Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

10 Tips Voor Een Gezonde Leefstijl

02 augustus 2022

Er zijn veel mensen die een gezonde leefstijl nastreven, maar het soms moeilijk vinden om dit echt te realiseren. Toch zijn er veel kleine dingen die je kunt doen om een stuk beter voor je lichaam te zorgen. Door een aantal van deze aanpassingen door te voeren ben je vaak al een heel eind op weg. Daarom hebben we hieronder 10 handige tips op een rij gezet om snel te beginnen met een gezondere levensstijl.

Ga op tijd naar bed

Door op tijd te gaan slapen wordt je veel beter uitgerust wakker in de ochtend. De slaap die iemand iedere dag nodig heeft om voldoende uitgerust aan de dag te kunnen beginnen kan verschillen. Over het algemeen geldt echter dat 6 tot 9 uur slapen het beste is. Te lang in bed blijven liggen is daarbij ook weer niet goed, want hier wordt je vaak alleen maar meer lui van. Probeer daarom een ritme te creëren waarbij je voldoende nachtrust krijgt.

Eet langzamer dan normaal

Het is een slechte gewoonte die helaas heel veel mensen hebben, te snel eten. Zeker wanneer we hongerig zijn hebben we de neiging om alles binnen een paar minuten naar binnen te werken. Daardoor krijgt je lichaam echter niet de tijd om voedsel goed te verwerken. Het is daarom veel gezonder om langzamer te eten, en de tijd te nemen voor je maaltijd, zodat de rest van je lichaam dat ook heeft.

Zo vaak mogelijk naar buiten

Naar buiten gaan is niet alleen ontzettend lekker, het is vooral goed voor je gezondheid. Als je de hele dag thuis werkt of zittend werk doet, kan het heerlijk zijn om even een uurtje te gaan lopen wanneer hier de tijd voor is. Frisse lucht doet een mens enorm goed, en de hele dag binnen blijven is vanwege meerdere redenen niet goed. Daarom is het altijd een goed idee tijd te reserveren om even naar buiten te gaan.

Probeer soms koud te douchen

We horen het steeds vaker, koud afdouchen, of helemaal koud douchen. Daarbij wordt hier vooral vaak over gesproken omdat het beter is voor het milieu als mensen niet te veel heet water gebruiken. Maar vergis je niet, soms koud douchen is ook enorm goed voor de gezondheid. Zo stimuleert het de bloedsomloop, en helpt het tegen stress, terwijl de kans op een groot aantal ziektes er ook door af kan nemen.

Blijf voldoende bewegen

Door voldoende te bewegen blijft je lichaam veel langer sterk, en zul je jezelf veel energieker voelen. Zo is het onder andere bevorderlijk voor je hart en je botten, maar dat geldt eigenlijk voor nog veel meer dingen. Probeer daarom elke dag tijd vrij te maken om te kunnen bewegen, ook al is het maar een halfuurtje. Hoewel dit af en toe moeilijk kan zijn, pluk je er op den duur altijd de vruchten van.

Neem gezonde voeding

Omdat we met z'n allen maar weinig tijd hebben, is gezond eten vaak een hele uitdaging. Toch is dat een van de zaken die van grote invloed is op je gezondheid. Onbewerkt of biologisch voedsel eten kan in dat opzicht enorm helpen. Daarom is het goed om niet altijd alles uit de supermarkt te halen, en jezelf zo nu en dan de tijd te gunnen om eens goed te koken, met verse ingrediënten.

Zorg voor een regelmatig ritme

Dit hoort enigszins bij voldoende slapen, maar een gezond lichaam is gebaat bij een bepaald ritme. Wanneer je dagelijks op compleet andere tijden eet en slaapt, kan dit een negatieve invloed hebben en maakt het je lichaam in de war. Vandaar dat het raadzaam is om daar waar mogelijk zoveel mogelijk regelmaat aan te brengen, om zo je lichaam te helpen om gezond te blijven.

Beperk de tijd dat je zit

Te veel zitten is funest voor zaken als je gewicht en voor een aantal spieren. Omdat de meeste mensen geen keuze hebben, bijvoorbeeld door hun werk, is het belangrijk om een aantal dingen te verzinnen die je helpen om niet de hele tijd te hoeven zitten. En als je dan toch alsnog heel veel tijd zittend doorbrengt, probeer het dan goed te maken op de momenten dat je niet verplicht hoeft te zitten, door dan zoveel mogelijk te staan en te bewegen.

Drink voldoende water

Dit zul je ongetwijfeld al veel vaker hebben gehoord, maar genoeg water drinken is erg belangrijk. Het helpt om goed gehydrateerd te blijven, maar veel mensen vergeten vaak gedurende de dag om voldoende te drinken. Daarom is het goed om een aantal manieren te vinden die het makkelijker maken om vaak genoeg water te drinken. Neem bijvoorbeeld elke dag een flesje mee of installeer een app die je helpt het te onthouden.