Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

4 tips voor een optimale leeromgeving voor je kind

23 februari 2023

Heeft je kind vaak huiswerk en testen? Dan is het belangrijk om te zorgen voor een optimale

leeromgeving. Want zo kan je zoon of dochter zich beter kan focussen, waardoor het makkelijker is om goede punten te behalen. Weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Geen nood, want met de 4 gouden tips van FlexiSpot lukt het je zeker!

Tip 1: Maak de studeerkamer gezellig

Allereerst is het belangrijk dat je de studeerkamer van je zoon of dochter gezellig maakt. Want in een ruimte waar je kind zich goed in voelt, zal hij of zij beter studeren. Voor gezelligheid zorgen, kun je op verschillende manieren. Richt de kamer bijvoorbeeld in met leuke en handige bureau-accessoires.  Of schilder de muren in een kleur dat je kind mooi vindt.

 

Maar let op: zorg ervoor dat er niet te veel afleiding is. In een kamer die volstaat met speelgoed, boeken en andere leuke dingen, zal je kind zich niet kunnen focussen. Ook een televisie plaats je het best niet in de kamer waar je kind studeert, want dan is de verleiding te groot.

Tip 2 Koop een ergonomisch kinderbureau

 

 

Een van de beste tips: koop een zit-sta bureau voor kinderen. Als je kind comfortabel kan studeren, houdt hij of zij het veel langer vol. Een zit-sta bureau is erg handig, omdat het met slechts één druk op een knop aangepast kan worden, waardoor het voor ieder kind op de ideale hoogte komt. Daarnaast kun je aan een zit-sta kinderbureau staand werken, wat veel beter is voor de bloedsomloop en rugklachten tegengaat. En als je kind ouder wordt, kan hij of zij het zit-sta bureau nog steeds gebruiken. Een slimme investering dus!

 

Er zijn ook nog andere meubels en accessoirs die het comfort van je kind verhogen. Denk aan een goede lamp die ervoor zorgt dat je kind voldoende kan zien en een comfortabele kinderbureaustoel waarin je zoon of dochter heerlijk kan studeren.

Tip 3: Houd de ruimte netjes

Kinderen durven weleens rommel maken. Dat kan op zich geen kwaad, maar het is wel van belang dat de kamer mooi opgeruimd blijft. Als je kind groot genoeg is, moet jij als ouder natuurlijk niet alles opruimen . Maar maak je zoon of dochter wel duidelijk dat het belangrijk is om alles netjes te houden. Je kan een handje helpen door voldoende opbergmogelijkheden te voorzien. Denk daarbij aan een ladekast voor onder het kinderbureau, een opbergkast waarin je kind boeken kan plaatsen, enzovoort.

Tip 4: Scheid de studeer- en slaapruimte

Idealiter voorzie je een aparte slaap- en studeerkamer voor je kind. Maar niet iedereen heeft voldoende kamers in zijn huis. Als jij ook plaats tekortkomt, kun je de ruimte onderdelen in verschillende compartimenten. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een kast of een kamerscherm. Extra tip: betrek je kind bij het inrichten. Zo weet je zeker dat je zoon of dochter zich goed voelt in de ruimte.

Kinderbureau kopen? Bij FlexiSpot zit je goed!

Een zit-sta bureau kopen voor je kind is dus een van de belangrijkste tips uit de lijst. En daarvoor zit je bij FlexiSpot goed. Want in ons assortiment vind je verschillende zit-sta bureaus van uitstekende kwaliteit. Zo heb je het prachtige SD1 zit-sta bureau voor kinderen dat kan gebruikt worden tot je kind volwassen is.

 

Daarnaast is er het SD 2 zit-sta bureau dat je kind nog meer gemak biedt dankzij het kantelbare tafelblad en de extra opbergruimte. Elk verstelbaar kinderbureau heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar een ding is zeker: met een zit-sta kinderbureau van FlexiSpot kan je kind studeren in alle comfort!