Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Top 5 tips om de productiviteit van uw werknemers te verbeteren

16 februari 2023

Merk je dat je medewerkers de focus verliezen? Heeft je team een paar doelen gemist? Of voel je ook een lichte werkinzinking?

Het is normaal om periodes te hebben waarin je focus niet zo scherp is. Maar het is misschien tijd om de situatie aan te pakken als u merkt dat de motivatie van uw team elke dag afneemt.

Gelukkig zijn er enkele beproefde manieren om de motivatie op de werkplek te stimuleren die u nu kunt proberen. Deze onfeilbare productiviteitstips worden wereldwijd gebruikt om werknemers tevreden en gefocust te houden, dus noteer alle trucs die u inspirerend vindt!

klaar om te beginnen? Hier zijn enkele van de beste productiviteitstrucs die u nu op kantoor kunt gebruiken.

1. Zeg vaarwel tegen het traditionele bureau

Dit klinkt misschien als een alarmerende tip als je op kantoor werkt, maar luister naar ons.

Een standaard bureau beweegt niet, waardoor je urenlang stil blijft staan. Dit resulteert in een slechte doorbloeding, rugpijn en andere fysieke problemen. Deze fysieke kwalen hebben vervolgens mentale effecten, waardoor het algehele geluk en de motivatie in uw team afnemen. Niemand wil doelen vernietigen na uren achter een oncomfortabel bureau te hebben gezeten!

Maar hier komt een verstelbaar bureau om de hoek kijken. Dit moderne alternatief, ook wel een sta-bureau of een in hoogte verstelbaar bureau genoemd, kan op en neer worden bewogen om u de hele dag in beweging te houden. Dat klopt - u kunt staan terwijl u werkt! Het is bewezen dat dit de mentale helderheid verhoogt, de bloedstroom verhoogt en de productiviteit positief beïnvloedt. Een overwinning voor de gezondheid en de maandelijkse doelen van uw team!

Meer weten? Lees hier alles over in hoogte verstelbare bureaus .

2. Overweeg een ergonomische stoel

Als je geïnteresseerd bent in de tip voor een sta-bureau, hebben we nog een meubeltruc om het comfort en de werkgewoonten van je werknemer te verbeteren.

Maak kennis met de ergonomische stoel, een alternatief voor slecht ontworpen bureaustoelen. Laten we eerlijk zijn, standaard bureaustoelen missen rugsteun en laten je na jarenlang gebruik in een slechte houding achter. De stoel die u dagelijks gebruikt, heeft invloed op de manier waarop u werkt, vooral als u er meer dan 8 uur per dag in zit!

In tegenstelling tot oude stoelontwerpen, biedt een ergonomische stoel voortdurende lendensteun om gevreesde stoelvermoeidheid te voorkomen. Veel ontwerpen bieden ook premium ademende zitkussens, verstelbare elementen en nog veel meer om ervoor te zorgen dat uw werkdag comfortabel is.

Bekijk hier hoe een ergonomische bureaustoel u kan helpen. 

3. Maak duidelijke doelen

Het stellen van doelen is een vaardigheid die vaak ondergewaardeerd wordt.

Het klinkt misschien makkelijk, maar je doelen helder en gefocust houden is niet zo eenvoudig als het klinkt. Veel managers vergeten dat hun teams verschillende werkstijlen kunnen hebben. Daarom zullen doelen voor hen duidelijk in de oren klinken, maar niet voor hun werknemers.

Sommige managers vergeten zelfs een duidelijk doel op te sommen. Zonder duidelijke doelen kunnen werknemers verloren raken en wordt de voortgang van het werk diffuus.

Fris uw vaardigheden op het gebied van het stellen van doelen op met 'SMART'-doelen. Deze doelen houden rekening met de specifieke, meetbare, haalbare, realistische en tijdgebonden factoren voor elk doel - in feite worden voor elk doel duidelijke criteria uiteengezet. Dit is een populaire methode om duidelijke doelstellingen voor teams te creëren, en het proces helpt je de doelen zo duidelijk mogelijk te maken voor alle werkstijlen.

4. Bied werknemersprikkels aan

Zelfs de meest gepassioneerde carrièregerichte werknemers zullen hun prestaties verbeteren voor incentives. We zijn allemaal mensen en mensen werken goed als daar een positieve reden voor is. Gebruik deze informatie in uw voordeel en geef beloningsgerichte prikkels voor uw team.

Populaire prikkels op de werkplek zijn onder andere:

- Uit eten gaan met het team

- Extra aftakasdagen

- Waardebonnen of geschenken

- Extra 'casual dress'-dagen

- Een rondje borrel na het werk

Het type incentives dat u kiest, moet de stijl van uw team weerspiegelen. Als je team niet hecht is, is een borrel na het werk misschien niet de beste optie. Beoordeel dus de manier waarop u werkt en kies de stimulans die hen enthousiast zal maken.

5. Geef nuttige feedback

Uw medewerkers zullen niet altijd even efficiënt werken. Maar je kunt niet verwachten dat ze hun vooruitgang verbeteren als je ze geen feedback geeft over hun werkgewoonten!

Neem de tijd om een-op-een met werknemers te praten en te zien hoe ze zich voelen. Gebruik deze tijd om ze terloops constructieve feedback te geven over de manier waarop ze werken. Dit moet positief zijn, aangezien het geven van negatieve feedback terwijl er niets aan de hand is, kan leiden tot een daling van de productiviteit.

In deze feedbacksessies kun je de vraag ook omdraaien en vragen wat je beter zou kunnen doen. Het is ongemakkelijk om te horen, maar soms moet u enkele wijzigingen aanbrengen om iedereen tegemoet te komen. Goede managers nemen echter alle opmerkingen ter harte om de kwartaaldoelstellingen te halen!

Kantoorproductiviteit verbeteren: de afhaalmaaltijd

Het stimuleren van de motivatie op de werkplek hoeft geen uitdagende klus te zijn, vooral niet als je een samenhangend plan hebt voordat je begint. Van het leveren van nieuwe bureaustoelen en verstelbare bureaus tot het geven van open communicatiefeedbacksessies, deze tips zullen uw team nieuw leven inblazen.

De vraag is, ben je  klaar om aan de slag te gaan?

Meer weten? Vind hier meer handige tips en trucs . Of begin hier met online kantoormeubilair shoppen.