Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Is uw slaapkamer krap? Probeer deze 4 dressoiralternatieven

21 oktober 2022

Dressoirs zijn noodzakelijk voor onze slaapkamers. Helaas kunnen ze veel ruimte innemen. Hun bovenkant is meestal een reden voor rommel. Misschien vind je het ook moeilijk om deze ruimte goed georganiseerd te houden, vooral met kinderen. Stel je voor dat je bezittingen op het dressoir zijn opgestapeld, wat van invloed is op je algehele kameresthetiek. Ook kunnen laden zelf gevuld raken met kleding als ze niet goed worden beheerd, wat resulteert in problemen wanneer u zou openen en sluiten.

Als je worstelt met de bovengenoemde problemen, heb je dressoiralternatieven nodig. Hoewel het dressoir een praktisch stuk van uw slaapkamermeubilair is, neemt het het grootste deel van de kamerruimte in beslag. Daarom zijn dressoirs niet ideaal voor kleinere kamers omdat ze de kamer overweldigen. Als je het enorme dressoir wilt verwijderen en ook een optie nodig hebt voor extra opslag, hebben we in onze post verschillende alternatieven voor een dressoir onderzocht.

1. Bed met lades

Een boxbed met lades is een van de beste methoden om de opbergruimte in uw slaapkamer te vermenigvuldigen zonder een dressoir te gebruiken dat meer ruimte in beslag neemt dan nodig is. Een boxbed is een standaard bed met een holle binnenkant (onder de boxspring en/of matras), zodat je daar extra spullen kunt opbergen.

De opslag onder het bed kan erg handig voor u zijn om winterkleding, wollen en essentiële items te bewaren die u moet hebben, maar niet dagelijks gebruikt. Een ideale keuze voor iedereen die ruimtebeperkingen in huis heeft. Dergelijke bedden hebben geen geweldige prijs en zijn relatief goedkoper dan standaard bedden. Ook zijn ze lichter in gewicht en kunnen ze worden verplaatst wanneer dat nodig is. Omdat ze er hol onder liggen, hebben ze enige hoogte en zijn ze meestal geen laagliggend bed.

2. Plank met haken

Een aan de muur gemonteerd rek met haken kan u veel ruimte besparen als u het dressoir alleen maar nodig hebt voor kledingopslag. Hoewel het misschien lijkt alsof je gewoon je kleding aan de muur hangt, als je het goed doet, ziet het er niet verschrikkelijk uit. Een huisjas, een hardloopbroek, een paar shirts, etc. zijn voorbeelden van alledaagse kleding die aan deze haken kan worden opgehangen. Er zijn verschillende decoratieve haken die u op de markt kunt vinden en het beste is dat ze in goedkopere tarieven te vinden zijn.

Een goede set haken voorkomt ook dat u het bed of de vloer desorganiseert of kleding op de ene stoel in uw kamer stapelt. Als je kleding niet meteen gewassen hoeft te worden, kun je ze ophangen zodra je thuiskomt van je werk. Naast het houden van je kleding, kun je je kamer netjes houden en je kleding weer dragen. Het lijkt meer op een kapstok of kapstok die tegen de muur propt om ruimtebesparing te maximaliseren.

Toch kunnen een paar haken niet echt het hele dressoir vervangen, maar je kunt ze combineren en verticaal plaatsen en het zal voldoende zijn.

3. Lade onder het bureau

Die kantoormedewerkers die een bureau in hun kamer hebben geïnstalleerd, kunnen het moeilijker vinden om een dressoir te houden. Als ze vaker op hun bureau moeten werken, is een van de beste manieren om hun benodigdheden op te bergen in een lade onder het bureau. FlexiSpot's lade onder het bureau kan u helpen opgeruimd te blijven, het bureau georganiseerd te houden en de kamer schoon te houden. Deze compacte lade kan helpen bij het opslaan van persoonlijke bezittingen, noodzakelijke benodigdheden zoals pennen, notitieblokken en plaknotities.

De lade is gemaakt van 100% hoogwaardig staalmateriaal. Niet alleen dit, de lade is ook slim ontworpen en hij valt niet uit op de vloer als je hem er haastig uittrekt. Het is strategisch vervaardigd dat de metalen beugels aan de onderkant van de lade zijn bevestigd, waardoor deze probleemloos kan glijden. Het is eenvoudig te installeren en kan goed werken met de staande bureaus. Monteer de lade eenvoudig met behulp van de vereiste hardware onder het bureaublad en berg uw benodigde items gemakkelijk op.

4. Zwembroeken en kisten

Koffers zijn in wezen dozen met hoezen die worden gebruikt voor opslag. Ze zijn er in verschillende tinten en patronen. Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, kunt u ze op verschillende manieren rangschikken. Ze hebben handige handgrepen omdat ze zijn ontworpen voor reizen, waardoor ze eenvoudiger over te dragen zijn dan andere opslagoplossingen. Koffers bieden veel ruimte om opgevouwen kledingstukken te stapelen, dus ze zijn altijd een betere keuze dan een dressoir. De houten exemplaren kunnen ook worden gebruikt als decoratieve items om de kamer aantrekkelijker te maken.

Een andere opbergmogelijkheid voor je kleding zonder kast is een kist. Ze vormen meestal een aanvulling op het ontwerp van de kamer en worden aan de voet van bedden geplaatst. Naast dat ze esthetisch aantrekkelijk zijn, zijn ze erg handig omdat ze als zitplaatsen kunnen dienen wanneer dat nodig is. Dit kan heel handig zijn bij het aankleden of aantrekken van schoenen.

Laatste woord

Dressoiralternatieven die hierboven zijn genoemd, zijn enkele van de unieke ideeën, die u helpen meer ruimte te besparen terwijl u aan uw opslagbehoeften voldoet. Selecteer het alternatief verstandig na het overwegen van grootte, ruimte en uw budget en u bent klaar om te gaan!