Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

In hoogte verstelbaar bureau – ergonomie voor het hele gezin

05 januari 2023

Het is geen geheim meer dat te veel zitten slecht is voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Terwijl de meeste mensen die op kantoor werken gelukkig al zijn uitgerust met een in hoogte verstelbaar bureau , ligt dat anders thuis in het thuiskantoor of in de kinderkamer.

We brengen steeds meer tijd thuis achter ons bureau door, vaak met het hele gezin. Dus waarom zou u ook daar geen in hoogte verstelbaar bureau gebruiken? Dit komt niet alleen de individuele gezinsleden ten goede, maar kan gunstig zijn voor het hele gezin.

 

Zit-sta bureau voor kinderen en jongeren

 

Je had er niet eens aan gedacht dat een zit-sta bureau ook ideaal is voor de kids en veel voordelen voor ze heeft? Laten we dan eens goed kijken!

 

Van kinds af aan werd gepredikt - en helaas nog steeds - dat we stil moeten zitten op school. Vooral voor kleinere kinderen is het erg onnatuurlijk en hebben ze er grote moeite mee. Los daarvan gebruiken we het om onze kroost te trainen om veel te zitten en dus minder actief te zijn. Het is behoorlijk contraproductief, nietwaar?

 

De oplossing is zo simpel: een in hoogte verstelbaar bureau.

 

Ouders houden vooral van het bureau omdat het geschikt is voor het hele gezin. Het hele gezin kan hetzelfde bureau gebruiken omdat het met één druk op de knop voor iedereen kan worden aangepast.

 

Uit een studie gepubliceerd in het International Journal of Health bleek dat studenten die sta-bureaus gebruiken, meer betrokken en gefocust zijn in de klas dan degenen die zitten. De bevindingen zijn gebaseerd op een onderzoek onder bijna 300 tweede- tot en met vierdeklassers die gedurende een schooljaar zijn gevolgd. Betrokkenheid werd gemeten aan de hand van gedrag dat verband houdt met de vereiste, zoals B. het beantwoorden van een vraag, het opsteken van een hand of deelnemen aan een actieve discussie en gedragingen die niets te maken hebben met de taak, zoals B. Voor je beurt praten.

 

Bovendien hebben eerdere studies aangetoond dat de tafels kunnen helpen bij het verminderen van overgewicht, aangezien studenten 15% meer calorieën verbranden dan op traditionele tafels.

 

Maar dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van een in hoogte verstelbaar bureau zoals het FlexiSpot E8 in hoogte verstelbaar bureauonderstel voor het hele gezin. Allen gelden niet alleen voor de kinderen die hun huiswerk maken, maar natuurlijk ook voor de ouders. Een in hoogte verstelbaar bureau past de hoogte aan met een druk op de knop en u kunt zelfs de lengte van elk gezinslid programmeren, zoals het FlexiSpot E7-model .

De voordelen van zit-sta bureaus

 

Onderstaande voordelen gelden voor het hele gezin. We hebben al vermeld hoe het gebruik ervan een positief effect kan hebben op kinderen. Andere voordelen zijn:

1. Preventie en verbetering van gezondheidsproblemen

 

Het grootste voordeel van een sta-bureau is dat het de kans verkleint dat u ernstige gezondheidsproblemen krijgt. Studies hebben aangetoond dat langdurig zitten verband houdt met gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker, schouder- en rugpijn, diabetes, enz. De mens is gemaakt om rechtop te lopen en niet om acht uur of meer per dag zittend door te brengen.

2. Zit-sta bureaus zorgen voor meer beweging

 

Sta-bureaus helpen je ook om gedurende de dag meer calorieën te verbranden. Zelfs kleine bewegingen zoals het verplaatsen van gewicht tussen je voeten, friemelen en andere bewegingen helpen je om meer calorieën te verbranden dan alleen maar zitten. Het versterkt ook je been- en rugspieren, wat ook kan leiden tot een betere houding.

3. Meer productiviteit door betere concentratie

 

Sta-bureaus worden ook geassocieerd met een tot 45% hogere productiviteit. Hier zijn veel redenen voor. Enerzijds wordt je lichaam veel beter van bloed voorzien als je regelmatig afwisselt tussen zitten en staan. Hierdoor komt er meer zuurstof in je hersenen en kun je je beter concentreren.

 

Daarnaast word je niet afgeleid door rug-, nek-, schouder- of hoofdpijn. Voor velen is het ook gunstig om niet in een bureaustoel te worden geperst, waardoor ze vrijer kunnen bewegen.

4. Beter humeur door meer afwisseling

 

Niet alleen de kinderen voelen zich beter als ze een beetje kunnen bewegen terwijl ze hun huiswerk maken. Stilzitten zit gewoon niet in hun aard. Het is ook goed voor volwassenen. Het vrolijkt je op, je voelt je vrijer en minder opgesloten.

5. De perfecte hoogte voor elk gezinslid

 

Kies je voor een in hoogte verstelbaar bureau voor het hele gezin, let er dan op dat het bedieningselement geheugenknoppen heeft. Hiermee kunt u de optimale hoogte voor elk gezinslid opslaan. Iedereen hoeft dan alleen maar zijn nummer in te toetsen en de tafel staat op de optimale hoogte.

 

Het ideale gezinsbureau is de FlexiSpot EQ5 , omdat hij een breed scala aan hoogteverstellingen heeft en een bedieningspaneel met geheugenknoppen. De hoogte varieert van 62 cm voor de kinderen tot 127 cm voor de volwassenen om te staan. Hierdoor kan iedereen heen en weer schakelen tussen staan en zitten.

6. Bespaar ruimte met een gezinsbureau

 

Een ander voordeel van een in hoogte verstelbaar bureau voor het hele gezin is dat je ruimte kunt besparen met één tafel voor iedereen. Je hoeft geen apart kinderbureau in te richten, maar aan het zit-sta bureau kunnen de kids het zich zowel zittend als staand gemakkelijk maken.

 

Zet je de tafel bijvoorbeeld in een hoek van de woonkamer of ergens anders die voor iedereen zichtbaar is, dan raden we het model FlexiSpot Q8 aan met een duurzaam en mooi bamboe tafelblad. Het combineert alles wat belangrijk is: gezondheid, welzijn, comfort en duurzaamheid.