Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Hoe u uw tijd kunt beheren wanneer u vanuit huis werkt

21 februari 2023

Thuiswerken kan een lonende ervaring zijn, maar het kan ook heel gemakkelijk zijn om afgeleid te worden! Om ervoor te zorgen dat u tijdens werkuren productief bent en niet wordt afgeleid door huishoudelijke taken, boodschappen of de aantrekkingskracht van uw tv, volgen hier enkele tips om gefocust te blijven.

 

Stel een tijdschema op en houd je eraan

Maak een schema dat het beste bij u past en volg het dan nauwgezet. Misschien wil je de Pomodoro-techniek gebruiken , of maak je liever tijd vrij voor diep werk zonder afleiding wanneer je het meest productief bent.

 

Een routine helpt stress en angst te verminderen, omdat je je hierdoor meer georganiseerd voelt en controle hebt over je dag.

 

De sleutel hier is consistentie. Door elke werkdag een vergelijkbare routine te volgen, kunt u uw taak volhouden en uw takenlijst afwerken.

 

Zorg ervoor dat elk werkuur een soort structuur of agenda heeft – zelfs als dit betekent dat je een app als Trello of Asana moet gebruiken als extern herinneringssysteem!

 

Als je eenmaal een dagelijkse routine hebt opgebouwd die voor jou werkt, houd dan bij hoeveel tijd je aan verschillende taken en projecten besteedt om je routine aan te scherpen. Dit zal u helpen om het meeste te halen uit de momenten van de dag waarop u het meest productief bent.

 

Creëer een werkruimte die je motiveert

Wanneer u thuis werkt, kan het moeilijk zijn om gefocust te blijven op uw taken vanwege de afleiding in uw huis. Misschien word je afgeleid door de wasmand in de hoek of de stapel rekeningen. Om dit probleem te voorkomen, creëer je een inspirerende werkruimte die je niet afleidt van dingen gedaan krijgen!

 

Zorg ervoor dat je werkruimte schoon en georganiseerd is. Dit helpt afleidingen uit het zicht te houden, zodat ze efficiënt werken niet in de weg staan. Maak elke week wat tijd vrij voor het onderhouden van een schone en opgeruimde werkruimte.

 

Kies meubels met ergonomische kenmerken zoals verstelbare hoogtes en armleuningen om productief en comfortabel te blijven. Deze functies kunnen spierspanning helpen voorkomen en de kans op letsel verminderen. Ergonomische stoelen en in hoogte verstelbare bureaus zijn de investering meer dan waard.

 

Blokkeer tijd voor samenwerking

Samenwerking is belangrijk voor teams op afstand en voor motivatie. Tijd vrijmaken om samen te werken met collega's kan je humeur en productiviteit een boost geven als je vanuit huis werkt. Het geroezemoes van het delen van ideeën en het gevoel deel uit te maken van een gemeenschap kan erg nuttig zijn.

 

Hier zijn enkele goede tips om effectiever samen te werken wanneer u vanuit huis werkt:

 

● Blokkeer tijd in uw agenda voor samenwerkingsvergaderingen. Bescherm deze tijd tegen overspoeld worden door andere verplichtingen;

● Stel een vergaderagenda op en zorg ervoor dat iedereen is voorbereid, of het nu gaat om een formele vergadering met voorbereidingsdocumenten om te lezen of een informele inhaalslag;

● Let op als iemand meer aanlooptijd nodig heeft dan anderen of andere toegankelijkheidsarrangementen;

● Organiseer indien nodig terugkerende vergaderingen op verschillende tijdstippen in de loop van meerdere dagen/weken om tegemoet te komen aan ieders thuiswerkschema's.

 

Neem gedurende de dag strategische pauzes

Regelmatig pauzeren is een goede manier om vermoeidheid tegen te gaan, die het moeilijker kan maken om je te concentreren en productief te zijn.

 

Je zou elk uur of zo een pauze moeten nemen. Kies iets ontspannends dat helpt om je geest leeg te maken en jezelf op te frissen. Maak een wandeling buiten of luister naar muziek op Spotify terwijl je die strakke spieren in je nek en schouders (of welk deel van het lichaam dan ook aandacht nodig heeft) strekt.

 

Zorg voor een rustige werkruimte die vrij is van afleiding

Een stille werkplek is belangrijk voor de productiviteit. Als je een lawaaierige omgeving hebt of voortdurend wordt afgeleid, kan het moeilijk zijn om je op je werk te concentreren. Probeer een gebied te vinden met zo min mogelijk lawaai en verkeer, zodat je gefocust kunt blijven.

 

De deur dicht kunnen doen als je aan het werk bent, is de ideale situatie. Maar als uw huis geen aparte thuiskantooromgeving toelaat, kies dan een ruimte uit de buurt van drukke wandelpaden of hotspots in huis wanneer mensen samenkomen.

 

Vermijd indien mogelijk afleidingen die niets met uw werk te maken hebben, zoals tv, telefoontjes en niet-urgente e-mails. Schakel meldingen uit om te voorkomen dat je bij je werk wordt weggehaald.

 

Het creëren van een afleidingsvrije omgeving kan je helpen bij je taak te blijven en je takenlijst in de diepe werkmodus door te werken.

 

Houd grenzen rond uw werktijd

Een scheiding bewaren tussen uw werk en privéleven is belangrijk bij thuiswerken.

 

Creëer grenzen tussen je werk en thuis door je werkspullen aan het einde van de dag op te ruimen. Door uw werkspullen uit het zicht en uit het hart te houden, kunt u uw rust- en ontspanningstijd optimaal benutten en u beter voorbereiden op de volgende werkdag.

 

Hier zijn enkele tips om u te helpen een gezonde balans tussen werk en privéleven te behouden en uw werk- en privétijd effectiever te beheren:

 

● Zet je werktelefoon uit en berg deze aan het eind van de dag op bij je laptop en andere werkspullen;

● Hanteer een strikte afboektijd;

● Neem pauzes weg van uw bureau;

● Werken in een aparte ruimte waar je 's avonds tot rust komt, of als dat niet kan je werkspullen aan het eind van de dag in een kast opbergt.

Of u nu vanuit huis of op kantoor werkt, het beheren van uw tijd is een van de belangrijkste vaardigheden die u moet hebben. Met de juiste tools en strategieën kunt u ervoor zorgen dat uw productiviteit er niet onder lijdt wanneer u op afstand werkt.