Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Hoe u een langeafstandsrelatie kunt laten werken

09 januari 2023

Veel mensen staan sceptisch tegenover langeafstandsrelaties. Maar velen hebben al bewezen dat dit soort romantische relaties ook kunnen werken als er twee mensen in zitten. Sommigen zullen zelfs beweren dat het de liefde aanhankelijker maakt en als het tijd is om elkaar eindelijk persoonlijk te zien, zijn de liefde en de band sterker dan ooit.

Natuurlijk zal dit helemaal niet eenvoudig zijn. Liefde is niet altijd genoeg en het zal veel vallen en opstaan vergen om een langeafstandsrelatie te laten werken. Er kunnen momenten zijn dat jij en je partner misschien willen opgeven, maar als je je concentreert op het positieve en onthoudt wat de belangrijkste reden is waarom je in deze relatie zit, dan weet je dat het de moeite waard is om vol te houden. Zelfs experts zeggen volgens Time dat een gezonde relatie begint met twee mensen die in verschillende huizen wonen. 

Sommigen zeggen dat de passie tussen twee mensen langer duurt als ze uit elkaar zijn. Ja, er is nog steeds het risico dat de genegenheid na verloop van tijd afneemt en als je het stadium van passie gepasseerd bent, kan dit zelfs tot een breuk leiden. Maar als je positief nieuws wilt, tonen onderzoeken aan dat het ook een groter potentieel voordeel kan hebben voor het paar in een langeafstandsrelatie. 

The Journal of Communication publiceerde een studie waaruit bleek dat ongeveer drie miljoen Amerikanen op een bepaald moment in hun huwelijk niet bij hun partner hebben gewoond, terwijl 75% van de studenten een langeafstandsrelatie heeft gehad. De tijd zegt zelfs dat onderzoek bewijst dat koppels in een langeafstandsopstelling net zo tevreden, zo niet meer, in hun relatie zijn dan degenen die samenwonen of in de buurt wonen. Er is minder het gevoel gevangen te zitten in de relatie en paren zijn meer vastbesloten om het te laten werken. Je praat meer als je een langeafstandsrelatie hebt, waardoor je elkaar beter leert kennen.

Je zou ook in staat zijn om je afzonderlijke vriendschappen en interesses verder te ontwikkelen. Je zult meer in je relatie kunnen brengen en interessantere verhalen kunnen delen door over je gescheiden levens te praten. Je bent altijd blij om elkaar te zien en je geniet er met volle teugen van als je dat doet.

Dit betekent niet dat er geen problemen zijn in een langeafstandsrelatie. Er zijn er veel, waarschijnlijk inclusief verschillende plannen voor de toekomst. Maar als jullie er allebei klaar voor zijn om het te laten werken, dan ziet de toekomst er rooskleurig en positief uit voor jou. Hieronder vindt u enkele tips om uw langeafstandsrelatie sterker dan ooit te maken.

Maak optimaal gebruik van wat technologie te bieden heeft.

Dankzij technologie zijn langeafstandsrelaties veel gemakkelijker. Je hebt meer manieren om verbonden te blijven en je kunt zelfs je dagelijkse activiteiten in realtime delen. U kunt uw laptop op een sta-bureau of een sta- bureau-converter plaatsen om de laptop op ooghoogte te hebben alsof de partner persoonlijk met u praat. Vergeleken met koppels die elkaar vaak zien, gebruiken ze hun gadgets meer als ze samen zijn in plaats van met elkaar te communiceren.

Wees bij het delen van verhalen zo gedetailleerd mogelijk. Als je bijvoorbeeld uit eten gaat met vrienden, vertel je partner dan met wie je was, wat je at en hoe je je tijdens en na het eten voelde. U kunt zelfs foto's van het diner sturen. Het geeft je partner het gevoel dat ze deel uitmaken van het evenement, zelfs als ze niet persoonlijk bij je waren.

Doe samen activiteiten.

Zoals we al zeiden, heeft technologie tegenwoordig veel mogelijk gemaakt. Dit betekent niet dat je, omdat je fysiek gescheiden bent, geen tijd samen kunt doorbrengen en zoveel mogelijk plezier kunt hebben. Je kunt een film kijken via Teleparty, of zelfs samen een hele serie afmaken. U kunt voor de gelegenheid verkleed komen en zelfs een menu voor de avond bereiden.

Je kunt ook een quizavond organiseren of samen virtuele games spelen. Je kunt samen deelnemen aan een virtuele race, samen schilderen of knutselen. Er zijn talloze dingen die je kunt doen om verbonden te blijven, zelfs als je fysiek ver van elkaar verwijderd bent.

Blijf toegewijd aan de relatie.

U wilt uw tijd niet verspillen, dus u moet bereid zijn om het te laten werken. U moet een plan hebben om verder te gaan en u moet samenwerken om uw gedeelde visie voor de toekomst te bereiken.

Op een gegeven moment moet je praten over hoe jullie allebei de afstand gaan beëindigen en na een tijdje samen zullen zijn, wat ons bij het volgende punt brengt.

Stel grenzen.

Als je toegewijd bent aan je relatie, zul je niets doen waardoor je partner zich angstig of ongemakkelijk gaat voelen, of het gevoel krijgt dat de relatie op het randje van een klif staat. Ja, je hebt je eigen leven en je hebt de goedkeuring van je partner niet nodig voor elk sociaal evenement dat je bijwoont, maar er moeten altijd grenzen zijn waar jullie je allebei prettig bij voelen. Vergeet niet om niets te doen waarvan u niet wilt dat uw partner het op sociale media ziet.

Geloof in je relatie.

Als je je niet veilig voelt bij elkaar, werkt lange afstand misschien niet voor jullie beiden. Dit kan ertoe leiden dat een partner te veel belt of sms't terwijl er geen urgentie of urgente situatie is. Dit kan spanning in de relatie veroorzaken en er een giftig gevoel aan overhouden.

Als u aan beveiliging moet werken, kunt u dit het beste oplossen door correct en eerlijk te communiceren.

Ken de einddatum.

Langeafstandsrelaties werken, maar alleen met de gedeelde visie dat jullie de toekomst samen zullen doorbrengen. Je kunt niet eeuwig ver weg zijn. Het zal jullie allemaal helpen om veilig te zijn in jullie relatie als er een specifieke datum is waarop jullie voorgoed weer op dezelfde plek zullen zijn. U moet het eens worden over de duur van uw langeafstandsrelatie en uw toekomstplan om in de toekomst op dezelfde plek te blijven.