Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

15 manieren om thuis het milieu te sparen

28 december 2022

Veel mensen realiseren zich niet hoeveel ze kunnen doen om het milieu in hun eigen huis te helpen. De individuele impact op het milieu kan minimaal zijn, maar het cumulatieve effect van duizenden mensen die op een vergelijkbare manier handelen, kan aanzienlijk zijn. U kunt het verschil maken, zelfs als individu, door thuis een paar gewoonten te veranderen. We hopen dat je met deze tips en suggesties een goede start kunt maken.

#een. Doe de lichten uit

Zorg ervoor dat u de lichten uitdoet wanneer u ze niet gebruikt. Lampen die in lege kamers blijven branden, zijn geldverspilling. Niet-hernieuwbare bronnen zoals fossiele brandstoffen worden uitsluitend gebruikt om de vraag naar elektriciteit te compenseren in dit tijdperk van zonne-, wind- en waterkracht. Vanwege de beperkte uitvoerbaarheid van het opwekken en opslaan van elektriciteit voor later gebruik, moet elektriciteit tegelijkertijd worden geproduceerd, overgedragen en verbruikt.

#2. Schakel over op compacte TL-lampen

Deze lampen zijn veel krachtiger dan traditionele gloeilampen en verbruiken tijdens hun levensduur slechts een kwart van de energie. Het gebruik van LED-lampen is ook in opkomst, omdat ze tot tien keer efficiënter kunnen zijn dan fluorescentielampen en volledig beter presteren dan gloeilampen.

#3. Zet de tv uit als je er niet naar kijkt

Maar liefst 30% van het totale energieverbruik van een televisie vindt plaats wanneer de set is uitgeschakeld. De oplossing is net zo eenvoudig als investeren in stekkerdozen en ze uitschakelen wanneer ze niet worden gebruikt. Als ze zijn uitgeschakeld, verbruiken ze veel minder stroom.

#4. Zet de computer elke dag uit

Het werkt, ook al lijkt het op dit moment niet zo. Het 's nachts uitschakelen van computers helpt ook om oververhitting en elektrische kortsluiting te voorkomen.

#5. Zet in de winter de thermostaat lager

Temperatuurveranderingen van slechts enkele graden kunnen een aanzienlijke impact hebben. Een extra deken of laagje kleding houdt je warm en verlaagt je stookkosten drastisch.

#6. Regel de temperatuur van je huis met de ramen

In de koudere maanden is het belangrijk om uw huis luchtdicht te houden om warmteverlies via ramen en deuren te voorkomen. Als het buiten warm is, zet je de ramen open. De zijwind is geweldig om je koel te houden en muffe lucht op te ruimen (binnenlucht is niet zo helder als buitenlucht). Een groot voordeel van het gebruik van frisse lucht om uw huis te conditioneren, is het geld dat u bespaart op energierekeningen.

#7. Vul elke ruimte rondom je huis

Hiaten verminderen de energie-efficiëntie van het huis. Door de kieren in uw ramen en deuren te dichten, wordt uw huis energiezuiniger door te voorkomen dat warmte en kou op de verkeerde tijden van het jaar ontsnappen of binnenkomen.

#8. isoleer je huis

Isolatie zorgt ervoor dat uw huis het hele jaar door op een aangename temperatuur blijft. Kijk niet alleen omhoog; Onderzoek ook de muren en ruimtes onder de vloer.

#9. Vervangt gasfornuizen door inductie

De verbranding van aardgas en propaan produceert broeikasgasemissies en brengt veiligheidsrisico's met zich mee. Kachels die gas gebruiken, blijven een kleine hoeveelheid lekken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld en goed zijn afgesloten. Hoewel het niet genoeg zou zijn om een vuur te maken, draagt zelfs deze kleine hoeveelheid bij aan de opwarming van de aarde.

Het verwarmingselement van een inductiekookplaat bevindt zich buiten het apparaat, waardoor het zich onderscheidt van conventionele elektrische kookplaten. Bij een standaard elektrisch fornuis wordt de pan warm gehouden door het verwarmingselement regelmatig aan en uit te zetten. Een inductiekookplaat gebruikt echter de magnetische velden die door de kookplaat worden geproduceerd om wervelstromen in het kookgerei te creëren, waardoor het kookgerei warm wordt. In vergelijking met standaard gas- en elektrische fornuizen zijn ze veel veiliger en milieuvriendelijker.

#10. Installeer low flush toiletten in uw huis

In plaats van 13,2 liter per spoelbeurt verbruiken ze slechts 6,1 liter. Hierdoor wordt uw waterverbruik met meer dan 50% verminderd.

#elf. Laat uw kleding aan de lucht drogen wanneer u kunt

Hang je kleding op een zonnige dag buiten in plaats van de droger te gebruiken. De zonnestralen kunnen met succes alle ziektekiemen wegbranden, waardoor uw kleding beter en schoner ruikt.

In geval van regen bieden sommige huizen een droogruimte waar kleding kan worden opgehangen om te drogen. Er is een schakelaar binnen of buiten de kamer die de droger bedient.

#12. Zet de vaat direct in de vaatwasser

Om het meeste uit uw vaatwasser te halen, spoelt u de vaat niet af voordat u deze erin doet. U kunt veel water besparen door de vaat niet af te wassen voordat u deze in de vaatwasser doet. U kunt het energieverbruik en de tijd die nodig is om het water op te warmen verminderen.

#13. Update je koelkast

Van de huishoudelijke apparaten verbruiken koelkasten de meeste elektriciteit. Je oude, armoedige koelkast is niet alleen belastend voor het milieu, het kost je ook geld. De meest energiezuinige modellen die slechts tien jaar geleden zijn gemaakt, moderne koelkasten besparen koelingskosten met 40%. Zorg ervoor dat je je oude koelkast repareert, recyclet en hergebruikt, en zoek naar een efficiënter model met een langere levensduur als je besluit hem te vervangen.

#14. recyclen wanneer je kunt

Op dit moment is het scheiden van afval in papier, metaal, glas en organisch materiaal op meerdere plaatsen verplicht. Als jouw stad dat niet doet, kun je nog steeds een beweging starten. Zet vier verschillende vuilnisbakken neer en zorg ervoor dat je inhoud op de juiste manier wordt gerecycled.

#vijftien. Weg met wegwerpproducten

Elimineer het gebruik van papieren producten zoals borden, glazen, servetten en bestek. Vervang keukenpapier en sponzen voor eenmalig gebruik door wasbare keuken- en vaatdoeken.

U kunt bijvoorbeeld stoppen met het gebruik van wegwerptampons en -pads en menstruatiecups gaan gebruiken.