Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

Hoe kan ik het ongemak dat gepaard gaat met een zittende levensstijl verminderen?

28 oktober 2022

Je hebt misschien gehoord dat alcohol drinken en roken slecht zijn voor je gezondheid. Lichamelijke inactiviteit is echter een andere stille moordenaar die door de straten zwerft.

Voordat we het hebben over de negatieve effecten van een zittende levensstijl, moeten we ze eerst kort definiëren. Sedentair of inactief gedrag omvat weinig tot geen fysieke activiteit. Er is bijna geen beweging en slechts weinig energieverbruik.

Hoe verander je een zittende levensstijl?

Het probleem is dat je te weinig beweegt, niet dat je zit. U zult misschien geschokt zijn om te horen welke schade uw zittende levensstijl aan uw lichaam en geest toebrengt in deze moderne wereld. Maar waar een probleem is, is ook een kans.

 

De volgende strategieën zullen u helpen de negatieve effecten van een zittende levensstijl te overwinnen.

1. Houd de tijd bij die u zittend doorbrengt

Een constante dagelijkse activiteit waar we ons allemaal mee bezighouden, is zitten. Maar houdt u ook bij hoe lang u op uw werk of thuis zit?

 

Het eerste dat u kunt doen, is de tijd bijhouden dat u op kantoor zit. Streef ernaar om deze tijd te verkorten als je het eenmaal hebt. Talloze onderzoeken tonen aan dat langdurig zitten het risico op gezondheidsproblemen verhoogt. Dit risico kan echter worden geminimaliseerd met een ergonomische bureaustoel. Wij stellen u de volgende modellen voor: BS11 , BS11Pro , BS13 en onze BS7 .

2. Neem regelmatig pauze

 

Niemand werkt graag acht uur non-stop zonder een korte pauze tussendoor. Het is een goede gewoonte om je gedachten op te frissen.

 

Probeer daarom een korte pauze te nemen en op te staan uit uw stoel. Maak een wandeling, zet een kopje koffie voor jezelf of sta gewoon op en strek je spieren. Korte pauzes helpen u ook om productief te blijven en verveling op het werk tegen te gaan.

3. Maak een wandeling na de lunch

 

Wandelen is de favoriete vorm van lichaamsbeweging voor iedereen die fit wil blijven. Het is handig en goed voor je, nietwaar?

 

Ga altijd wandelen na het eten. U kunt ook naar een nabijgelegen restaurant wandelen voor de lunch. Zo verzeker je jezelf van een extra activiteit voor de dag.

 

Wandelen, vooral na een maaltijd, verbetert de spijsvertering en verlaagt de bloedsuikerspiegel. Omdat het het HDL-cholesterol verhoogt en het LDL-cholesterol verlaagt , beschermt het ook de gezondheid van uw hart.

4. Staan op het werk

 

Een van de belangrijkste oorzaken van rugpijn en een slechte houding is langdurig zitten op het werk. Kies daarom voor een in hoogte verstelbaar bureau, zoals de E7 . U kunt dus afwisselend zitten en staan zonder uw werk te verwaarlozen.

 

Streef naar 15 tot 30 minuten staand werk per uur. Zo blijf je voldoende actief. Als werkgever kunt u hogere bureaus op uw werkplek plaatsen zodat uw medewerkers staand kunnen werken.

5. Sporten

 

Lichamelijke activiteit kan de risico's van zittend werk verminderen. Het kan echter een beetje onhandig zijn om de juiste beweging op kantoor zelf te doen. In werkelijkheid heb je geen speciale apparatuur nodig om allerlei oefeningen aan je bureau uit te voeren.

 

Deze eenvoudige oefeningen moedigen je aan om uit je stoel te komen en in beweging te komen. Deze oefeningen bevorderen ook gewichtsverlies en helpen u een gezond gewicht te bereiken.

6. Wees actief buiten het werk

 

Ook als je de trap of de fiets neemt naar je werk, ontkom je misschien niet helemaal aan bewegen op het werk. Als u thuiskomt van uw werk, moet u zoveel mogelijk vermijden om te zitten.

 

Kom niet zomaar thuis en val op je bed als een zak aardappelen. Vermijd thuis tv-kijken of videogames spelen op de bank. Ga naar de sportschool, maak een avondwandeling of doe iets anders om uw sedentaire tijd te verminderen.

7. Verander je woon-werkverkeer

 

U brengt het grootste deel van uw tijd zittend van en naar het werk door terwijl u zit, behalve zittend op het werk. Of je nu rijdt of de bus neemt, je zit de hele tijd.

 

Fietsen of lopen naar het werk zijn twee strategieën om daar verandering in te brengen. Beide zijn fantastisch om gezond en fit te blijven en hebben veel voordelen. Bovendien zijn ze goed voor het milieu, helpen ze je de hele dag actief te blijven en verminderen de stress die het woon-werkverkeer veroorzaakt.

8. Doe mee aan een fitnessuitdaging

 

Omdat de productiviteit van werknemers niet in het gedrang mag komen, houden bedrijven nu rekening met de gezondheid van hun werknemers en implementeren ze een reeks programma's om het welzijn van hun personeel te verbeteren.

 

Dit kunnen taken zijn zoals fietsen naar het werk of 10.000 stappen per dag lopen.

 

Door deel te nemen aan dergelijke wedstrijden, kan men gezonde gewoonten aanmoedigen en sedentaire gewoonten die verband houden met zakelijke levensstijlen ontmoedigen.

 

9. Eet minder, drink meer

Hoe meer je eet, hoe meer calorieën je binnenkrijgt, en dat is het laatste wat je wilt. Zitten helpt je ook niet om calorieën te verbranden. Daarna zul je met ze moeten leven.

 

Eet, maar in kleinere porties. Hoewel het moeilijk is, vooral als je een fijnproever bent, is het mogelijk om hunkeren onder controle te houden.

De belangrijkste inzichten

Sedentair gedrag is in verband gebracht met een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, waaronder kanker en hartaandoeningen. Het is moeilijk om ze volledig te vermijden, maar je kunt hun negatieve effecten verminderen met methoden zoals de bovenstaande.

 

U moet uw kantoor en huis schoon en in goede staat houden, zodat u er meer tijd kunt doorbrengen. Neem een aantal gezonde activiteiten op in uw dagelijks leven, al is het maar een klein beetje, en zie zelf de resultaten.

 

Een gezonde levensstijl kan sedentaire activiteiten beperken. Zorg ervoor dat u in dit verband alle nodige voorzorgsmaatregelen neemt.