Gratis bezorging in NL en BE
Schrijf je in en krijg 8% korting
Tot 10 jaar garantie

5 Gemakkelijke Activiteiten Om Stress Te Verminderen

22 september 2022

Stress hoort bij het leven en er zal nooit een geneesmiddel zijn om het volledig weg te nemen. Hoe luxueus ons leven ook is, ons lichaam is geprogrammeerd om op een bepaald moment stress te voelen.

Er zijn echter manieren om stress te verminderen, zodat u, wanneer hij u toch treft, er veel beter mee om kunt gaan. Hier zijn 5 gemakkelijke activiteiten om u te helpen uw stress te verminderen:

Verbindingen maken

Het hebben van een ondersteunend netwerk is een heel belangrijk kader dat u moet hebben als u stress wilt bestrijden. Een positief netwerk van vrienden, familie en zelfs collega's kan u helpen om te gaan met de stress waarmee u in het dagelijkse leven en op het werk te maken krijgt.

Als u niet uitreikt en geen contact maakt met mensen, dan zult u zich geïsoleerd gaan voelen en niemand hebben om op te steunen als het moeilijk wordt.

Het hebben van deze connecties kan toekomstige activiteiten ook veel gemakkelijker maken om aan te vatten en vol te houden, en opent ook een heleboel andere mogelijkheden die u niet gehad zou hebben als u alleen was.

Dat gezegd zijnde, is het moeilijk om verbanden te leggen en uw individuele situatie kan het moeilijk gemaakt hebben om op natuurlijke wijze een steunnetwerk te vormen.

In die situatie is het heel belangrijk dat u pro-actief probeert om banden met nieuwe mensen aan te knopen: sluit u aan bij een sociale groep of club, pak een hobby op waarbij anderen betrokken zijn, of wees gewoon wat gezelliger en meer betrokken bij uw werkomgeving.

Actief zijn

Lichaamsbeweging en actief zijn is een geweldige manier om niet alleen uw lichamelijke gezondheid te verbeteren, maar ook uw geestelijke welzijn. Er zijn bewijzen dat meer activiteit ons gevoel van eigenwaarde helpt verbeteren, helpt om doelen en uitdagingen te stellen, en chemische stoffen in onze hersenen vrijmaakt die een positieve instelling en stemming bevorderen.

Een andere lichamelijke activiteit die zeer geschikt is om mindfulness te ontwikkelen is yoga. Yoga is een uiterst populaire vorm van stressbestrijding geworden en is fantastisch om met vrienden en familie te doen.

Hoewel er een grote verscheidenheid aan yoga is waaruit men kan kiezen, bezitten ze allemaal het gemeenschappelijke doel het lichaam met de geest te verenigen om lichamelijk bewustzijn te scheppen. Vele studies hebben aangetoond dat er een sterk verband bestaat tussen yoga en een vermindering van stress, angst en depressie. Het is zeker de moeite waard om het eens te proberen!

Dieet

Onze inname van voedsel bepaalt hoe ons lichaam en onze geest zich voelen, vandaar dat het bevorderen van een gezonde voeding een voor de hand liggende manier is om tot een gezondere levensstijl en mentaliteit te komen.

Bewerkte voedingsmiddelen en voedingsmiddelen met een hoog suiker- en zoutgehalte worden in verband gebracht met hogere stressniveaus of althans de perceptie van meer stress.

Bovendien leidt het nuttigen van deze voedingsmiddelen vaak tot schuldgevoelens of zelfverachting, wat duidelijk een negatieve gemoedstoestand is om in te verkeren.

Te weinig hoogwaardige, voedzame en vitaminedichte voedingsmiddelen kunnen ook invloed hebben op het vermogen van ons lichaam om onze stemming en ons stressniveau te reguleren.

Om dit te voorkomen, moeten wij zo weinig mogelijk bewerkte voedingsmiddelen eten en in plaats daarvan overgaan op volwaardige voeding. Levensmiddelen zoals groenten, bonen en noten kunnen ons lichaam de juiste voeding geven waar het naar hunkert, en kunnen op hun beurt ons stressniveau verlagen.

Verminder de schermtijd

Een grote voor een groeiend aantal volwassenen is de afhankelijkheid van hun toestellen en sociale media. Schermen zijn een essentieel onderdeel van de meeste van onze dagen.

U leest dit artikel waarschijnlijk op een scherm, en ik schrijf dit artikel op een scherm, en het is dus duidelijk niet mogelijk om schermen helemaal uit ons leven te verwijderen - en dat zou ook niet veel goeds doen op de lange termijn.

Een overmatig gebruik van en een te grote afhankelijkheid van apparaten is echter in verband gebracht met een toename van het stressniveau. In combinatie met het gebruik van sociale media creëert dit een cocktail van stress, angst en geestelijke gezondheidsproblemen waar ieder mens moeite mee zou hebben.  

Schermgebruik (vooral 's avonds) kan onze slaappatronen verstoren en verhinderen dat we een goede nachtrust krijgen - een gebrek daaraan wordt in verband gebracht met een toename van de stress.

De oplossing is om ons bezig te houden met dagelijkse activiteiten die geen schermgebruik vereisen. Door natuurlijke pauzes in te lassen van onze apparaten zullen we er minder afhankelijk van worden, en op de lange termijn het totale gebruik verminderen.  

Grenzen trekken

Ten slotte, en misschien wel een van de grootste factoren, is leren hoe u grenzen kunt stellen. Stress is niet altijd persoonlijk; het is iets dat wij van onze werk- of sociale omgeving overnemen.

Te veel verantwoordelijkheid op het werk dragen kan een onnodige hoeveelheid stress op onszelf leggen, waardoor het moeilijk wordt om na de uren te ontspannen en die stress los te laten.

Voor uw werk is de eenvoudige oplossing uw apparaat uit te zetten en uit te schakelen als u niet op de klok bent. Kijk niet op uw werktelefoon of uw werklaptop en leer om nee te zeggen tegen uw baas of collega's. Ons leven is bedoeld om te leven, niet om te werken!

Deze houding is net zo belangrijk in ons sociale leven. Sommige personen kunnen ons nog meer stress bezorgen - nee tegen hen zeggen en een grens stellen is essentieel om ons eigen welzijn te beschermen.

Slotgedachten

Als u merkt dat u gestrest raakt, kijk dan eens naar een paar van de bovenstaande activiteiten om uw geest te verlichten. Het is belangrijk om al vroeg proactief te zijn, anders zal uw geestelijke gezondheid er later in uw leven ongetwijfeld onder lijden. Veel succes!