Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

Creëren van een ergonomische werkplek

27 oktober 2022

Had je ooit gedacht dat er een tijd zou komen dat mensen massaal thuis zouden werken? Misschien niet. Tegenwoordig werken de meesten van ons in het thuiskantoor. Dankzij COVID-19 werken steeds meer mensen buiten kantoor en is het inrichten van een thuiskantoor de beste optie.

 

Ervan uitgaande dat u voor het eerst vanuit huis werkt, kunnen een paar ergonomische ideeën voor kantoormeubilair aan huis u helpen een veilige en charmante omgeving te creëren. Dit verkleint de kans op kattenkwaad en heeft een positief effect op je troost, waardoor je je beter kunt concentreren.

 

Je hoeft niet per se veel geld uit te geven voor een stoel. Hoewel de juiste bureaustoel bijdraagt aan een ergonomische kantooropstelling, moet u ook letten op hoe uw voeten de vloer raken, of u uw polsen kunt buigen tijdens het schrijven of het gebruik van de muis, en andere overwegingen.

 

Zoals we eerder in onze gids vermeldden, moet u de stappen volgen om thuis een ergonomische werkruimte in te richten. We gaan nu in op de vele andere producten die je nodig hebt voor een ergonomische werkplek.

 

Zet ergonomische thuiskantoorapparatuur voor u aan het werk

Welke instellingen zou jij thuis maken om comfortabel te kunnen werken? Het is vergelijkbaar met een nieuwe autobezitter die voor het eerst in zijn voertuig stapt. Ze verstellen de stoel zodat ze bij het pedaal kunnen en goed zicht op de weg hebben.

 

Net als een nieuwe autobezitter, moet je thuis de ideale instellingen instellen voordat je aan het werk gaat. Richt uw werkruimte comfortabel en veilig in door een paar inzichtelijke ergonomische tips te volgen.

 

Een goede ergonomische inrichting van het thuiskantoor verkleint de kans op letsel en verhoogt uw comfort. U kunt de hele dag gefocust en productief blijven. Met een ergonomische zitting hoef je niet al te veel tijd in een stoel door te brengen. Het enige wat u hoeft te doen is nadenken over het comfort van uw lichaam. Hoe comfortabel zijn uw voeten, polsen, nek of rug bij het gebruik van de stoel? Als je deze vragen beantwoordt, heb je een goede start voor je huiswerk. En er is geen stoel die deze vragen beter beantwoordt dan de BS13 .

 

In dit artikel vind je handige tips om je thuiskantoor ergonomisch in te richten. De tips helpen u productief te werken en blessures te voorkomen. Neem de tijd om het artikel aandachtig te lezen.

 

De vier maatwerkgebieden voor een ergonomisch kantoor

Net als elke andere ruimte die moet worden getransformeerd, moet uw ergonomische werkruimte worden getransformeerd. Van uw kantoor een prettige werkomgeving maken is zowel gezond als ontspannend. Alleen focussen op je houding is niet genoeg. Stel verschillende ergonomische items in om uw kantoor betaalbaarder te maken.

1. De juiste zithouding

Heb je je ooit afgevraagd wat jouw ideale zithouding is? Een goede zithouding moet je het comfort geven dat je nodig hebt om te werken. Veel mensen realiseren zich pas het belang van een goede zithouding als ze rugpijn krijgen. Je werkstoel zorgt er in ieder geval voor dat je comfortabel zit.

 

Experts zeggen dat een goede houding je onderrug ondersteunt. Dit gebied ondersteunt het hele lichaam en kan bij compromis gezondheidsproblemen veroorzaken. Net als bij een autostoel, moet je in het ergonomische thuiskantoor investeren in een goede ergonomische stoel die achterover leunt. Dit zorgt voor comfort en ontspanning tijdens het werken. Voor kleine mensen is een voetensteun het beste om de rug te ondersteunen.

2. Nek- en hoofdsteun

De nek is een gevoelig gebied dat op het werk moet worden verzorgd en beschermd. Om ervoor te zorgen dat uw nek stabiel is, moet u investeren in een goede bureaustoel met neksteun ( BS11 ) om nekpijn te voorkomen. Een stijve nek en pijnlijke schouders veroorzaken ongemak op het werk. Wanneer je met je laptop of computer werkt, hangt het in veel gevallen af van je houding. Het bureau is misschien te laag of je zitpositie is niet goed.

 

Concentreer u op het gebruik van een ergonomische rugpijnstoel om uw hoofd- en nekpijn te verminderen. Als u uw nek naar voren leunt terwijl u zit, veroorzaakt dit ernstige pijn en letsel. Zorg ervoor dat u af en toe uw hoofd laat rusten om de pijn te voorkomen.

3. Ideaal sta-bureau

Als je thuis werkt, wil je het zo comfortabel mogelijk hebben. Veel mensen vinden het goed om staand te werken. Dit is beter, maar het kan uw lichaam meer belasten. De kale grond is niet veilig voor uw bijdrage. Een ideaal ergonomisch thuiskantoormodel heeft sta- en zit-stabureaus die je comfort bieden. Zitten is misschien geen slechte zaak, maar de lange uren die u eraan besteedt, brengen uw gezondheid in gevaar. Wij raden daarom de modellen E7 en E8 aan .

 

Een ergonomisch sta-bureau ontlast je rug en geeft je voeten het comfort dat ze nodig hebben. Als je een zit-sta bureau gebruikt, heb je een zit-sta bureaumat nodig. De mat verbetert je staande houding en vermindert lage rugpijn. Lang staan is ook niet gezond. Beweeg in plaats daarvan een paar minuten om je bloed te laten stromen. Kies een verstelbaar bureau dat je ondersteuning en de ideale werkhoogte geeft. Zorg ervoor dat je overige werkapparatuur in het ergonomische thuiskantoor ook is afgestemd op je werkstoel. Pas uw houding aan naar een neutrale positie om het werken en de zichtbaarheid van uw toetsenbord en monitor te verbeteren.