Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

IKEA Bekant vs. FlexiSpot Comhar: Welk sta-bureau past het beste bij jou?

08 december 2022

Talrijke  gezondheidsonderzoeken  hebben onomstotelijk aangetoond dat langdurig aan een bureau zitten zeer schadelijk is voor de gezondheid.

Gelukkig bieden veel medische professionals, waaronder artsen en fysiotherapeuten, praktische tips en adviezen voor het verlichten of voorkomen van chronische rugpijn en andere ernstige aandoeningen. De meeste hiervan worden veroorzaakt door een gewoonte: een slechte houding.

Eens als controversieel beschouwd, worden sta-bureaus steeds gewoner in de werkomgeving, zowel in het formele kantoor als thuis. De gezondheidsvoordelen liggen voor de hand en de algemene conclusie is dat als je geen last hebt van lichamelijke ongemakken, je productiever zult zijn. productief.

WELKE STA BUREAU IS HET BESTE?

Er zijn behoorlijk wat sta-bureaus op de markt. We zullen twee merken zien; de  FlexiSpot  Comhar en de   IKEA  Bekant.

Er zijn twee modellen Comhar FlexiSpot;

Alles-in-een sta-bureau met glazen blad EG8

We zullen ook de  IKEA Bekant bekijken  als een manier om te vergelijken. 

Dus wat zijn de verschillen tussen de drie? sta bureaus/em> ?

Prijs

 • Het EG8 All-in-One sta-bureau met glazen blad kost normaal gesproken € 499,99
 • De IKEA Bekant is  momenteel te koop voor € 559,00
 • Comhar Flexispot Sta-bureau met glazen blad bevat gehard glas
 • Het blad van het IKEA Bekant sta-bureau is gemaakt van multiplex, melaminefolie en kunststof randen
 • Comhar FlexiSpot sta-bureaus hebben een afmeting van 120 x 60 cm
 • Dankzij het compacte formaat van FlexiSpot sta-bureaus kunnen ze op onopvallende plaatsen worden geplaatst. Voor zowel desktop- als laptopgebruikers bieden deze bureaus plaats aan twee monitoren, een toetsenbord en een muis, en bieden ze ook ruimte voor papierwerk.
 • Het IKEA Bekant sta bureau is 120 x 80 cm. Deze royale IKEA Bekant biedt comfortabel plaats aan al je elektronische apparatuur, terwijl je je kunt spreiden over grote klussen. Door de wieltjes verplaats je het bureau eenvoudig naar jouw ideale positie.
 • Comhar FlexiSpot sta-bureaus zijn verstelbaar tussen 72 en 121 cm en worden geleverd met 4 geprogrammeerde vooraf ingestelde hoogtes. Hierdoor verstel je letterlijk met één druk op de knop de hoogte van je optimale zitpositie naar je favoriete sta- en rugpositie. Je laptop of monitor, muis en toetsenbord blijven binnen handbereik. De vier vooraf ingestelde programmeerbare hoogtes zijn geschikt voor verschillende gebruikers.
 • Het IKEA Bekant sta-bureau kan met één druk op de knop tussen 65 en 125 cm worden versteld
 • Beide Comhar FlexiSpot staande bureaus ondersteunen 110 lbs.
 • IKEA Bekant sta-bureau weegt 154 pond
 • Drie oplaadpoorten voor apparaten; 2x USB type A en 1 USB type C
 • Botsingsveiligheidsfunctie
 • knop voor kinderslot
 • ingebouwde opslag
 • Stelschuiven voor Benen/Spanwijdte>

briefpapier materialen

Dimensies

Bereik hoogteverstelling

oplaadstandaard

Aanvullende kenmerken

De IKEA Bekant bevat geen van deze extra functies.

Nu we de technische kenmerken hebben besproken, wie zou een sta-bureau moeten gebruiken ?Het antwoord is simpel: iedereen die een standaard bureau gebruikt.

Gezondheidsproblemen

We hebben het gehad over de gezondheidsaspecten van het gebruik van een sta-bureau, maar laten we hier dieper op ingaan. Elke arts benadrukt dat één gouden regel gevolgd moet worden om een optimale gezondheid te garanderen: sta op en beweeg .

Het menselijk lichaam is ontworpen om urenlang bijna stil te zitten. Dit is met name het geval wanneer u voorovergebogen naar het scherm kijkt omdat uw bureau, stoel of monitor op de verkeerde hoogte staat .

Het is aangetoond dat de effecten van een grotendeels sedentaire levensstijl, waarbij u vele uren per dag op uw computer doorbrengt, ongemak voor het lichaam veroorzaken en in het slechtste geval levensbedreigend zijn. Ongemak komt in vele vormen en niveaus, van algemene rugpijn, stijve nek tot hoofdpijn en chronische pijn. Niet minstens elk half uur opstaan om te bewegen kan leiden tot gewichtstoename tot zwaarlijvigheid en andere potentieel ernstige gezondheidsproblemen.

Als u ongemak ervaart aan uw bureau, chiropractor Dr. Kristine Lyons, B.Sc. (HK), geeft DC advies over zes eenvoudige oefeningen die je aan je bureau kunt doen. Ze raadt aan deze regelmatig te implementeren:

 • nek draaien
 • schouders draaien
 • kalveren opvoeden
 • pees strekt zich uit
 • Buig de knieën naar de borst
 • diep inademen

Deze oefeningen zullen je vernauwde spieren en gewrichten losmaken, waardoor je je verfrist en energiek voelt. Deze oefeningen nemen slechts een paar minuten van uw dag in beslag, maar ze zullen u op het juiste pad brengen om een optimale gezondheid te behouden.

Onze bloedsuikerspiegels stijgen na het eten en staan in plaats van zitten, waardoor meer calorieën worden verbrand, waardoor de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 wordt verkleind.U wordt flexibeler omdat uw spieren niet in één enkele positie worden opgesloten, wat stijfheid en pijn veroorzaakt als je uiteindelijk opstaat. Regelmatige lichaamsbeweging, zelfs een korte wandeling, zal gunstig zijn bij het verminderen van vermoeidheid en het verhogen van het energieniveau.

Een sta-bureau is het ideale hulpmiddel om een slechte houding te voorkomen en ervoor te zorgen dat je vaker in beweging blijft. Het idee om aan een bureau te staan terwijl je een lange opdracht schrijft, klinkt misschien ontmoedigend, maar in combinatie met een verstandige timing zullen de gezondheidsvoordelen vrijwel onmiddellijk voelbaar zijn. Wanneer u uw sta-stoel voor het eerst gebruikt, ga er dan 10-15 minuten per keer rechtop in zitten om te beginnen. Dit kan geleidelijk worden verhoogd tot de helft of tweederde van uw werkdag.

conclusie

Met het Comhar FlexiSpot-bureau en het IKEA Bekant-bureau waarmee je moeiteloos de hoogte van je bureau kunt veranderen, kun je zitten en staan om aan je ideale comfortniveau te voldoen.

Uit deze discussies kunnen we opmaken dat elk vast bureau zijn voordelen heeft. Maar om George Orwell te parodiëren, 'sommigen zijn meer gelijk dan anderen'.

Het Comhar FlexiSpot-bureau biedt volledige waar voor uw geld , met doordachte extra functies voor maximaal gebruikerscomfort. IKEA is een begrip en hun producten bieden zeker een eerlijke prijs. Als u echter een vergelijking van punt tot punt maakt, is het duidelijk dat FlexiSpot de beste keuze is. Haar producten zijn speciaal ontworpen voor de aanvullende behoeften van de gebruiker en verbeteren de producten van haar concurrenten met zwier en stijl.