Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

De voor- en nadelen van gebruikt kantoormeubilair

09 november 2022

Een sfeervolle sfeer en comfortabel kantoormeubilair zijn de perfecte combinatie voor succesvol werken. Het kantoor is een plek waar je productief kunt zijn en het beste van jezelf kunt geven. Het maakt niet uit of het een kantoor in een bedrijf is of een thuiskantoor. 

 

Niet iedereen heeft echter de financiële middelen om de werkruimte zo in te richten dat deze niet alleen ergonomisch, maar ook functioneel en mooi is. Of het nu gaat om een start-up met een beperkt budget of u wilt uw thuiskantoor inrichten. 

 

Dientengevolge beginnen velen vervolgens gebruikte markten en advertenties te doorzoeken om te krijgen wat nodig is en kunnen ze een productieve omgeving bieden voor minder geld. Maar je moet op een paar punten letten, want je kantoor is tenslotte het boegbeeld van je merk. Of het nu gaat om een organisatie of een eenmanszaak. 

 

Is het kopen van tweedehands kantoormeubilair de moeite waard?

Het voordeel van gebruikt kantoormeubilair is dat u meubels van hogere kwaliteit kunt krijgen zonder dat u daarvoor de volle prijs hoeft te betalen. Nadeel hierbij is dat het risico bestaat dat niet alles goed werkt en de objecten er al versleten uitzien. 

 

Sommigen schuwen het omdat het een negatief beeld zou kunnen uitstralen of je moet compromissen sluiten op het gebied van ontwerp of functie. Maar als je gebruikte meubels koopt, hoeft dat niet te betekenen dat de staat en kwaliteit niet goed zijn. 

 

U kunt goede gebruikte koopjes krijgen als bijvoorbeeld een bedrijf failliet is gegaan en alle activa moeten worden verkocht. Het is niet ongebruikelijk dat de apparatuur relatief nieuw is en slechts weinig wordt gebruikt. Het enige waar u zich bewust van moet zijn, is dat u qua design en functie moet meegaan met wat er in de aanbieding is. 

 

Is het veilig om gebruikt kantoormeubilair te kopen?

Of je echt een koopje krijgt bij het kopen van gebruikte kantoormeubelen hangt van verschillende factoren af. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opknappen van gebruikt kantoormeubilair, zodat u ervoor kunt zorgen dat het volledig functioneel is en er niet te oud uitziet. Op sommige meubelen, zoals elektrisch in hoogte verstelbare tafels, zit zelfs garantie.

 

Koop je bij een particulier of rechtstreeks bij de organisatie, dan kan het er anders uitzien. Schakel dan een vakman in die de meubels van dichterbij bekijkt en ervoor zorgt dat ze functioneel en het geld waard zijn. 

 

In ieder geval dient u vooraf te weten wat de nieuwwaarde van de stukken is om een gevoel te krijgen voor de restwaarde. Daarnaast kan het zijn dat je nieuwe meubels krijgt voor dezelfde of een iets hogere prijs. 

 

Gebruikt kantoormeubilair kopen betekent niet altijd geld besparen. Bepaal voordat u koopt welke attributen voor u belangrijk zijn, wat de huidige marktprijs is voor de nieuwe aankoop en hoeveel u kunt besteden. 

 

Als er bijvoorbeeld een speciale uitverkoop zoals Black Friday op komst is, kunt u mogelijk voor minder geld nieuwe meubels krijgen van de fabrikant van uw voorkeur, zoals FlexiSpot, dan wanneer u deze tweedehands zou kopen. Blijf op de hoogte van de geweldige aanbiedingen en acties die u bij FlexiSpot kunt krijgen voor in hoogte verstelbare bureaus , ergonomische bureaustoelen , kantoorfitnessapparatuur en accessoires . 

 

De voor- en nadelen van het kopen van gebruikt kantoormeubilair

Het kopen van gebruikt kantoormeubilair heeft een aantal voor- en nadelen. We hebben ze hier allemaal op een rij gezet, zodat u zelf kunt beslissen welke voor u prevaleren.

