Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

6 goede redenen voor een in hoogte verstelbaar bureau

20 maart 2023

De zithouding heeft tegenwoordig geen goede reputatie. Volgens de statistieken zit de meerderheid van de kantoormedewerkers meer dan 9 uur per dag. Dat is een alarmerend aantal, want meer dan 6 uur per dag zitten leidt tot voortijdige sterfte, blijkt uit een studie van Canadese onderzoekers uit 2015.

Fabrikanten zijn zich bewust van de nadelen van langdurig zitten op kantoor en hebben nieuwe bureaumodellen ontwikkeld, waaronder het in hoogte verstelbare bureau ( Q8 ). Deze in hoogte verstelbare bureaus worden steeds populairder en zijn ontworpen om uw leven te transformeren.

In dit artikel delen we 6 goede redenen om een sta-bureau te kopen en te gebruiken, evenals de nadelige effecten van een standaard bureau.  

De nadelige effecten van een standaard bureau op je gezondheid

Jarenlang heeft het werk ervoor gezorgd dat werknemers sedentair zijn omdat ze de meeste tijd aan een bureau moeten zitten. Of het nu op het werk, in het verkeer of in de vrije tijd is, een mens brengt gemiddeld 50 tot 70% van de dag zittend door. Dit is te veel tijd, wat snel de lichamelijke gezondheid aantast. Op middellange en lange termijn kunnen de schadelijke effecten van zitten ernstig zijn en ons dagelijks leven beïnvloeden. Lang zitten kan leiden tot de volgende problemen:

● Moeilijke ademhaling:  het middenrif is uw ademhalingsspier, die zich onder uw longen bevindt. Terwijl het op en neer gaat met het ritme van uw ademhaling, raakt het geblokkeerd in de omhoogstaande positie, waardoor het moeilijk wordt om goed in te ademen en uw lichaam van zuurstof te voorzien.

● Maagkrampen en hiatale hernia:  onder het gewicht van het middenrif, dat in opwaartse positie is vergrendeld, wordt uw maag in een verticale positie gebracht in plaats van schuin te staan. Je kunt dan last krijgen van hevige buikkrampen, maar ook van een hernia diafragmatica (hiatus hernia).

● Constipatie en een opgeblazen gevoel:  Omdat uw middenrif rechtop wordt gehouden, verschuift uw dikke darm, waardoor het spijsverteringsstelsel vertraagt en uw maag opzwelt.

Daarnaast evalueerde een Canadese groep experts meer dan 45 van de belangrijkste onderzoeken naar de effecten van sedentaire levensstijlen in een studie. Ze ontdekten dat langdurig zitten het risico op vroegtijdig overlijden en ziekte verhoogt. Volgens hun bevindingen wordt meer dan 6 uur per dag zitten geassocieerd met een toename van 49% in voortijdige sterfte!

Het goede nieuws voor jou en mij is dat al deze gevolgen kunnen worden verzacht met een eenvoudig sta-bureau.

6 voordelen van een sta-bureau

Een sta-bureau is een bureau waaraan je eenvoudig kunt wisselen van zitten naar staan dankzij handmatige of elektrische bediening. Het is meer dan een fashion statement, het is vooral een filosofie die verband houdt met comfort op de werkplek. De meeste werknemers die dankzij een in hoogte verstelbaar bureau van houding veranderen, geven aan dat ze zich beter voelen en alerter zijn op het werk.

Andere redenen voor een sta-bureau zijn:

1. Beperkt gewichtstoename en obesitas

Obesitas is een groeiend probleem over de hele wereld en afgezien van de kwaliteit van onze voeding, is het feit dat veel mensen een groot deel van hun leven zittend doorbrengen een van de redenen voor de verspreiding ervan, aangezien het de minimale hoeveelheid beweging per dag vermindert tot calorieën verbranden en het lichaam actief houden.

Kantoorwerk draagt ook vaak bij aan gewichtstoename. Sterker nog, we zien vaak dat mensen een paar kilo aankomen als ze aan een nieuwe baan beginnen waarvoor ze de hele dag achter een computer moeten zitten.

Dankzij een in hoogte verstelbaar bureau, zoals de E7 , kun je wat meer calorieën verbranden door meerdere keren per dag op te staan en andere spieren te activeren terwijl je staat, al is het maar voor anderhalf uur per dag. gewichtstoename.

2. Vermindert het risico op hartaandoeningen

Het is bekend dat regelmatige lichaamsbeweging nuttig is bij het balanceren van de lange uren die u op kantoor zit. Als u echter het hele jaar door lange uren per dag zit, is lichaamsbeweging alleen geen oplossing voor de lange termijn. Lichamelijke activiteit buiten werktijd is vaak niet voldoende om het constant zitten op het werk te compenseren.

Lichamelijke activiteit op het werk is daarom essentieel. Altijd opstaan op het werk is beter voor je gezondheid. Een sta-bureau is hiervoor je beste vriend!

Studies hebben aangetoond dat langdurig zitten een negatief effect heeft op het cardiovasculaire systeem. Zitten verlaagt het HDL-gehalte (high-density lipoprotein) en verhoogt het risico op een hartaanval. Dit komt omdat HDL overtollig cholesterol in de lever transporteert en het in de bloedvaten afgeeft. Wanneer de HDL-productie laag is, kunnen de slagaders verkalken.

In het ergste geval kan dit leiden tot dodelijke ziekten zoals beroertes en hartaanvallen, die nog steeds tot de belangrijkste doodsoorzaken in Europa behoren. Daarom kan het gebruik van een in hoogte verstelbaar bureau dat een gezond HDL-gehalte beïnvloedt door voldoende lichaamsbeweging gedurende de dag, een positieve invloed hebben op uw gezondheid.

3. Een sta-bureau kan rugpijn helpen verminderen

De meest voorkomende klacht van fulltime kantoormedewerkers is dat ze last hebben van rugpijn door de hele dag te zitten. Uren aan een bureau zitten zorgt ervoor dat de ruggengraat een schadelijke "C"-vorm aanneemt omdat de nek te hard werkt om naar het scherm te kijken.

Gelukkig toont de wetenschap aan dat meer dan een uur staan op een werkdag de nek- en rugpijn met wel 54% vermindert. En dankzij een sta bureau ( E8 ) wissel je gemakkelijk heen en weer tussen zitten en staan.

4. Draagt tot 20% bij aan meer efficiëntie en mentale prestaties

In het dagelijks werk zijn er vaak situaties waarin belangrijke beslissingen snel moeten worden genomen.

Idealiter zou de geest gefocust en alert moeten zijn om snel te reageren. Volgens experts neemt de menselijke hersenactiviteit bij het staan met wel 20% toe, wat resulteert in veel snellere en kwalitatief betere besluitvorming, zelfs na een lange en vermoeiende dag op het werk.

Daarom is het logisch als u de hele werkdag in een vermoeiende zittende houding doorbrengt en regelmatig opstaat om de hersenen te versnellen. Een zit-sta bureau is dan ook een groot voordeel wanneer urenlang een hoge concentratie vereist is. Daarnaast zijn mensen met in hoogte verstelbare bureaus over het algemeen flexibeler en opener.