebouwd. Meestal is het een hoofdpijn die vaak wordt aangetroffen bij kantoormedewerkers. Je kunt met deze oefening de nekspanning verlichten terwijl je op je stoel zit.

Hoe doe je het?

Plaats je voeten stevig op de grond als je zit. Kantel je hoofd voorzichtig naar links terwijl je met je rechterhand de rechterkant van je stoel vasthoudt. Je zou een spanning aan de rechterkant van je nek moeten voelen als je je stoel probeert op te tillen. Herhaal dit aan de linkerkant en houd deze positie 10 tot 30 seconden ingedrukt.

Laatste woord

Ons lichaam wordt beïnvloed door gezondheidsvoordelen wanneer we langere tijd op kantoor werken. Ze omvatten een cluster van aandoeningen, waaronder obesitas, hoge bloedsuikerspiegels, verhoogde bloeddruk, overtollig lichaamsvet rond de taille en ongezonde cholesterolwaarden. Experts suggereren dat regelmatig stretchen zeer gunstig kan zijn voor werknemers.

De verschillende vormen van deskercises die hierboven zijn besproken, kunnen werknemers helpen bij het verbeteren van hun houding, het verminderen van rugpijn, het voorkomen van blessures en het verbeteren van hun bewegingsbereik. Hoewel stretchen u kan helpen de kans op ongewenste pijnen en pijnen te verslaan en te minimaliseren, kan het gebruik van ergonomisch kantoormeubilair ook een grote rol spelen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen.

Stoelen en bureaus die worden geleverd met specifieke uitrusting kunnen op de lange termijn helpen bij het bestrijden van dergelijke fysieke problemen. Koop ze dus altijd bij een geloofwaardige online winkel die de beste ergonomische kantoormeubels in zijn klasse verkoopt.