Gratis bezorging in NL en BE
Bespaar 10% op alles | Code: BD10
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

8 verrassende plaatsen waar u uw volgende klant kunt vinden

31 januari 2023

Er zijn zoveel opties beschikbaar om uit te kiezen bij het zoeken naar klanten als freelancer. Helaas zijn veel conventionele plaatsen om klanten te vinden bekend en daarom concurrerend.

Het gebruik van minder voor de hand liggende plaatsen om klanten te vinden, kan echt helpen om een deel van de frustratie en het gedoe van freelancen weg te nemen dat vaak ontstaat bij het gebruik van bekende klantbronnen. Om een succesvolle freelancer te zijn, moet je vindingrijk zijn. Het is de sleutel om uw klantenbestand uit te breiden en uw bedrijf draaiende te houden.

Vervolgens zullen we het hebben over onze acht geweldige plaatsen waar u uw volgende klant kunt vinden waarmee u uw zakelijke kring in een mum van tijd kunt uitbreiden. En natuurlijk, als je nieuw bent met freelancen, vergeet dan niet om deze acht tips voor nieuwe freelancers te lezen . Ze zullen je erg helpen.

1. Je eigen kring

Hoewel je je familie en vrienden niet constant wilt lastigvallen om klant te worden, moeten ze op zijn minst weten dat je beschikbaar bent om als betaalde freelancer te werken. U wilt binnen uw persoonlijke kring een omgeving creëren waarin uw familie en vrienden weten dat ze bij u terecht kunnen als ze bepaalde klussen moeten klaren.

Het vergt wat finesse, maar het is de moeite waard, aangezien je deze mensen vrij regelmatig zult zien. Bovendien hebben ze elk hun eigen persoonlijke en professionele kringen, die u echt kunnen helpen uw naam bekend te maken. Je broer vereist misschien niet per se dat je een website voor hem bewerkt, maar het bedrijf waarvoor hij schrijft misschien wel.

2. Je dagelijkse werk

Een andere geweldige plek om klanten te vinden waar niet iedereen aan denkt, is via je dagelijkse baan. Voordat u echter hier gaat zoeken, moet u uw etiquette op de werkplek en het privacybeleid van uw bedrijf doornemen en ervoor zorgen dat uw baas hiervan op de hoogte is.

Als je eenmaal weet dat alles klopt, ga je gang en vertel je collega's dat je beschikbaar bent als freelancer. Dit is een andere groep mensen die je bijna elke dag zult zien, dus nogmaals, het is logisch om met hen te netwerken. Zorg ervoor dat u duidelijke professionele grenzen stelt.

3. Uw lokale gemeenschap

U bent waarschijnlijk veel in uw gemeenschap als freelancer, of het nu in uw plaatselijke bibliotheek is of in uw favoriete coffeeshop. Als je voor je freelancewerk workshops of evenementen bijwoont, moet je van de gelegenheid gebruik maken om te netwerken terwijl je daar bent.

U kunt een stap verder gaan en met uw visitekaartje naar andere community-evenementen gaan om te netwerken terwijl u op zoek bent naar nieuwe leads. U kunt bijvoorbeeld naar uw lokale boerenmarkt gaan en, als u websites ontwerpt, uw kaarten uitdelen aan kleine bedrijven die mogelijk geïnteresseerd zijn in het maken van een website.

4. Waar u klant bent

Alleen omdat je iemands klant bent, wil nog niet zeggen dat je ze niet kunt laten weten dat je ook freelancer bent. Er is alleen een beetje strategie voor nodig om ze op het juiste moment te laten weten.

Dit is iets dat meer organisch zou moeten gebeuren, zoals gevraagd worden om een visitekaartje achter te laten of te praten over wat je in je vrije tijd doet. Dit is niet per se de beste plek om op te scheppen over je eigen freelancecarrière, maar als het gesprek over dat onderwerp gaat, laat het dan zeker weten.

5. Overige zelfstandigen

De kans is groot dat als je een gevestigde freelancer bent, je onderweg andere freelancers hebt ontmoet. Hopelijk heb je hun contactgegevens bewaard of heb je zelfs contact met ze gehouden.

Andere freelancers in uw gemeenschap en in het buitenland zijn geweldige manieren om potentiële klanten te vinden. Laten we zeggen dat je bekend staat om het bewerken van foto's en je kent iemand die blogt. Je klant heeft misschien binnenkort een foto-editor nodig voor zijn blog, en hopelijk zal zijn freelance connectie jou bereiken.

6. Associaties die je hebt gemaakt

Dit lijkt erg op de laatste plaats om naar nieuwe klanten te zoeken. Wanneer u andere professionals ontmoet, moet u professionele relaties opbouwen en partnerschappen creëren die voor beide partijen voordelig zijn.

In dit geval, aan de hand van het bovenstaande voorbeeld, werken jij en je vriend die blogt samen met de klanten. Het is een pakket dat het klanten gemakkelijk maakt om gedaan te krijgen wat ze willen. Je krijgt misschien niet 100% betaald, maar je hoeft ook niet al het werk te doen.

7. Op sociale netwerken

Sociale netwerken zijn een krachtig hulpmiddel waar veel mensen tegenwoordig gebruik van maken. Of je nu LinkedIn, Facebook, Instagram of zelfs TikTok gebruikt, zorg ervoor dat je ze subtiel laat weten dat je beschikbaar bent voor freelance werk.

Als je een foto-editor bent, deel dan voorbeelden van foto's die je hebt bewerkt. Wees trots op je werk en laat het zien. Je kunt zelfs een heel brutale post plaatsen waarin je zegt dat je beschikbaar bent voor freelance werk als iemand iets nodig heeft. De kans is groot dat iemand het voor zichzelf nodig heeft of iemand kent die het nodig heeft.

8. Oude verwachtingen die je nooit hebt gesloten

Soms lukt het niet om een klant te krijgen en gebeurt er niets. gebeurt. Of je het nu ergens niet mee eens was of dat ze op dat moment gewoon niet het gevoel hadden dat je erbij hoorde, het is logisch om opnieuw met ze te proberen te communiceren.

Ze hebben misschien meer werk en het laat zien dat u oprecht geïnteresseerd bent om met hen samen te werken. Bovendien bestaat de kans dat ze, zelfs als ze geen nieuwe baan voor je hebben, misschien wel iemand kennen die dat wel heeft.

conclusie

Wanneer u op zoek bent naar uw volgende freelance klant, is het belangrijk om te onthouden dat u overal moet zoeken. Alleen omdat het geen freelance website of LinkedIn is, wil nog niet zeggen dat je daar geen potentieel hebt om een nieuwe klant te vinden.

Veel plaatsen zitten vol met potentiële klanten. Je moet er gewoon goed uitzien.

Hopelijk kun je, nu je deze acht geweldige plekken kent, je volgende freelance klant vinden en je klantenbestand in een mum van tijd laten groeien.