De voordelen van gebruikt kantoormeubilair

l Goedkoop

Of u nu gebruikte inventaris wilt kopen voor een bedrijf of voor uw thuiskantoor, u kunt behoorlijk wat geld besparen. De prijs is dan afhankelijk van de aankoopprijs, de leeftijd van de meubels en de staat. Zo kunt u meer geld sparen voor andere belangrijke zaken.

l Van hoge kwaliteit

Als u gebruikt kantoormeubilair koopt, dat zeer hoog is in de oorspronkelijke prijs, maar een uitstekende kwaliteit biedt, kunt u zich veroorloven wat u wilt zonder uw budget te overschrijden. Bij twijfel kunt u zich een kwaliteit en een ontwerp veroorloven die anders onmogelijk zou zijn.

l Milieuvriendelijk

Als u besluit gebruikte kantoormeubelen te kopen, profiteert u daar niet alleen van, maar ook het milieu. Het gebruik van gebruikt kantoormeubilair beschermt de bomen door de productie van nieuw meubilair te verminderen. Het kopen van gebruikt kantoormeubilair is een manier om afval te recyclen en te verminderen, aangezien het weggooien van houten en metalen meubilair niet gezond is voor het milieu.

l Aanpasbaar

Het kopen van gebruikt kantoormeubilair kan uw creatieve kant naar boven halen. Je hebt de mogelijkheid om ze opnieuw te ontwerpen door ze een andere kleur te geven of bijvoorbeeld een individueel tafelblad toe te voegen aan een elektrisch in hoogte verstelbaar tafelonderstel. Ook als het door u gekochte meubel bij aankoop niet helemaal aan uw verwachtingen voldoet, kunt u er door het ombouwen uw eigen touch en uw wensen aan geven.

l Direct beschikbaar

In tegenstelling tot het gebruikelijke koopproces, is het kopen van gebruikt kantoormeubilair handiger en tijdbesparend omdat het klaar is om opgehaald te worden. Je hoeft ze niet eerst te bestellen en te wachten op levering, je kunt gelijk aan de slag.

l Een beter geweten

Sommigen voelen zich schuldig dat ze zoveel geld uitgeven aan vermeende 'luxe-items' in plaats van het op een andere manier in de werknemers of in het gezin te investeren. Bovendien is het moeilijk om afstand te doen van zeer dure artikelen. Zo kun je altijd andere, modernere modellen kopen als je daar zin in hebt.

 

De nadelen van gebruikt kantoormeubilair

l Geen garantie

Er is geen garantie bij het kopen van gebruikte kantoormeubelen. wat je ziet is wat je krijgt Daarom moet je echt heel goed kijken voordat je besluit gebruikte meubels te kopen. Daarna is het te laat en moet u misschien zelfs verlies nemen.

l kwaliteitscompromissen

Sommige, maar niet alle gebruikte kantoormeubelen hebben deuken en beschadigingen die niet in één oogopslag te zien zijn. Hoewel het oké is om kleine deuken en beschadigingen te hebben, wil je er zeker van zijn dat ze de functie en het algehele uiterlijk van het gebruikte meubilair niet aantasten. Ze hoeven niet perfect te zijn, maar ze moeten in ieder geval mooi en zeker functioneel zijn.

l Echt minder kosten?

Zoals eerder vermeld, kan het zijn dat u nieuwe meubels voor dezelfde of zelfs een lagere prijs ontvangt met speciale aanbiedingen of volumekortingen zoals bij FlexiSpot. Bovendien heeft men de neiging om te denken dat men financiële middelen uitspaart en dan te hoog gokt. Dus houd je ogen open!

l Kortere houdbaarheid

Gebruikte kantoormeubelen kunnen gemaakt worden van hoogwaardige materialen, maar hun duurzaamheid zal na verloop van tijd afnemen aangezien dit meubelen zijn die altijd in gebruik zijn. De levensduur van het gebruikte kantoormeubilair hangt ook af van de manier waarop de vorige eigenaar er voor gezorgd heeft. Denk bij het kopen niet alleen op de korte termijn, maar op de lange termijn.

l Beperkt aantal en selectie

De beperkte keuzes en aantallen kunnen ervoor zorgen dat uw kantoor er een mengelmoes uitziet. De afzonderlijke stukken moeten qua stijl bij elkaar passen, anders maakt het geen goede indruk en voel je je er ook niet lekker in.