Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Hoe kies je de best verstelbare monitorarm?

26 oktober 2022

We hebben deze monitorarmgeleider samengesteld omdat we weten dat veel van onze klanten moeite hebben om hun monitoren goed af te stellen. Het goed uitlijnen van uw monitoren is cruciaal als u het maximale uit uw bureau wilt halen. En als stands niet genoeg zijn, is een gemonteerde monitor misschien wel de beste oplossing.

Een slechte uitlijning kan de nek en schouders belasten, wat de wervelkolom kan aantasten en veel problemen kan veroorzaken. Daarom dachten we dat een koopgids voor een monitorarm op zijn plaats was. Welke monitorarm het beste bij u past, hangt af van uw werkstijl, uw bureau en het aantal monitoren dat u heeft. We behandelen de dubbele monitorarm (F6/F6D), wandmontage, monitormontage en monitorstandaard, en vertellen u zelfs op welke gatenpatronen u moet letten om te zien hoe u uw scherm monteert. Alles wat u moet weten om te beslissen hoe u uw hoogte-instelling en schermpositie kunt optimaliseren.

Moet ik een monitorarm kopen?

Voordat we in detail gaan over waar je op moet letten bij een monitorarm, willen we eerst de vraag beantwoorden: is een monitorarm het wel waard? Nou, het korte antwoord is ja, heel erg. Maar het hangt af van hoe je werkt. Als je werkplek erg klein is en je niet vaak afwisselt tussen zitten en staan of statisch werkt, kun je misschien rondkomen met een monitorbeugel of monitorstandaard. U kunt uw monitoren ook aan de muur bevestigen. Als u echter een zit-sta-bureau heeft, is de kans groot dat u de voorkeur geeft aan een verstelbare monitorarm boven een statische monitorbeugel. Zo ben je niet beperkt tot het aanpassen van de hoogte.

Een monitorsteun zoals onze enkele en dubbele monitorsteunen biedt niet dezelfde flexibiliteit als monitorarmen. Hoewel ze handig zijn om de hoogte van je monitoren aan te passen, geeft een arm je meer opties. Terwijl een monitorbevestiging in hoogte kan worden versteld, maakt een arm (D7) beweging in drie dimensies en de verandering van liggend naar staand formaat mogelijk. Het hoogteverschil tussen zitten en staan is voor elke persoon anders, dus de mogelijkheid om de hoogte gemakkelijk aan te passen is cruciaal.

Monitorarmen zijn zo belangrijk omdat u hiermee uw monitoren kunt afstellen in een positie waarin uw houding optimaal is. Voor een juiste bureauhouding moeten uw ogen zich ter hoogte van de bovenkant van de monitor bevinden, uw armen in een rechte hoek en comfortabel de bovenkant van het toetsenbord bereiken.

Wenn dein Monitor zu hoch oder zu niedrig ist, gerät das Ganze aus dem Gleichgewicht. Eine gebückte Haltung (mit einem zu niedrigen Monitor) belastet den Nacken und den oberen Rücken, während eine zu hohe Haltung den Nacken in die andere Richtung belastet. Mit der Zeit kann das zu Schmerzen und Unwohlsein führen. Es kann auch zu Kopfschmerzen und allen möglichen Dingen führen, die du bei der Arbeit nicht haben möchtest.

Der andere große Vorteil ist die Möglichkeit, die Position leicht zu verändern. Im Stehen und im Sitzen richtet man sich anders auf den Schreibtisch aus. Die Möglichkeit, die Position deines Monitors einfach zu verstellen, ermöglicht dir einen nahtlosen Wechsel. Unsere Arme verfügen außerdem über ein eingebautes Kabelmanagementsystem, das du vielleicht brauchst, um deinen Arbeitsplatz aufgeräumt zu halten.

Waar moet ik op letten bij een monitorarm?

Bij het kiezen van een monitorarm zijn er een paar belangrijke dingen om op te letten en vragen te stellen. Een vraag die we steeds weer krijgen is: werken monitorarmen met elke monitor? De beste monitorarm is degene die het beste bij u past. Het antwoord is niet zo eenvoudig. Er is zeker een monitorarm die bij uw monitoren past, maar ze zijn niet allemaal gelijk gemaakt.

Voor de meeste mensen zal onze FlexiSpot D7-monitorarm prima werken, en als u meerdere monitoren heeft, zal onze Dual Monitor-arm F6/F6D beter passen.

VESA-plaat en VESA-conformiteit

VESA staat voor Video Electronics Standards Association, wat ervoor zorgt dat de monitoren VESA-compatibel zijn. Ze ontwikkelde de standaard 4-bracket vierkante VESA-montage (die je zeker aan de achterkant van je monitor kunt zien). Het VESA-gatenpatroon ziet eruit alsof ze een vierkant vormen. Als u wilt weten of uw computerscherm VESA-compatibel is, zoekt u naar het vierkante gatenpatroon op de achterkant. De VESA-montage is geschikt voor 95% van alle monitoren. Daarom gebruiken al onze monitorarmen deze standaard, tenzij anders vermeld. Als uw monitoren niet VESA-compatibel zijn of als u niet zeker bent van het gatenpatroon, neem dan contact met ons op om te kijken of we u kunnen helpen.

Aantal schermen

Natuurlijk heeft het aantal computermonitoren dat u gebruikt een grote invloed op hoe u uw bureau instelt, en bij uitbreiding op het aantal en het type monitorarmen dat u nodig heeft. Als u twee of zelfs vier monitoren gebruikt, kunt u nog steeds armen gebruiken voor uw computerschermen.

Als u twee schermen gebruikt en deze onafhankelijk van elkaar moet verplaatsen, bevestigt onze Dual Monitor Arm beide schermen aan zijn eigen arm, zodat u beide schermen volledig kunt bewegen. Onze Dual Bar Monitor Arm is de beste keuze om uw schermen samen te bewegen.

 

Gewicht van de monitor

Natuurlijk speelt het gewicht van je monitor een belangrijke rol: met een draagvermogen van 2-10 kg, tenzij je monitor 20 jaar oud is, zijn we er vrij zeker van dat onze monitorarmen de belasting aankunnen.

Dit was het eerste van twee delen van dit artikel. Als je meer wilt weten, kom dan later terug op onze blog.