Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe productief te blijven terwijl je uit bed werkt

25 oktober 2022

Velen van ons houden ervan om in ons bed te liggen. Het is tenslotte logisch, omdat onze bedden vaak een zeer ontspannende plek zijn waar we eindelijk in staat zijn om te ontstressen van de dag.

Soms is het echter nodig om in je bed te liggen, of het nu is omdat je je onwel voelt of omdat je gewoon een gezellige dag in een veilige ruimte nodig hebt. Helaas moet je misschien nog steeds werken als die dagen aanbreken. Gelukkig kun je productief blijven terwijl je in je bed ligt.

U hoeft alleen maar van uw ontspanningsruimte een plek van productiviteit en succes voor de dag te maken, en we weten precies hoe u dat kunt doen. Hieronder zie je hoe je productief kunt blijven terwijl je uit bed werkt voor die dagen dat het net iets te moeilijk lijkt om onder de dekens vandaan te komen.

1. Houd rekening met ergonomie

Als u vanuit uw bed werkt, kan het lastig zijn om uw positionering ergonomisch te maken. Vaak proberen mensen die vanuit hun bed werken hun nek te draaien en te belasten, zodat ze liggen terwijl ze nog steeds hun laptops kunnen zien. Dit kan ertoe leiden dat lichaamspijnen en je spieren worden belast, wat niet goed is voor de productiviteit of je gezondheid.

Wanneer u overal werkt, maar vooral uw bed, wilt u niet vergeten om te proberen uw wervelkolom in een zo neutraal mogelijke positie te houden. Dit betekent dat je hoofd, armen en rug allemaal in de juiste neutrale positie moeten staan.

Probeer een rugsteun te gebruiken of, als u van plan bent om vaak vanuit uw bed te werken, te kijken naar een verstelbaar bed, zoals de EB01 Verstelbare bedbodem, die u helpt om in een ergonomische positie te blijven zitten. Vergeet niet om ook de hele dag door te stretchen en te bewegen, om je spieren en gewrichten goed te laten voelen.

2. Probeer je gezondheid te verbeteren

Werken vanuit je bed kan behoorlijk zwaar zijn voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Om deze reden moet je een extra focus leggen op gezonde gewoonten om je de hele dag goed te laten voelen en ook productief te blijven.

Probeer even diep adem te halen om je stress te verlagen. Een paar keer diep ademhalen heeft zowel fysieke als mentale gezondheidsvoordelen. Het kan uw bloedstroom verhogen, vermoeidheid verminderen en stress en angst verlichten.

Je moet er ook voor zorgen dat je voedzaam eet en de hele dag goed gehydrateerd blijft. Het is ook superbelangrijk om te stretchen en te bewegen tijdens je werkdag, zelfs als je het doet terwijl je nog in je bed ligt.

3. Maak een plan voor de dag

Een gebrek aan structuur in je werkdag kan voor veel stress en frustratie zorgen. Plotseling moeten werken vanuit je bed zal waarschijnlijk je schema op zijn kop zetten en je dagelijkse routine een beetje overhoop gooien.

Zorg ervoor dat je de tijd neemt om je schema te organiseren voor hoe lang je ook vanuit bed werkt. Je kunt een digitale of fysieke planner gebruiken om jezelf echt verantwoordelijk te houden en een routine op te zetten.

Wanneer u uw dagelijkse routine instelt, moet u ervoor zorgen dat u al uw taken opneemt. Maak niet alleen tijd vrij voor vergaderingen en geplande taken. Plan tijd in voor kleinere taken, het stellen van doelen en, belangrijker nog, het opladen van jezelf.

4. Neem de tijd om je hoofd leeg te maken

De tijd nemen om je hoofd leeg te maken gaat samen met diep ademhalen, behalve dat het een stap verder gaat. Werken en de hele dag in je bed zitten kan ervoor zorgen dat je vast komt te zitten in je eigen hoofd en je mentale welzijn vermindert.

Probeer een meditatiepauze te nemen tijdens je werkdag. Het zal uw focus en uw creativiteit vergroten, wat op zijn beurt helpt om uw productiviteit tijdens het werken te verhogen. Het beste deel is dat je dit direct vanuit je bed kunt doen.

Het enige wat je hoeft te doen is een meditatie-app downloaden of een geleide meditatie volgen op YouTube. Slechts een korte pauze om te mediteren kan je helpen ontstressen en je fysieke en mentale gezondheid verbeteren.

Conclusie

Als je vanuit je bed moet werken, kan je hele werkdag overhoopgooien als je niet oppast. Het is niet de ideale plek om te werken, maar soms is het nodig voor ons om te doen. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je gezond en productief blijft gedurende je werkdag.

Het beste wat je voor jezelf kunt doen als je vanuit je bed werkt, is om te onthouden dat je een ergonomische opstelling hebt. Het lijkt misschien onmogelijk als je in bed ligt, maar dat is het niet. Houd gewoon de positionering van je lichaam in gedachten terwijl je aan het werk bent.

Anders dan dat, vergeet niet om je nieuwe werkroutine vanuit bed te plannen en je fysieke en mentale gezondheid in de gaten te houden. Doe het rustig aan voor jezelf en werk in een tempo dat comfortabel is om productief te blijven terwijl je uit bed werkt.