Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

5 tips om de geest van uw kind te openen en zijn innerlijke creativiteit de vrije loop te laten

23 augustus 2023

We willen dat onze kinderen veel dingen zijn: hardwerkend, goed in het maken van vrienden en vooral gelukkig. Maar er is één ding dat ouders over het hoofd zien als ze bepaalde kwaliteiten bij hun kinderen proberen aan te moedigen, en dat is creativiteit.

Creativiteit is niet alleen nuttig voor hun kunstles. Het kan hen helpen een baan te vinden binnen de creatieve industrie, hun verbeeldingskracht te vergroten en hen zelfs in staat te stellen zich in andere mensen in te leven. Niet alleen creatief zijn, maar in het algemeen ruimdenkend zijn, wordt vaak over het hoofd gezien, maar is in feite enorm belangrijk.

Lees verder en ontdek vijf belangrijke manieren waarop u de innerlijke creatieve kant van uw kind kunt ontketenen.

Tips om uw kind te helpen creatiever te zijn

1. Lees ze voor

Een van de beste manieren om uw kind een betere verbeeldingskracht te geven en hem nieuwsgierig te maken naar de wereld om hem heen, is door hem voor te lezen. Lezen is ook een geweldige manier om empathie aan te moedigen, aangezien het lezen van een boek ons ​​aanmoedigt om te proberen ons te verhouden tot de personages in kwestie door onszelf in hun schoenen te plaatsen.

Wanneer uw kind oud genoeg is, kunt u de creatieve kant ervan benutten door hem aan te moedigen eigen verhalen te schrijven met behulp van zijn verbeeldingskracht. Dat betekent niet alleen dingen schrijven over onderwerpen, mensen en plaatsen die ze al kennen, maar ook over mensen en plaatsen die ze aan zichzelf denken.

2. Geef ze de ruimte om creatief te zijn

Een effectieve manier om kinderen aan te moedigen creatiever te zijn, is door ze daadwerkelijk een ruimte te bieden waarin ze het kunnen doen - idealiter een privéruimte waar ze hun diepste gedachten en gevoelens kunnen uiten door middel van taken als schrijven en tekenen.

Door een kinderbureau voor uw kind te kopen, kunt u ervoor zorgen dat ze aan het einde van de dag altijd een creatief toevluchtsoord hebben om naar terug te keren, dat comfortabel is en hen aanmoedigt om deel te nemen aan activiteiten zoals schilderen of verhalen schrijven.

Als u uw kind thuisonderwijs geeft als een manier om het buiten de traditionele systemen om te leren, zorgt het aanschaffen van de juiste apparatuur, zoals een bureau voor thuisonderwijs , voor een ruimte waarin het echt leuk zal zijn om te werken.

3. Leer ze vragen te stellen

We kunnen vaak gefrustreerd raken door onze kinderen als ze te veel vragen stellen, vooral als we midden in een belangrijke taak zitten en niet gestoord willen worden.

Vragen zijn echter een belangrijke manier waarop uw kind niet alleen zijn persoonlijkheid uitdrukt, maar ook meer te weten komt over onderwerpen en mensen waarin het geïnteresseerd is.

Als u het gevoel heeft dat u het te druk heeft om de volgende keer dat uw kind een vraag heeft te beantwoorden, vertel hem dan dat u erop terugkomt en maak wat tijd vrij om zijn vraag goed te beantwoorden. Anders voelen ze zich misschien aangemoedigd om minder nieuwsgierig te zijn.

Het is ook de moeite waard om ze toegang te geven tot tal van boeken en ander materiaal waar ze doorheen kunnen bladeren om zelfstandig antwoorden op hun vragen te vinden. U kunt zich al dan niet op uw gemak voelen om ze internettoegang te geven, maar vergeet niet om veiligheidsmaatregelen voor kinderen te treffen als u besluit dat te doen.

4. Moedig hen aan om hun interesses te volgen

Soms hebben we vooraf bedachte ideeën over de activiteiten waaraan we onze kinderen willen laten deelnemen of het pad dat we willen dat ze volgen. Hoewel er niets mis is met het hebben van hoop en dromen voor je kinderen, is het net zo belangrijk om hun hoop en dromen te respecteren en hen in staat te stellen hun interesses te volgen.

Misschien had je gehoopt dat ze van voetbal zouden houden, maar geven ze de voorkeur aan tennis? De beste manier van handelen is om er net zo enthousiast over te zijn alsof het om voetbal gaat. Op die manier zorg je ervoor dat hobby's of interesses niet eng of verboden aanvoelen, wat kinderen ervan kan weerhouden dingen te doen die ze echt willen.

5. Breng tijd buiten door

Als u bij slecht weer niet naar buiten kunt gaan om te sporten, vermijd dan het aanmoedigen van een zittende levensstijl bij uw kind door te investeren in iets om hem heen. Regelmatige lichaamsbeweging is ook geweldig, omdat het niet alleen fysiek gunstig is, maar het ook de geestelijke gezondheid van uw kind kan ondersteunen en het hersensap kan laten stromen.

Als u bij slecht weer niet naar buiten kunt gaan om te sporten, vermijd dan het aanmoedigen van een zittende levensstijl bij uw kind door te investeren in een in hoogte verstelbaar bureau , zodat het kind kan lopen, zich kan uitstrekken of kan opstaan, zelfs als het schoolwerk of plezier doet. creatief spelen.

Creativiteit - het geheime wapen tot succes

Het bijbrengen van een open geest, een sterke verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid naar de wereld is de sleutel voor een kind dat niet alleen tevreden is, maar ook succesvol, zowel in de kindertijd als in de volwassenheid.

Door kinderen een eigen ruimte te geven waarin ze verbinding kunnen maken met hun creatieve kant en door ze te leren altijd met een open blik naar mensen en situaties te kijken.