Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe maak je het meeste uit een kleine kantoorruimte?

19 januari 2023

Als je in een klein kantoor werkt, kan het voelen alsof je constant ruimte tekort komt. Ervan uitgaande dat u niet de luxe heeft om toegang te hebben tot een grotere kantoorruimte, zijn er nog steeds manieren om het meeste uit uw kleine kantoor te halen.

De sleutel is om strategisch te zijn over hoe u de ruimte gebruikt en rekening te houden met de manier waarop uw kantoor is ingericht. Laat een kleine ruimte u er niet van weerhouden om productief te zijn. Met een beetje creativiteit haal je het maximale uit je minidomein.

Hier zijn enkele tips om het meeste uit een kleine kantoorruimte te halen.

1. Houd het schoon en georganiseerd

Een schone en georganiseerde kantoorruimte helpt u productiever te zijn. Of je nu alles netjes en opgeruimd houdt in je bureaulades of een  archiefkast  en archiefsysteem gebruikt, een georganiseerd kantoor helpt je om werk- en thuistaken onder controle te houden.

Met slechts een beperkte hoeveelheid ruimte is het belangrijk om aan uw basisopslagbehoeften te voldoen, zodat u geen ruimte en tijd verspilt aan ongebruikte items. Heb je echt een aparte archiefkast nodig? Kunt u al uw kantoorbenodigdheden in dezelfde lade bewaren? Overweeg items zoals dozen en bakken een andere bestemming te geven om zaken als ordners en briefpapier op te bergen die u vaak nodig zult hebben.

Als je een klein kantoor hebt, is het belangrijk om je grenzen te kennen. Probeer niet meer in uw kantoor te proppen dan u aankunt. Als je problemen hebt met het vinden van een plek voor dossiers of extra apparatuur en benodigdheden, is het misschien tijd om opnieuw te evalueren hoe je de ruimte gebruikt. Of identificeer en verwijder items die u niet regelmatig gebruikt, zodat ze geen waardevolle bureaubladruimte innemen.

2. Profiteer van verticale ruimte

Als je een kleine kantoorruimte hebt, moet je alle ruimte benutten die je hebt. Dit betekent dat je de verticale ruimte gebruikt om zaken als boeken en dossiers in op te bergen. Overweeg om kant-en-klare opslagoplossingen te installeren om het meeste uit uw verticale ruimte te halen. Dit kan betekenen dat u boekenplanken naast uw bureau installeert of een archiefkast aan de muur plaatst.

Boekenplanken en prikborden kunnen u helpen om te profiteren van anders lege wandruimte. En het is een geweldige manier om uw bureau opgeruimd te houden. Als je niet veel wandruimte hebt, wees dan creatief. Gebruik manden en bakken om spullen onder je bureau op te bergen als er geen ruimte is voor  een ladekast . Of gebruik een tijdschriftenrek om je dossiers georganiseerd te houden.

3. Mix je meubels door elkaar

Als u zich in een klein kantoor bevindt, profiteer dan van alle elementen die u tot uw beschikking heeft. Dit kan betekenen dat u verschillende werkruimte-opties moet gebruiken om uw werkplek interessant en comfortabel te houden, ongeacht hoeveel ruimte u heeft. Als je alleen werkt, overweeg dan een  sta-bureau-converter  om ruimte vrij te maken. Zelfs als u niet de volle zes meter rent en een bureau op een loopband aanschaft, kan zelfs de kleine hoeveelheid extra ruimte u helpen meer gedaan te krijgen in uw dag.

Als u een kleine kantoorruimte heeft, moet u rekening houden met het meubilair dat u kiest. Kies meubels die voor meer dan één doel kunnen worden gebruikt, zoals een in hoogte verstelbaar bureau, omdat dit u kan helpen tijd te besparen en efficiënt gebruik te maken van uw kleine kantoor.

4. Verdeel je kantoorruimte in verschillende zones

Voor solowerkers of kleine teams, verdeel je kantoorruimte in verschillende zones, zodat je verschillende soorten werk gemakkelijk kunt scheiden. Gebruik een deel van het kantoor voor vergaderingen en een ander als rustige plek waar je diep kunt werken zonder afgeleid te worden.

Als je kantoor een vergaderruimte heeft, overweeg dan om er een ruimte van te maken waar je extra spullen kunt opbergen. Uw vergaderruimte moet zijn uitgerust met comfortabele stoelen, een whiteboard en voldoende opbergruimte, zodat u kunt profiteren van de extra ruimte.

Als je kantoor geen vergaderruimte heeft, kun je een tijdelijke werkruimte inrichten in de eetkamer of keuken. U kunt ook overwegen om meer dagen vanaf een andere locatie te werken, zoals uw thuiskantoor, indien van toepassing.

5. Gebruik creatieve verlichtingsoplossingen

Plaats uw bureau in de buurt van een raam om te profiteren van natuurlijk licht. Grote ramen kunnen de illusie van meer ruimte wekken en het gemakkelijker maken om in een open ruimte te werken. Houd uw kantoor warm met een lamp die ook dienst doet als bureaulamp, of u kunt aangepaste verlichtingsoplossingen kopen om uw kantoorruimte de uitstraling te geven die het beste bij u past.

Als grote ramen geen optie zijn in je kleine kantoor, voeg dan tafellampen of hanglampen toe om je werkruimte te verlichten.

Als je alle bovenstaande tips in acht hebt genomen, ben je klaar om de ruimte in je kleine kantoor te maximaliseren. Een goed ontworpen, flexibele werkruimte kan werknemers comfortabeler, productiever en gelukkiger maken op het werk. Hoewel het moeilijk kan zijn om alles in een kleine kantoorruimte te passen, kunt u door deze eenvoudige stappen te volgen het meeste uit uw kleine kantoorruimte halen.