Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie
Home>Alle blogs>Trends>Blog detail>

15 redenen waarom je een ergonomische bureaustoel nodig hebt

19 januari 2023

Zeg vaarwel tegen het ongemak van een lange werkdag door te investeren in een ergonomische bureaustoel. De voordelen van het gebruik van een ergonomische stoel zijn bijna eindeloos!

Hier is een handig overzicht van 15 redenen waarom u een ergonomische bureaustoel nodig heeft.

#1 Ergonomische stoelen zijn volledig verstelbaar

Het belangrijkste verschil tussen een ergonomische bureaustoel en een gewone stoel is de verstelbaarheid. Met een ergonomische stoel kunt u de stoel aanpassen aan uw lichaam en uw behoeften.

Een goede ergonomische stoel heeft verschillende verstelbare delen, waaronder de hoogte, armleuningen, rugleuning en hoofdsteun, om u te helpen echt comfort en een goede houding te vinden.

#2 Ergonomische stoelen zijn ontworpen om het lichaam te ondersteunen

Ergonomische stoelen zijn ontworpen met één belangrijke functie in gedachten: ondersteuning van het lichaam. Ergonomische bureaustoelen helpen drukpunten te ontlasten, passen zich aan de natuurlijke ronding van het lichaam aan en zijn ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden waar u dat het meest nodig heeft.

#3 Ergonomische stoelen bieden de beste lendensteun

Lendensteun is cruciaal om rugpijn te voorkomen en comfort te vinden terwijl u werkt. Ergonomische stoelen bieden de beste lendensteun die er is, met een doordacht ontwerp dat de natuurlijke welving van uw wervelkolom ondersteunt. De beste modellen worden geleverd met verstelbare lendensteun om aan uw individuele behoeften te voldoen.

BackSupport BS10 bureaustoel

#4 Stel je ergonomische stoel eenvoudig af op jouw lengte

De hoogte van uw bureaustoel moet zo worden afgesteld dat u rechtop aan uw bureau kunt zitten terwijl uw voeten plat op de grond rusten. Ergonomische stoelen bieden meestal de grootste hoogtebereiken.

# 5 Kantelfunctie helpt de spanning te verminderen

De kantelfunctie van uw bureaustoel is niet alleen voor halfvlakke dutjes! Regelmatig bukken kan helpen de bloedsomloop te verbeteren, je heupspieren te ontspannen en je benen te activeren.

#6 Verbeter je comfort met ergonomische vulling

Ergonomische stoelen hebben vaak de beste zitting en rugleuning. De kwaliteit van uw stoelbekleding is essentieel om drukpunten te ontlasten en u in een goed humeur te houden!

#7 De juiste zitdiepte beschermt benen en rug

Te smalle zittingen kunnen negatieve gevolgen hebben voor de benen en onderrug. Ergonomische stoelen bieden een behoorlijke zitdiepte om u te helpen comfortabel te zitten en een goede houding te behouden.

#8 Veel ergonomische stoelen bieden hoofd- en neksteun

De meeste bureaustoelen vergeten hoofd- en neksteun, maar ergonomische stoelen niet! Veel ergonomische modellen bieden volledige ondersteuning van de bovenrug, nek en hoofd om de houding te verbeteren en spanning te verlichten.

#9 Ergonomische stoelen kunnen rugpijn helpen verlichten

Rugpijn is een veelgehoorde klacht onder kantoormedewerkers. Ergonomische stoelen bieden een uitstekende lendensteun, een rugleuning die de natuurlijke welving van de wervelkolom ondersteunt en een uitstekende vulling. Alleen ergonomische bureaustoelen bieden de meerpuntsverstelbaarheid die nodig is om rugpijn te verlichten (en te voorkomen), waarbij veel modellen verstelbare onder-, midden- en bovenrugondersteuning bieden.

#10 Ergonomische stoelen hebben ondersteunende armleuningen om op te schrijven

De armleuningen van een bureaustoel zijn belangrijker dan je denkt. Als je een baan hebt waarbij je veel moet typen, heb je ondersteunende, verstelbare armleuningen nodig om je schouders, armen en bovenrug te ontlasten. Ergonomische stoelen bieden de meest verstelbare armleuningen. Je hebt een hoek van 90° bij je elleboog nodig als je typt!

# 11 De draaifunctie kan je helpen rugpijn te voorkomen

Bureaustoelen met een draaifunctie kunnen uw rug helpen beschermen door u te helpen dingen te bereiken zonder te draaien.

#12 Een ergonomische stoel kan je productiviteit helpen verhogen

Productiviteit vereist comfort! Een ergonomische stoel kan uw lichaam ondersteunen, drukpunten verlichten en een goede houding bevorderen, wat u allemaal zal helpen uw humeur te verbeteren en productiever te zijn.

# 13 Er zijn verschillende stijlen die aan elke decoratie kunnen worden aangepast

Er zijn zoveel ergonomische stoelen op de markt dat u er zeker een vindt die bij uw thuiskantoorinrichting past. Kies uit een overvloed aan kleuren, stoffen en texturen, stijlen en maten die bij uw kantoorruimte passen.

BackSupport BS13 bureaustoel

# 14 Kwaliteit staat centraal

Ergonomische stoelen zijn gebouwd met een ondersteunend ontwerp en duurzaamheid in het achterhoofd. Hoewel je voor een ergonomische stoel misschien wat meer betaalt dan voor een gewone bureaustoel, is de kwaliteit vaak veel hoger waardoor je stoel langer meegaat.

#15 Een ergonomische stoel is een langetermijninvestering in je gezondheid en welzijn

Een ergonomische bureaustoel is een waardevolle investering. Kiezen voor een ergonomische stoel zal je houding op lange termijn helpen verbeteren. Door het ongemak en de drukpunten die u tijdens uw werkdag ervaart te verminderen, zullen uw humeur en productiviteit zeker evenveel verbeteren als uw gezondheid en welzijn.

Ben je klaar om je perfecte bureaustoel te vinden?

Bekijk  het brede zitaanbod van FlexiSpot , van actieve zitopties tot ergonomische stoelen.