Gratis bezorging in NL en BE
Code: ZOMER10 | 10% korting voor alle
Tot 10 jaar garantie

8 Voorwerpen Die Je in Je Slaapkamer Nodig Hebt

25 juli 2022

Wij weten dat je slaapkamer niet zomaar een slaapkamer is. Slaapkamers zijn ontspanningszones waar je geniet van je kleine beetje tijd weg van de kinderen, met meditaties of andere activiteiten die je leuk vindt.

Slaapkamers zijn ook kleedkamers waar je uren doorbrengt met het voorbereiden van evenementen en het passen van tien outfits voor je de juiste vindt. In de moderne tijd kan je slaapkamer zelfs je kantoor zijn, waar je vanuit huis werkt aan een bureau of op je kaptafel.

Kortom, slaapkamers zijn belangrijk. We brengen minstens een derde van onze dag in de slaapkamer door, dus is het van cruciaal belang dat je slaapkamer gevuld is met voorwerpen die een ontspannen sfeer scheppen en je vreugde brengen.

Hier is, ter inspiratie, onze lijst van voorwerpen of decoraties die elke slaapkamer nodig heeft.

1. Planten

Planten zijn een betaalbare en gemakkelijke manier om een slaapkamer van een sobere omgeving tot een weelderige, groene, interessante ruimte om te toveren. Plus, de voordelen van planten gaan verder dan alleen esthetiek.

Veel planten bevatten daadwerkelijk eigenschappen die helpen de lucht om ons heen te zuiveren, zodat je de atmosfeer van je slaapkamer kunt omvormen tot zuiverdere lucht.

2. Een Verstelbaar Bed

Worstel je om in slaap te komen door gesnurk of slaapapneu? Wil je lezen voor het slapen gaan maar krijg je je kussens niet in de perfecte hoek? Zwanger maar vind je het onmogelijk om op een plat bed te slapen? Vind je het moeilijker om uit bed te komen naarmate je ouder wordt?

Je hebt een verstelbaar bed nodig! Deze verstelbare bedbodem van Flexispot biedt aanpasbaar comfort in de vorm van een hoofdsteun die je kunt kantelen tussen 0 en 60 graden. Verstelbare bedden geven de beide slapers in een XL-bed de gewenste helling, of dat nu is om te lezen, te mediteren, of gewoon comfortabeler te slapen.

3. Voldoende Verlichting

Afhankelijk van het tijdstip van de dag en van wat je aan het doen bent, varieert de hoeveelheid licht die je in de slaapkamer wilt. Overdag is het goed om je slaapkamer slim in te richten, zodat je zoveel mogelijk natuurlijk licht krijgt. Als je thuis werkt, is het een goed idee om je bureau in de buurt van een raam op te stellen.

‘s Avonds, als je je met een goed boek klaarmaakt om naar bed te gaan, wil je misschien wat meer sfeer. Investeer in een set lampen met warme lampen die je 's avonds kunt gebruiken, zodat je je klaar kunt installeren om te gaan slapen zonder dat verblindende verlichting je wakker houdt.

4. Een Comfortabel Vloerkleed

Als je 's morgens uit bed stapt, is het laatste wat je wilt voelen een koude, harde vloer onder je voeten. Investeren in een comfortabel vloerkleed voegt niet alleen een extra decoratief detail toe aan je slaapkamer, maar geeft ook een aangename textuur, waardoor je kamer aanvoelt als een warme en uitnodigende ruimte - vooral in de wintermaanden.

Als je kamer in een neutraal palet is ingericht, kan een kleurrijk vloerkleed wat levendigheid toevoegen. Als je kamer daarentegen met felle kleuren is ingericht, kan een eenvoudig wit of licht effen gekleurd vloerkleed het geheel wat afzwakken.

5. Een Plek voor Ontspanning

Hoewel slaapkamers in de eerste plaats dienen om te slapen, is het de moeite waard creatief te zijn met hoe je de ruimte gebruikt. Als je graag thuis traint, richt dan een trainingsstation in, compleet met halters, kettlebells, en een yogamatje.

Als je slaapkamer ook als thuiskantoor dienstdoet, zorg dan voor een productief en rommelvrij bureau. Als je graag schildert of tekent in je slaapkamer, overweeg dan om een ruimte bij een raam in te richten waar jij jezelf aan deze hobby's kunt overgeven.

6. Persoonlijke Artikelen

Wat een huis het meest als een thuis doet aanvoelen is personalisatie. In plaats van massa-artikelen te kiezen, kies je ervoor je huis in te richten met souvenirs, one-of-a-kind vintage stukken, en kunst die je hobby's en belangstelling weerspiegelt.

Ben je gek op reizen? Maak een prikbord en prik er bonnetjes en tickets van je buitenlandse reizen op. Hou je van muziek? Print posters van je favoriete album artwork uit voor aan je muur. Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat je slaapkamer echt je persoonlijkheid weerspiegelt.

7. Een Decoratieve Spiegel

Een decoratieve spiegel kan niet alleen je kamer opfleuren, maar je kamer ook groter doen lijken. Spiegels wekken de illusie dat je slaapkamer twee keer zo groot is als hij in werkelijkheid is, door de kamer terug te kaatsen. Dit geeft je slaapkamer een ruim, luchtig gevoel.

8. Een Comfortabel Matras

Hoewel een slaapkamer stijlvol hoort te zijn, moet je op je hoede zijn om stijl boven inhoud te verkiezen. Je slaapkamer moet nog steeds gezellig en comfortabel zijn, dus kies voor een matras die bij je past en het slapen gemakkelijker maakt dan ooit.

Er zijn ontzettend veel soorten matrassen op de markt, van traagschuim tot extra stevig. Doe wat onderzoek om te ontcijferen welk matras geschikt is voor je behoeften, en koppel het dan aan een verstelbaar bed voor het ultieme comfort.