Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie

Essentiële ergonomische producten voor een comfortabele quarantaine

10 januari 2023

Dagen thuis doorbrengen, niet naar het werk hoeven te pendelen en de hele dag in je pyjama blijven, klinkt leuk. Dankzij COVID-19 kun je nu tijd vrijmaken voor alles waar je voorheen geen tijd voor had. Hoewel dat goed klinkt, is het dat echt niet. Meer tijd voor jezelf hebben is één ding, maar door thuis te blijven hebben we ons allemaal aangepast aan een sedentaire levensstijl.

We zijn niet meer zo fysiek actief als voor de pandemie. Hoewel je denkt dat je beter zou kunnen rusten, wist je dat thuisblijven en fysiek inactief zijn juist tot veel gezondheidsproblemen kan leiden?

Thuiswerkende mensen lopen het grootste risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen. Quarantaine doet ze niet echt goed. Aangezien thuiswerken 2 jaar geleden nog niet als norm werd beschouwd, beschikten maar weinig mensen over de juiste thuiskantoorapparatuur. De meeste mensen bleven vanuit hun bed werken. Nu lijkt het erop dat ze het leuk vinden om in zo'n comfort te werken, maar het is het ergste dat ze voor hun gezondheid hebben gedaan. Nu we echter bijna 2 jaar bezig zijn met de COVID-19-pandemie, beginnen mensen de gevolgen van hun "comfortabele werkomgevingen" waar te nemen.

Het is nog niet te laat om het belang van ergonomie in te zien. Het is oké om te willen dat je thuiskantoor comfortabel is, maar je moet er ook voor zorgen dat je comfort je niet meer kwaad dan goed doet.

Als je in quarantaine zit en op zoek bent naar manieren om je tijd thuis comfortabel en gezond te maken, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je je quarantaine comfortabel maakt met behulp van ergonomische producten.

Ergonomie begrijpen

Ergonomie is een manier om de werkplek aan te passen aan de werknemers. De meeste werkgevers maken er een punt van om al hun werknemers een comfortabele stoel en een prettige werkomgeving te bieden, maar dat is niet wat je een ergonomische werkplek zou noemen. Wil een werkplek ergonomisch zijn, dan moet de werkplek worden aangepast aan het comfort van elke werknemer. En hier komen ergonomische producten om de hoek kijken. Volgens verschillende onderzoeken waren de efficiëntie, productiviteit en creativiteit van werknemers die in een ergonomische omgeving werkten hoger dan die in een niet-ergonomische omgeving.

Maak uw quarantaine comfortabel met ergonomische producten

Nu je in quarantaine zit, is het aan jou om je thuiskantoor ergonomisch in te richten. U zult verrast zijn te horen dat er een hele reeks ergonomische producten is die uw quarantaine comfortabel kunnen maken. Laten we eens kijken naar enkele van de meest elementaire maar essentiële ergonomische producten die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw werk en uw gezondheid niet in het gedrang komen.

Ergonomische stoel

Als u vanuit huis werkt, moet u wellicht het grootste deel van de dag achter uw computer zitten. Alle taken die u fysiek op het werk hebt gedaan, moeten op afstand worden gedaan, wat betekent dat u waarschijnlijk meer uren zittend doorbrengt dan op kantoor. Het eerste wat je nodig hebt om je tijdelijke werkplek comfortabel te maken, is een ergonomische stoel. Hoewel je misschien denkt dat je bank super comfortabel is, raden we je sterk aan om niet urenlang op de bank te blijven zitten.

Als je te lang in de verkeerde houding zit, loop je het risico een verkeerd uitgelijnde ruggengraat te krijgen, wat leidt tot pijn, schouderpijn, nekpijn en zelfs constante hoofdpijn. Zitten met een slechte houding kan ook de bloedtoevoer naar uw ledematen belemmeren en beperken, waardoor uw spieren moe en slaperig worden. Om dit allemaal te voorkomen, moet u investeren in een ergonomische stoel.

Een ergonomische stoel is een speciaal ontworpen stoel die kan worden aangepast aan individuele comfortbehoeften. Deze stoelen hebben de volgende kenmerken:

Verstelbare rugleuning

Lendensteun ter ondersteuning van de onderrug

Hoogte verstelbaar

Verstelbare armleuningen

Verstelbare zitdiepte

Verstelbare hoofdsteun

Zwenkfunctie

Ademende stof

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat er geen spanning op uw lichaam komt te staan en dat uw lichaam niet stijf aanvoelt na urenlang zitten.