Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

5 essentiële decoraties voor uw thuiskantoor om uw focus en productiviteit te verbeteren

20 oktober 2022

Het is niet altijd gemakkelijk om productief te blijven, vooral wanneer u zich ongemotiveerd voelt. Het is normaal om afgeleid en ongeconcentreerd te raken tijdens het werk, maar er zijn dingen die u kunt doen om uw productiviteit gedurende de dag te verhogen.

Uw werkplek kan uw productiviteit sterk beïnvloeden, en gelukkig kunt u zelf bepalen hoe deze is ingericht. Een verkeerde werkruimte kan ongelooflijk afleidend zijn. De ruimte veranderen en voor u laten werken kan helpen om ons te motiveren.

Investeren in een doelgerichte en doordachte inrichting verbetert de stemming en concentratie aanzienlijk. U brengt ongeveer 40 uur per week door in uw werkruimte, dus u moet van de ruimte houden en u er op uw gemak voelen. Hier vindt u de meest essentiële decoraties voor uw thuiskantoor om uw productiviteit te verhogen.

1. Alles ergonomisch

U wilt een gezonde en functionele werkruimte creëren die comfortabel is om de hele dag in te verblijven. Een goede plek om te beginnen met het inrichten van uw kantoor of het volledig opnieuw inrichten ervan is alles wat ergonomisch is.

Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar elk ergonomisch decor is goed voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het kan uw humeur gedurende de dag en uw productiviteit een boost geven.

U kunt beginnen met kleine dingen, zoals welke muismat u moet gebruiken of welk toetsenbord uw polsen het beste ondersteunt. Daarna kunt u overgaan tot het grotere ergonomische decor, bijvoorbeeld of u een zittend of zit sta bureau wilt.

U kunt kiezen voor een in hoogte verstelbaar bureau, dat is het beste van twee werelden. U kunt zelfs op zoek gaan naar ergonomische stoelen die uw rug tijdens uw werkdag goed ondersteunen. Zelfs een mooie lendensteun kan goede sier maken en tegelijkertijd nuttig zijn, bijvoorbeeld door de gezondheid van uw wervelkolom te verbeteren.

2. Functioneel decor

Decoratie hoeft niet alleen mooi te zijn. Het kan inspirerend zijn en toch functioneel. Probeer decoraties te kiezen die nuttig zijn. Een functionele inrichting kan u helpen om de hele dag op koers te blijven. Zo blijft u de hele dag productief.

Om vergaderingen, projecten en doelstellingen op orde en in het oog te houden, kunt u een bureau- of wandkalender aanschaffen. Het fysiek zien van een kalender is een constante herinnering aan wat u moet doen en wat u te doen staat.

Zoek aantrekkelijke bakjes om uw pennen en andere spullen in op te bergen. Zoek leuke magneten om foto's en herinneringen in uw kantoor te bewaren. U kunt kleurrijke bakken aanschaffen om uw papieren in te bewaren.

3. Let op de kleur

Wanneer u nieuwe decoratie voor uw thuiskantoor kiest, houd dan rekening met de kleur. Kleur kan uw stemming beïnvloeden en hoe u zich de hele dag voelt, dus de juiste keuze is belangrijk.

Pastelblauwe en -groene voorwerpen zijn geweldige opties. Ze kunnen u helpen creatief, geconcentreerd en aandachtig te blijven tijdens uw werkdag. Deze kleuren zijn ook een goede optie wanneer u verf of papier voor uw muren overweegt.

Rode voorwerpen zijn ook een goede keuze, maar pas op dat u er niet te veel in aanbrengt. De kleur rood kan u helpen op details te letten, en werkt het best als een accent in uw kantoorruimte.

Probeer weg te blijven van grijs, beige en wit, want deze kleuren kunnen een negatief effect hebben op uw stemming en productiviteit. Ze zorgen voor een nogal saaie en sombere omgeving, wat niet goed is om geconcentreerd te blijven.

4. Denk na over drankjes en snacks

Gehydrateerd en gevoed blijven is belangrijk gedurende de dag. U kunt decoraties voor uw thuiskantoor vinden die u helpen deze doelen te bereiken en u tegelijkertijd productief te houden. Immers, als u gehydrateerd bent en geen honger hebt, zult u zich beter kunnen concentreren.

Herbruikbare waterflessen zijn milieuvriendelijk, handig en mooi. Zoek slanke flessen voor in uw kantoor aan huis en blijf gehydrateerd.

U kunt ook kijken naar kleine koffie- of theezetapparaten, die de kamer ook kleur kunnen geven. Kleine bakken zijn ideaal om snacks in te bewaren, zodat u de hele dag geen honger krijgt.

U kunt zelfs overwegen om een leuke kleine bekerwarmer aan te schaffen om uw koffie en thee warm te houden terwijl u werkt. Deze kleine dingen houden u comfortabel en geconcentreerd tijdens uw werkdag.

Uw kantoor moet zo zijn ingericht dat u er comfortabel kunt lunchen. In het ideale geval kunt u zich tijdens het eten van uw bureau verwijderen, zodat u zich kunt verplaatsen en niet op dezelfde plaats hoeft te blijven.

5. Breng de buitenkant naar binnen

De natuur is ongelooflijk rustgevend en heeft veel voordelen voor lichaam en geest. Haal die voordelen in uw kantoor aan huis door wat planten te halen of een kleine rotstuin aan te leggen.

Een paar gemakkelijk te verzorgen kamerplanten brengen wat broodnodig groen op uw werkplek. Plaats ze ergens waar u ze de hele dag kunt zien, bij voorkeur rond een natuurlijke lichtbron.

U kunt ook kiezen voor kleine, onderhoudsarme planten, zoals vetplanten, cactussen of zelfs bamboe. Planten bevorderen een natuurlijke gezelligheid in uw ruimte, wat motivatie en concentratie stimuleert. Ze reinigen ook de lucht, wat goed is voor uw gezondheid.

Wij hebben onlangs ook een blog gepubliceerd over hoe aloë vera planten uw productiviteit kunnen verbeteren, dus kijk er zeker eens naar als u van plan bent planten voor uw thuiskantoor aan te schaffen.

Conclusie

Maak plezier en richt uw thuiskantoor in op een manier die u gelukkig maakt. Hoe gelukkiger u bent tijdens uw werkdag, hoe productiever u op de lange termijn zult zijn.

Het onder controle houden van uw kantoorruimte kan heel goed zijn voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Als u zich tijdens uw werkdag beter voelt, zult u merken dat u productiever bent.

U zult zich de hele dag meer gefocust en gemotiveerd voelen wanneer u enkele van deze essentiële decoraties toevoegt.