Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

5 Designtips om uw kantoor te verbeteren

26 september 2022

Wij brengen zoveel tijd in onze kantoren door dat het van vitaal belang is ervoor te zorgen dat het aangename, productieve en positieve omgevingen zijn om in te vertoeven. Dus of u nu een gewone werknemer bent of een leidinggevende, hier zijn 5 ontwerptips die uw kantoorruimte doeltreffend zullen opwaarderen.

Rustige zones

Open werkomgevingen zijn de norm geworden in de meeste moderne kantoren. Ze zijn goedkoper te bouwen, kunnen de kantoorcapaciteit vergroten en de samenwerking en de productiviteit bevorderen.

Uit nieuw bewijsmateriaal blijkt echter dat zij in feite het tegenovergestelde effect hebben en schadelijk zijn voor de algemene productiviteit, waardoor zich bij de werknemers negatievere gevoelens ontwikkelen.

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend voor degenen onder ons die wel eens in een open omgeving hebben gewerkt. Wanneer u zich op een individuele taak probeert te concentreren, zult u vaak merken dat personen u afleiden of u storen bij uw werk - wat uw concentratie vermindert en uw productiviteit beïnvloedt.

Dat wil niet zeggen dat open kantoorruimten een mislukking zijn - ze bevorderen wel degelijk de samenwerking en in de juiste omstandigheden verhogen ze ook de productiviteit. Maar de nadruk moet worden gelegd op de mogelijkheid voor werknemers om zowel privé als openbare werkruimten te hebben.

Probeer stille zones in te voeren die de werknemers naar behoefte kunnen reserveren. Rustige zones moeten op enige afstand van het hoofdkantoor liggen - het is niet goed genoeg om ze slechts een deuropening verwijderd te houden van de drukte van het centrale kantoorgedeelte.

Het is ook van cruciaal belang dat de stille zone echt aanvoelt alsof u in een totaal andere omgeving binnenstapt, met een andere inrichting en ander meubilair om dat te benadrukken.

Zo kunnen de werknemers in het hoofdkantoor samenwerken, maar zich ook concentreren. Dit kan de algemene productiviteit aanzienlijk verhogen en de kantoorervaring voor iedereen verbeteren.

Natuurlijke verlichting

Sommigen zullen zich nog de afschuwelijke ontwerpen van kantoorgebouwen uit de jaren 80 en 90 herinneren. Deze betonnen, grijze gedrochten vertrouwden op kunstlicht om grote delen van de kantoorruimte te verlichten.

Moderne kantoren moeten afstappen van saai kunstlicht en zo vaak mogelijk voor grote hoeveelheden natuurlijk licht zorgen. Zonlicht geeft een belangrijke impuls aan het geluk van mensen, en hoe gelukkiger iemand is - hoe meer betrokken, geconcentreerd en productief hij zal zijn.

Droevige mensen werken niet goed. Houdt dat in gedachten iedereen!

Toegang hebben tot natuurlijk licht in uw kantoor zou ons niet alleen productief kunnen maken, maar ook onze slaapcycli kunnen verbeteren. Wij komen meer in contact met het natuurlijke ritme van de dag en trainen onze hersenen om beter onderscheid te maken tussen dag en nacht.

Onze natuurlijke lichaamsklok kan in de war raken als hij de hele dag door voortdurend aan hetzelfde kunstlicht wordt blootgesteld, vooral als hij na een werkdag wordt begroet door natuurlijk zonlicht (of pikkedonker).

Probeer bureaus en kantoorruimten zo te plaatsen dat er zoveel mogelijk licht binnenvalt en iedereen de kans krijgt een blik naar buiten te werpen.

Naar buiten kunnen kijken, groen zien en zich koesteren in de zon klinkt misschien als een afleiding van het werk, maar het doet juist het tegenovergestelde en verbetert het concentratievermogen van de mensen.

Het beste gereedschap voor de klus

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende zaak als hij zo onomwonden wordt gezegd. Artsen en monteurs behelpen zich niet met slechte apparatuur - zij investeren in het beste wat zij kunnen. Hetzelfde zou moeten gelden voor kantoorpersoneel: ons gereedschap zijn bureaus, stoelen en toetsenborden.

Dus, wat zijn de beste hulpmiddelen voor de klus?

Een grote stap in die richting is investeren in ergonomische tafels, zoals de sta-bureaus die bij Flexispot verkrijgbaar zijn. Door comfortabele en gezondheidsbewuste tafels aan te bieden helpt u de productiviteit te verbeteren, en ook de gezondheid van u en uw werknemers.

Een betere gezondheid betekent minder ziekte - en daarom is iedereen gelukkig en gezond houden een goede manier om productief te blijven.

Bovendien zijn statafels een geweldige manier om de omgeving van uw kantoor te verbeteren. Ze zijn trendy, technisch en veel aantrekkelijker om naar te kijken dan traditionele bureaus.

Planten

De dagen van grijze kantoorruimten moeten lang voorbij zijn. Planten kunnen echt helpen om uw werkomgeving te verbeteren en leven te brengen in een zielloze ruimte.

Planten vormen een bron van natuurlijke kleur, waarvan bewezen is dat ze kalmte en algemeen welzijn bevorderen.

Groen, zogezegd, kan mensen helpen zich verfrist en positiever te voelen, terwijl blauw kalmte en productiviteit bevordert. Probeer planten te combineren met nieuwe kleurenschema's/schilderijen om uw kantooromgeving echt op te waarderen.

Schoon en netjes

Niemand kijkt graag uit op een rommelige ruimte - en uw kantoor zou niet anders moeten zijn. Uw werkruimte opgeruimd en georganiseerd houden is een trefzekere manier om uw productiviteit te verhogen en uw werkleven te verbeteren.

Bovendien kan het schoonhouden van uw werkruimte de mensen om u heen aanmoedigen hetzelfde te doen. Een over het algemeen schoon en opgeruimd kantoor bevordert een gevoel van saamhorigheid, eenheid en een omgeving die bevorderlijk is voor het werk.

De kern van de zaak

De beste kantoorverbeteringen zijn degene die op een individueel niveau werken. Hopelijk hebben deze tips u wat nieuwe ideeën gegeven om uw kantoor beter voor u te laten werken!